Meglepő, milyen erős hatása van annak, ha feketét viselsz: ezért teszi pozitívvá az első benyomást

Úgy tűnik, a fekete a legjobb szín a fontos alkalmakra. A kutatás eredményei rávilágítottak, hogy miért.

Fekete szín hatása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A színek igen erős hatással vannak az emberre. Az otthonodban felbukkanó árnyalatok képesek befolyásolni a hangulatodat, míg a ruháidon megjelenők az önbizalom szintjét és a közérzetet is megváltoztathatják.

Arra is hatással vannak, hogy hogyan látják, milyennek vélik az emberek a másikat. Egy több mint 1000 fős kutatás azt vizsgálta, hogy a megkérdezettek milyen tulajdonságokra asszociálnak bizonyos színek láttán, és érdekes dolgokra jutottak. A fekete például több szempontból is jó választás a fontos alkalmakra.

A színek hatása

A felmérés során az alanyoknak különböző fotókat mutattak, és azt figyelték, hogyan hat a képeken látható nők és férfiak megítélésére a ruhájuk színe. Az eredmények összesítése során megállapították, hogy a legnegatívabb árnyalat a rózsaszín, ugyanis a legtöbben nem találták intelligensnek azt, aki ilyen darabot viselt. Az utolsó helyekre került még a narancs, a citrom és a lila is az értékelés során. Az viszont biztos, hogy a legpozitívabb benyomást mindenkinél a fekete keltette.

A feketét viselőket intelligensnek és megbízhatónak találták. De azt is sokan hangsúlyozták, hogy ez az a szín, ami úgy teszi vonzóvá az embert, és úgy kelt figyelmet, hogy közben nem tűnik közönségesnek vagy olcsónak. A nők 66%-a és a férfiak 48%-a vélte úgy, hogy az összes közül ez a legvonzóbb árnyalat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fekete pozitívvá teszi az első benyomást

A kutatás arra is rávilágított, hogy a fekete ruhadarabok rendkívül erőteljessé és pozitívvá teszik az első benyomást, és tökéletes választásnak bizonyulnak a fontos találkozókon, a randevúkon és az egyéb, különleges alkalmakon is. Nemcsak okosnak, magabiztosnak, szexinek és szimpatikusnak mutatják a viselőjüket, de még negatív tulajdonságokat sem társítanak hozzájuk az emberek. Ha tehát nincs ötleted, mibe öltözz, a feketével szinte soha nem nyúlhatsz mellé. Persze azért az is lényeges, hogy az egész szetted, a kiválasztott darabok is mindig passzoljanak az alkalomhoz.

Emellett egyébként a kék, a fehér és a zöld kapta a legtöbb pontot az értékelések során, ugyanis ezek mutatják a legkedvelhetőbbnek a férfiakat és a nőket egyaránt. A piros a vonzalom tekintetében az élen járt, azonban sokan titulálják túl kihívónak, viselőjét pedig gyakran hiszik arrogánsnak. 

A legszexibb ruhák a férfiak szerint

Bizonyára vannak olyan ruhafazonok, minták, amiket előnyben részesítesz a többivel szemben, és leggyakrabban, legszívesebben olyanokat hordasz. Nem árt azonban figyelembe venned azt is, hogy mi az, ami a pasiknak tetszik, már ha szeretnél bezsebelni egy-két bókot vagy elismerő tekintetet. Az alábbi képeken olyan darabokat láthatsz, amelyek mágnesként vonzzák a férfiszemeket. Hét pasit kérdeztünk meg, melyik ruhát miért találják szexinek.

Képek! Ezeket a ruhafazonokat imádják a pasik a nőkön

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük