Divatos pólók melltípusokra szabva

Mellformád meghatározza, hogy milyen felső illik rá a legjobban.

Dia

 	Csapott ujjú 	A félkörívben szabott, csapott ujjak optikailag összeterelik, kiemelik a ciciket. Ám vigyázz, mert ez a pólófazon a vastag karokra is felhívhatja a figyelmet - ha a melleid kicsik, előtérbe hozza az aránytalanságot!

Csapott ujjú

A félkörívben szabott, csapott ujjak optikailag összeterelik, kiemelik a ciciket. Ám vigyázz, mert ez a pólófazon a vastag karokra is felhívhatja a figyelmet - ha a melleid kicsik, előtérbe hozza az aránytalanságot!

Dia

 	Tengerészcsíkos 	A vízszintes vonalak hatása a mellformálás esetében nem mindig szerencsés. Előnyük, hogy a közel ülő domborulatokat széthúzhatják, hátrányuk viszont, hogy a vállaidat ugyanúgy szélesíthetik, így az apró cicik még jobban elveszhetnek az ilyen minta alatt. Kiemeléshez válassz vastag csíkozású pólót, amelynek a világosabb részei pont mellmagasságba esnek. Még jobb, ha kerek a nyakkivágás, illetve egy zseb vagy domború minta is hozzátesz a melldúsításhoz.

Tengerészcsíkos

A vízszintes vonalak hatása a mellformálás esetében nem mindig szerencsés. Előnyük, hogy a közel ülő domborulatokat széthúzhatják, hátrányuk viszont, hogy a vállaidat ugyanúgy szélesíthetik, így az apró cicik még jobban elveszhetnek az ilyen minta alatt. Kiemeléshez válassz vastag csíkozású pólót, amelynek a világosabb részei pont mellmagasságba esnek. Még jobb, ha kerek a nyakkivágás, illetve egy zseb vagy domború minta is hozzátesz a melldúsításhoz.

Dia

 	Mély dekoltázs 	A mély dekoltázsú pólók kihangsúlyozzák a melleket, ám nem mindegy, hogyan. A zártszögű V-kivágások összeterelik a látványt, tartást adnak a ciciknek, ugyanakkor megnyújtják a felsőtestet, így szűk fazon esetén sem folynak egybe a teltebb idomok. A szélesebb nyakrész nem ajánlott, ha távol ülő, egymástól elforduló melleid vannak.

Mély dekoltázs

A mély dekoltázsú pólók kihangsúlyozzák a melleket, ám nem mindegy, hogyan. A zártszögű V-kivágások összeterelik a látványt, tartást adnak a ciciknek, ugyanakkor megnyújtják a felsőtestet, így szűk fazon esetén sem folynak egybe a teltebb idomok. A szélesebb nyakrész nem ajánlott, ha távol ülő, egymástól elforduló melleid vannak.

Dia

 	Teniszpóló 	A galléros pólók hasonlóan működnek, mint a garbók, vagyis megrövidítik a nyakat, ezáltal a mellekre nagyobb hangsúly kerül. Szépen kidomboríthatod és optikailag megemelheted velük az idomaidat.

Teniszpóló

A galléros pólók hasonlóan működnek, mint a garbók, vagyis megrövidítik a nyakat, ezáltal a mellekre nagyobb hangsúly kerül. Szépen kidomboríthatod és optikailag megemelheted velük az idomaidat.

Dia

 	Slankító fazon 	Ha zavar, hogy túl nagyok a melleid, egy T-vonalú, sötét színű pólóval megzabolázhatod a feltűnően kitüremkedő vonalaidat. Bár laza esésű, bő fazonról van szó, ebben az esetben nem kell attól félned, hogy tömbösíti az alakodat. Az ilyen pólók ujjai ugyanis a mell alatt záródnak, ahol megtörik az esésük. A szűk karöltővel ellentétben pedig nem nyomják előre a dús kebleket.

Slankító fazon

Ha zavar, hogy túl nagyok a melleid, egy T-vonalú, sötét színű pólóval megzabolázhatod a feltűnően kitüremkedő vonalaidat. Bár laza esésű, bő fazonról van szó, ebben az esetben nem kell attól félned, hogy tömbösíti az alakodat. Az ilyen pólók ujjai ugyanis a mell alatt záródnak, ahol megtörik az esésük. A szűk karöltővel ellentétben pedig nem nyomják előre a dús kebleket.

Dia

 	Plakátmintás és feliratos 	A feliratok és a színes plakátminták egyértelműen vonzzák a tekintetet, így alkalmasak arra, hogy kiemeld velük a domborulataidat. A vízszintesen elhelyezkedő feliratok széltében nyújtanak és vastagítanak, ám ha nem elég hangsúlyosak, a kis melleket még inkább eltüntethetik. A fényes, színes és ívelt minták sokkal hatásosabb optikai mellnövelők.

Plakátmintás és feliratos

A feliratok és a színes plakátminták egyértelműen vonzzák a tekintetet, így alkalmasak arra, hogy kiemeld velük a domborulataidat. A vízszintesen elhelyezkedő feliratok széltében nyújtanak és vastagítanak, ám ha nem elég hangsúlyosak, a kis melleket még inkább eltüntethetik. A fényes, színes és ívelt minták sokkal hatásosabb optikai mellnövelők.

Dia

 	Vedd félvállról! 	Ha túl széles a vállad, könnyen hangsúlytalanná teheti a mellméretedet. Ezen félvállas pólókkal segíthetsz. A lezserebb fazonoktól sem kell megijedned, mert ha lenge anyagú, lágy esésű modellt választasz, még a kis mellek is nagyobbnak fognak tűnni, hiszen a redők beesnek a cicik közé, így szépen kirajzolódnak a domborodó formák. Amennyiben ez nem válik be nálad, dobj be egy feltűnő mintát mellmagasságban.

Vedd félvállról!

Ha túl széles a vállad, könnyen hangsúlytalanná teheti a mellméretedet. Ezen félvállas pólókkal segíthetsz. A lezserebb fazonoktól sem kell megijedned, mert ha lenge anyagú, lágy esésű modellt választasz, még a kis mellek is nagyobbnak fognak tűnni, hiszen a redők beesnek a cicik közé, így szépen kirajzolódnak a domborodó formák. Amennyiben ez nem válik be nálad, dobj be egy feltűnő mintát mellmagasságban.

Dia

 	Széles nyakkivágás 	A szélesen ívelt dekoltázsok széthúzzák a közel ülő ciciket, illetve lágyítják a formákat. Ám légy velük óvatos, ha a melleid felül laposak, alul teltek! Ugyanis azt a látszatot kelthetik, mintha a gravitáció már csatát nyert volna a domborulataiddal szemben.

Széles nyakkivágás

A szélesen ívelt dekoltázsok széthúzzák a közel ülő ciciket, illetve lágyítják a formákat. Ám légy velük óvatos, ha a melleid felül laposak, alul teltek! Ugyanis azt a látszatot kelthetik, mintha a gravitáció már csatát nyert volna a domborulataiddal szemben.

Dia

 	Zárt nyakú pólók 	A zárt nyakkivágású pólófazonok - különösen a szűk szabásúak - mindent kiemelnek, ami domborodik. Bár zömökebbé teszik a látványt, önmagukban még nem varázsolnak óriás luftballonokat az apróbb mellekből. A teltebb lányok alakját viszont vészesen tömbösíthetik, mert felhívják a figyelmet a cicikre és a hasra is. Hogy ezt elkerüld, óvakodj a passzrészes nyakú és ujjú daraboktól, illetve válassz lezserebb fazont, és viseld övvel.

Zárt nyakú pólók

A zárt nyakkivágású pólófazonok - különösen a szűk szabásúak - mindent kiemelnek, ami domborodik. Bár zömökebbé teszik a látványt, önmagukban még nem varázsolnak óriás luftballonokat az apróbb mellekből. A teltebb lányok alakját viszont vészesen tömbösíthetik, mert felhívják a figyelmet a cicikre és a hasra is. Hogy ezt elkerüld, óvakodj a passzrészes nyakú és ujjú daraboktól, illetve válassz lezserebb fazont, és viseld övvel.

Dia

 	Trükkös mellnagyobbítók 	Ha szeretnéd kerekebbé és dúsabbá varázsolni a kebleidet, a ritka pólókülönlegességekhez kell fordulnod. Léteznek olyan darabok, melyek dekoltázsa testszínű, áttetsző anyagból készült, a többi részük pedig egészen más árnyalatú. Ha a különböző tónusok és anyagok találkozása nem éles, vízszintes vonalban történik, hanem a mellek felett ívelten, akkor nyert ügyed van. A csillogó, flitteres pólócsodákkal hasonló hatást érhetsz el.

Trükkös mellnagyobbítók

Ha szeretnéd kerekebbé és dúsabbá varázsolni a kebleidet, a ritka pólókülönlegességekhez kell fordulnod. Léteznek olyan darabok, melyek dekoltázsa testszínű, áttetsző anyagból készült, a többi részük pedig egészen más árnyalatú. Ha a különböző tónusok és anyagok találkozása nem éles, vízszintes vonalban történik, hanem a mellek felett ívelten, akkor nyert ügyed van. A csillogó, flitteres pólócsodákkal hasonló hatást érhetsz el.

Dia

 	Fehér és márványmintás pólók 	A fehér póló keveseknek ajánlott, hiszen mindent kiad. A nagymellűeknek különösen kerülendő, ugyanis minél világosabb egy anyag, annál kevésbé diszkrétebb a telt formákkal szemben. A kis idomokat ugyanúgy feltűnőbbé teszi, ám becsaphatod a szemeket két hangsúlyos szebbel, melyek a megfelelő helyre esve felturbózzák a domborulatokat. A színmosott hatású, márványmintás pólók kiemelnek, és dúsabbá teszik a látványt.

Fehér és márványmintás pólók

A fehér póló keveseknek ajánlott, hiszen mindent kiad. A nagymellűeknek különösen kerülendő, ugyanis minél világosabb egy anyag, annál kevésbé diszkrétebb a telt formákkal szemben. A kis idomokat ugyanúgy feltűnőbbé teszi, ám becsaphatod a szemeket két hangsúlyos szebbel, melyek a megfelelő helyre esve felturbózzák a domborulatokat. A színmosott hatású, márványmintás pólók kiemelnek, és dúsabbá teszik a látványt.

Dia

 	Mellméret-szabályozó fazonok 	A nagy cicik még inkább előtérbe kerülhetnek, ha a vállad keskeny és hangsúlytalan. Az efféle aránytalanságot ravasz pólókölteményekkel hozhatod helyre, így a melleid csak picit veszítenek méretükből, viszont hetykébb lesz a tartásuk. A vállaid szélesítésére bevetheted a válltöméseket is, de még jobb, ha a felsőd ujját textilvirágok vagy egyéb minták díszítik, illetve a lezserebb, redőzött csónakkivágás is hatásos lehet.

Mellméret-szabályozó fazonok

A nagy cicik még inkább előtérbe kerülhetnek, ha a vállad keskeny és hangsúlytalan. Az efféle aránytalanságot ravasz pólókölteményekkel hozhatod helyre, így a melleid csak picit veszítenek méretükből, viszont hetykébb lesz a tartásuk. A vállaid szélesítésére bevetheted a válltöméseket is, de még jobb, ha a felsőd ujját textilvirágok vagy egyéb minták díszítik, illetve a lezserebb, redőzött csónakkivágás is hatásos lehet.

Dia

 	Virágmintás pólók 	A virágminták formájukból adódóan alkalmasak arra, hogy kerekebb, teltebb idomokat varázsoljanak. Ám az apró, kevésbé kontrasztos árnyalatú, egybefolyó minták sűrűjében elmosódhatnak a vonalaid, így eltűnhetnek a domborulataid a minták mögött. A nagyléptékű, színesebb virágmotívumok azonban figyelemfelkeltőek, és nagyobb mellméretet sejtethetnek, mint ami a pólód alatt lapul.

Virágmintás pólók

A virágminták formájukból adódóan alkalmasak arra, hogy kerekebb, teltebb idomokat varázsoljanak. Ám az apró, kevésbé kontrasztos árnyalatú, egybefolyó minták sűrűjében elmosódhatnak a vonalaid, így eltűnhetnek a domborulataid a minták mögött. A nagyléptékű, színesebb virágmotívumok azonban figyelemfelkeltőek, és nagyobb mellméretet sejtethetnek, mint ami a pólód alatt lapul.

Ezt is szeretjük
Fotó: