A fodrász elárulta, hogy tűnik dúsabbnak a megritkult, vékony szálú haj: a festés és a fazon is sokat számít
Néhány egyszerű lépés segítségével hamar sokkal dúsabbá és tömörebbé válhat a megritkult hajkorona.

hajhullás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte nincs olyan nő, aki ne álmodozna az egészséges és dús hajkoronáról. Vannak olyan szerencsések, akiknek ez genetikailag megadatott, ám sok nőnek mindennapi küzdelmet jelent, hogy dúsabb látszatot keltsenek a tincsei.

A haj szerkezete leginkább az öröklött tulajdonságoktól függ, ám sok külső behatás roncsolhatja, ami idő előtti hajhulláshoz és elvékonyodáshoz vezethet. Ezek lehetnek hormonális problémák, okozhatja stressz, egészségtelen életmód vagy terhesség, de a rossz hajápolási szokások is sokat ronthatnak az állapoton. 

Így tűnhet dúsabbnak a megritkult haj

Emily Williams Nagy-Britanniában élő, 33 éves fodrász, aki nemcsak a vendégei, hanem a saját tapasztalatai alapján is jól tudja, hogyan kell újra egészségessé és dússá varázsolni a hajat. A nőnél húszévesen kezdődtek a problémák, amikor egy szakításon ment keresztül, ráadásul a munkahelyén is sok stressz érte, így rengeteg haja kihullott. Miután sikerült visszanövesztenie, várandós lett, és a terhesség után szintén rengeteg hajtól kellett megválnia. Mivel a regeneráció már nem bizonyult olyan sikeresnek, mint az első ritkulás után, ezért kidolgozott egy többlépcsős eljárást, ami rengeteget segített, hogy ismét erős és dús tincsei legyenek.

hajhullás1
Fotó: Ian Hooton / Getty Images Hungary

Emily szerint ezek a legfontosabb dolgok, amik a vékony szálú és megritkult tincseket ismét csodásan dús hajkoronává változtatják:

  • Érdemes rövidebbre vágatni a hajat, ezáltal sokkal tömörebbnek és dúsabbnak hat a megjelenése, ráadásul a töredezett hajvégek sem rombolják a haj szerkezetét.
  • A hajfestésnél érdemes a sötétebb árnyalatokat választani, hiszen ettől vastagabbnak tűnik a haj, és kevésbé károsodik, mint szőkítés és világosítás esetén.
  • Moss hajat naponta vagy minden másnap. A fodrász szerint tévhit, hogy a gyakori hajmosás hajhullást okoz, és elmondta, hogy a rendszeres mosás megakadályozza, hogy minden veszteség „sokk” legyen. 
  • Érdemes professzionális, jó minőségű dúsító termékeket választani, amit aztán alaposan be kell masszírozni a hajhagymákba, hogy jobban kifejthessék a hatásukat.
  • Ajánlott kerülni a nagy hőhatást, a hajmosás után inkább a levegőn szárítsunk hajat, mint hajszárítóval.
  • A fodrász szerint az egyenes haj még laposabbá teszi a megjelenést, így érdemes begöndöríteni vagy hullámosítani, hogy dúsabb hatást keltsen. Mivel a magas hőhatású eszközök használata nem javasolt, ajánlott más módszerekkel kísérletezni - ezekkel is remek eredmény érhető el, ráadásul a haj szerkezetét sem károsítják.
  • Már a drogériákban is számos dúsító port vagy spray-t lehet találni, ezek is jó szolgálatot tehetnek a teltebb hatás érdekében.

Mit lehet tenni még a dúsabb hajért?

Gretchen Friese és  Anabel Kingsley trichológusok szerint ezeken kívül is vannak olyan fontos elemek, amik segíthetnek megakadályozni a hajhullást és dúsabbá varázsolni a hajat. A szakértők elmondták, hogy a kemény víz is sok kárt okozhat a tincseknek, hiszen a benne lévő ásványi anyagok hajlamosak a felhalmozódásra, ez pedig lapos, ernyedt, zsíros szálakhoz és sok fejbőrproblémához vezethet. A szakértők szerint ezért érdemes vízszűrő készülékkel ellátni a zuhanyfejet a keményebb vizű térségekben.

A cikk az ajánló után folytatódik

A másik fontos kulcspontja a kezelésnek az életmód és a táplálkozás. Komolyabb hajhullás esetén érdemes egy szakembert is felkeresni, hiszen számos egészségügyi probléma egyik előjele lehet a fokozott hajvesztés. Miután kiderült az ok, elkezdődhet a kezelés, amiben néhány étel különösen nagy segítség lehet. Ezek leginkább fehérjében gazdag táplálékok legyenek, mint például a halak, olajos magvak, tojás és spenót, de a méz is sokat segíthet akár belsőleg, akár külső pakolásként. Ezekkel a módszerekkel pár hónapon belül biztosan látszik majd a változás, és újra dús, életteli hajkorona lesz az eredmény.

Segítenek a vékony szálú, lelapuló hajon: dúsító, nőies frizurákat mutatunk

Olyan frizurákat mutatunk, amiket otthon magadnak is könnyen elkészíthetsz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük