Ezek lesznek a tavasz legszebb divatszínei

A kikelet igazi színorgiát hoz a divatba, melyben a lágy árnyalatokat élénkebbekkel kombinálhatod kedvedre.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A tavaszi divat titkos fegyverei a színek lesznek, melyek végleg kiűzik a lelkekből a hosszúra nyúlt tél komorságát. Akár a természet, te is újjászülethetsz a friss, üde árnyalatok segítségével, és ezerarcú ruháiddal bátran megálmodhatod a saját kifestőkönyvedet, melyben az egyéniséged lehet az ecseted mozgatója.

A változatosság szemet gyönyörködtető lesz, mintha egy színpompás virágos rétre csöppennél. A fő irányvonalat a leheletfinom pasztellszínek adják meg, melyeket kedvedre variálhatsz az élénkebb, teltebb tónusokkal, sőt, most minden ellenszegülés nélkül kibékítheted egymással a hideg és meleg színeket.

A fagyostól a vibráló kékig

A kék egy ideje már uralja a divatot, még arra is képes volt, hogy letaszítsa trónjáról a büszke lilát. Most azonban úgy döntött, hogy megosztja rokonságával a fele királyságát, még nagyobbra duzzasztva ezzel a trendekre gyakorolt hatalmát.

Az életerős királykék mellé feltörnek az egészen áttetsző, vizes árnyalatok, és velük együtt, karöltve lépdel a tavaszba a mindig mosolygós középkék és a megfontolt tengerészkék.

Mivel viseld?

A királykék ereje szinte vonzza magával a natúr, de energikus árnyalatokat. Ha letisztult, harmonikus összképre törekszel, fűszerezd meg egy csipetnyi rézbarnával, krémszínnel vagy vaníliasárgával.

Az energikusságát pedig okkersárgával, mustárbarnával, naranccsal és vizes fényű aranyszínnel duplázhatod meg. A vad pink egyenesen megőrjíti, ezért csak módjával adagold a királykékhez, mondjuk egy-két kiegészítőben felvillantva.

A sötét mélykékhez jól passzol az idei divatszínek közül a púderes rózsaszín, a légiesen könnyed pasztellkéket pedig a citromsárga áttetszően halovány, lazúros árnyalatával teheted igazán éterivé. A világos, hűvös égszínkék tompa arannyal, bronzzal és visszafogott, rezes csillogással párosítva érheti el fennköltségének tetőfokát.

Eleven türkizkék

A másik nagy befutó a türkizkék lesz, mely felrázza álmából a világot, annyi energia tobzódik benne. Bár hideg színről van szó, telítve van optimizmussal, hiszen az alkotóerő és az önkifejezés árnyalata. Ha szeretnéd végleg lezárni magadban a telet, és készen állsz arra, hogy ismét feltöltsd az energiatartalékaid, akkor a türkiz a legjobb választás számodra.

Mivel viseld?

A mimózasárgával lágyíthatsz picit a türkizkék túlbuzgó erején, narancssárgával viszont olyan pezsgést hozhatsz ki belőle, hogy akár még virágok is nyílhatnak a lábaid előtt. A rozsdás, barnás-narancsos tónusok is a kebelbarátai, sötétkékkel pedig egy kis nyugalomra intheted. A türkizkék egyes árnyalatai a barackos rózsaszínnel és a pinkkel is életképes elegyet alkotnak, de egyiknek sem szabad elnyomnia az erejét, ezért csak mellékszínként alkalmazd őket.

A bátortalan sárgától a kicsattanó narancsig

Ha azt hiszed, hogy az erőtlen világossárga beteges szín, nagyot tévedsz. Önmagában talán kissé határozatlan, de más, bátrabb tónusokkal kölcsönhatásba lépve szinte vezető szerepre tör. A narancssárga már kevésbé feszélyezett, csupa mosollyal ruházza fel a viselőjét.

Mivel viseld?

A halványsárga és a pasztellkék kompozíciója olyan, akár egy frissítő tavaszi koktél. Az okkeres földszínekkel sokkal melegebbé és barátságosabbá teheted sápadtságát. A türkizkék valósággal felpumpálja benne a vért, az orgonalila pedig erőssé és célratörővé varázsolja.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A narancssárgát szintén összehozhatod az előbbi színárnyalatokkal, de tovább fokozhatod bohémságát, ha megbolondítod egy kevéske barackos rózsaszínnel vagy világos pinkkel.

Világos- és sötétlila

A sötétlilába egyszerűen beleszeretett a divat, és nehezen ereszti el, még akkor is, ha most a kistestvére, a pasztelles lila kapja a nagyobb figyelmet.

A lila egy ellentétpárt kiegyenlítő szín, hiszen a nyugodt kék és a szenvedélyes vörös násza keltette életre. Ám ez a kettősség úgy simul el benne, mintha örök egyetértésre találtak volna közös gyermekükben.

Mivel viseld?

Ha szeretnéd megőrizni a sötétlila lassan hömpölygő nyugalmát, mégis megfricskáznád egy szégyenlős kis vidámsággal, egy csipetnyi citromsárgával megteheted. A világos rézbarna sem dúlja fel a harmóniáját, de csak apránként adagold hozzá, egy övvel, kalappal, táskával vagy cipellővel. A pirossal látványosan feltüzelheted, épp ezért érdemes csak apró részletekre korlátozni a vöröset a lila mellett. A lazúrosabb, világos árnyalatai púderrózsaszínnel és bordós lilával is jól mutatnak, a mimózasárga pedig egyenesen felélénkíti őket.

Krémesen lágy árnyalatok - bézs, rózsaszín és hűvös földszínek

A letisztult eleganciát most a krémszínek finomsága garantálja. Képzelj el egy csésze capuccinót, vajszínű habbal és fahéjjal a tetején. Ha pusztán csak ezt a három alapszínt kombinálod, már akkor is megvalósul az öltözékedben a tavaszi frissesség, csupa bájjal és előkelőséggel. A púderrózsaszín szintén a kikelet üdeségét jelképezi, melynek a barackos és a lazacos árnyalatát is megtalálod az idei palettán.

A földszínek közül most az erőtlenebb tónusok kerülnek előtérbe, mint a kéregbarna, az agyagszín és a drapp.

Mivel viseld?

Fokozhatod, és egységessé teheted a krémes eleganciát, ha a púderrózsaszínt kéregbarnával, halványszürkével, bézzsel, vaníliasárgával vagy gyöngyházfényű csontszínnel párosítod. A hideg, barnás tónusokat felmelegítheted világos, barackos rózsaszínnel, mályvaszínnel és tompa, rezes árnyalatokkal. A drapphoz szinte vonzódnak az idei pasztellszínek, mint a szürkéskék, a levendula, az áttetsző, vizes türkiz. Egy kis narancsos, rozsdás színnel megbolondítva határozottabb jelleget kap az összkép, mégsem veszít eleganciájából.

Ezt is szeretjük