Elegáns, bohókás vagy szexi?
Gyönyörű sztársminkek
Válaszd ki, melyik stílus áll a legjobban, és ragyogj úgy, mintha profik készítették volna a sminkedet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sztárokat profi sminkesek látják el jó tanácsokkal, mielőtt a vörös szőnyegre lépnének, így könnyen hozzák mindennap a legjobb formájukat. Ha neked az esti randi előtt nincs már időd átruccanni Hollywoodba néhány sminktippért, akkor se ess kétségbe.

Kiválasztottunk három, különböző típusba tartozó sztárt, és meglestük, ők mit viselnek a kamerák előtt. Csak azt kell eldöntened, melyik stílus áll a legközelebb hozzád. Ha ez megvan, készítsd el a sminkjét, és ragyogj egész éjszaka, akár egy sztár!

Félig ördög, félig angyal

Evan Rachel Wood tejfehér bőre és hosszú, vörös haja kislányossá teszi a megjelenését. Törékeny alkata miatt bájosnak és ártatlannak tűnik, de bizonyára unalmasnak tartja már a jókislány-imázst, ezért szívesen ölt magára fekete ruhákat, melyeket gyakran díszít csipke vagy tüll.

Hogy megőrizze az egyensúlyt a titokzatos démon és a szende szűz között, nem használ erős sminket, hiszen fekete tussal és diszkrét rúzzsal sokkal inkább hasonlítana egy goth kamaszra, mint egy szexszimbólumra.

Ha Evan stílusát akarod követni, bánj te is határozottan, de óvatosan a sminkkel. A legfontosabb az alapozás, hiszen a világos bőr az egyik alaptulajdonsága ennek a karakternek.

Használj jó minőségű alapozót és a bőröd árnyalatánál eggyel világosabb púdert. Használhatsz rúzst vagy szájfényt, a lényeg, hogy csillogó legyen, és inkább a piroshoz közelítsen, mint a rózsaszínhez.

Vöröset azonban csak akkor válassz, ha tudod is viselni - ha elsőnek próbálkozol ezzel a sminkkel, maradj inkább a málnaszínű szájfény mellett. A füstös hatást a szemeiden úgy érheted el, ha a külső szemzugba teszel egy leheletnyi világosszürke szemhéjpúdert, majd egy applikátor segítségével eldolgozod az egész szemhéjon.

Használhatsz szemhéjtust, de csak nagyon vékonyan, a szempilláidat viszont nyugodtan emeld ki a legütősebb szempillaspiráloddal, ettől a szemed nagyobbnak, a tekinteted pedig még ártatlanabbnak látszik majd.

A szende végzet asszonya

Rachel Weisz idén tölti be a 40-et, de szerencsére tisztában van vele, hogy egy nő ebben a korban válik igazán nőiessé - feltéve, hogy elegáns és a korához illő sminket használ. Megjelenése a visszafogottság és a luxus benyomását kelti, nincs szüksége arra, hogy rafinált sminkkel vagy merész ruhákkal jelenjen meg egy eseményen, hiszen már biztos helye van a sztárok világában.

Jól mutat rajta a hetvenes évek sminkje, ami mostanság egyébként is divatos. Ha úgy érzed, te is hasonló típusba tartozol, használj hidratáló alapozót és bronzosító púdert.

Válassz természetes színű rúzst vagy enyhe csillogású szájfényt, és a hangsúlyt tereld inkább a szemeidre azzal, hogy sötétbarna szemceruzát és szempillaspirált használsz, a szemöldöködet pedig ne szedd túl vékonyra.

A szempilláid tövébe húzz vastag, határozott vonalat sötét színű szemceruzával, aminek a vége kissé felfelé ível, ez macskásabbá teszi a szemedet.

A bohókás szöszi

Kate Hudson igazi napsugaras amerikai lány. Az alakja hibátlan, a haja szőke, és még a vörös szőnyegen sem képes komolyan viselkedni. Huncutságát cicásra festett, gyönyörű zöld szemeivel emeli ki: a fekete alsó és felső kontúr a szemzugban összeér, szempilláit pedig szintén fekete, göndörítő spirállal színezi.

Ha Kate Hudson sminkjét választod, te is tartsd szem előtt az aranyszabályt: a szemet és a szájat nem szabad egyszerre hangsúlyozni, mert az közönségessé teszi a megjelenésedet.

Ha ilyen erősen sminkeled a szemed, az ajkaidra elég, ha egy natúr vagy nagyon enyhén színezett hidratálót viszel fel. Az arcbőrre fényes, csillogó alapozót kenj, ez fiatalossá és ragyogóvá teszi a megjelenésedet.

Ezt is szeretjük