5 apróság, ami felgyorsítja az öregedést

Nem is gondolnál rájuk!

Néhány apró melléfogás sokat árthat a bőrödnek. Nézd meg, hogy mi az, amit kerülnöd kell.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Mindenki tudja, hogy a cigaretta árt a bőrnek, de vajon csak a füst a káros? A szolárium ráncosít, de van, amivel fokozhatod a káros hatást.

Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amire lehet, hogy az ember nem gondol, mondván, úgyis mindegy.

Szolárium és smink

A szolárium túlzott használata hosszú távon önmagában is a bőr öregedéséhez vezet, de ha a smink is rajtad marad barnulás közben, búcsút mondhatsz a ráncmentes és egészséges bőrnek. A smink és a szolárium nincsenek jóban, felerősítik egymás káros hatásait. Allergiás reakció is felléphet, de ha ezt megúszod, akkor sem egészséges kifestve nekifeküdni.

Leizzadod a sminket, ami nemcsak eltömíti a pórusokat, de a kémiai anyagok beleivódnak a bőrödbe, tönkretéve annak rugalmasságát és feszességét, és apró barna foltok kialakulásához is vezethet. Vannak olyan szalonok, ahol lehetőséged van lemosni a sminket a barnulás előtt, ki vannak készítve a számodra az erre alkalmas eszközök, de ez nem mindenhol van így.

Ezért inkább vidd magaddal a sminklemosó készletedet, vagy még otthon távolítsd el a festéket a bőrödről. Ez nem csak a szoláriumra érvényes - ugyanerre figyelj oda a napozásnál is.

9 durva öregedésgyorsító, amitől 10 évvel többnek látszol

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha kifestve alszol el

Ma már a legtöbb kozmetikai eszköz kíméletes, sőt, van, ami kifejezetten jót tesz a bőrödnek, ápolja azt. Ám arra figyelj oda, hogy mielőtt aludni mész, mindig mosd le a sminkedet! Álmodban, ha megdörzsölöd a szemed, már mélyen bele is masszíroztad a bőrödbe a festéket, ami könnyen irritációhoz, illetve nagyon hamar ráncokhoz vezethet. Az éjszakai könnyekkel lefolyik a festék, majd rászárad az arcodra. Ezenkívül belemosódik a szemedbe a smink, ami ettől begyulladhat. Ha az arcodon alapozó vagy púder van, és úgy fekszel le, nemcsak a párnát maszatolod össze, de a bőröd azon az oldalon nem tud szellőzni. Ez nemcsak a ráncok szempontjából káros, de egészségtelen is.

A rágógumizás

Egy plasztikai sebészek által végzett kutatás szerint a rágógumizás hozzájárul az arcon lévő ráncok kialakulásához. Ha túlzásba viszed a rágózást, ezt a folyamatot felgyorsítod.

A folyamatos rágás miatt ugyanis ismétlődő izommozgást végzel, a kötőszövetek károsodnak, a bőr elveszti a feszességét, és gyűrődések jelennek meg rajta. Azoknál pedig, akiken ráncfeltöltést hajtottak végre, a rágózás következtében rövidebb ideig tart a kezelés hatása, mert az ismétlődő rágás elmozdítja a töltőanyagot a helyéről.

Dohányzás

Nem csupán a cigarettában lévő káros anyagok öregítik a bőrt. A rendszeres dohányzáshoz beidegződött mozdulatok is társulnak, amelyek az arcbőr megfeszülésével és a száj jellegzetes tartásával járnak.

13 tipp, hogyan állítsd meg a bőröregedést

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezek a mozdulatok mély, száj körüli ráncokat okoznak, amik a dohányosokra különösen jellemzőek. Az idő előrehaladtával a bőr alatti szövetek elvesztik a rugalmasságukat, és a ráncok száma tovább nő.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Túlzott fogyókúra

Diéta, fogyókúra alatt az arcbőr is változik, és nem mindig előnyére. Sajnos a fogyás következtében a bőr is veszíthet a feszességéből, azaz petyhüdtebbé válhat. Ha túlzásba viszed a fogyókúrát, szinte biztos, hogy ez bekövetkezik, és az arcod a hirtelen fogyástól és a nem megfelelő vitamin- és folyadékbeviteltől fokozott ráncosodásnak van kitéve. Ezért még azelőtt kezdd el ápolni a bőröd, hogy belevágsz a diétába, mert megelőzni könnyebb a ráncok kialakulását, mint a meglévő barázdákat eltüntetni.

Ezt is szeretjük