Így szedd le a makacs bőrkeményedést a talpadról krumplival - A leghatásosabb öko módszer

Csak reszeld le a krumplit.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A láb állandóan használatban van, és hiába él szabadabb életet nyáron, az olcsó cipők, a szandálok, legyenek magas- vagy lapostalpúak, mind megviselik. A lábfejen védekezésképpen az egyenetlenségek és a terhelés ellen megvastagodik a bőr, és egy idő után kialakul a bőrkeményedés.

Egyrészt nem túl szép, másrészt a repedezett bőr könnyen megfertőződhet például gombával, ezért idejében érdemes elkapni.

Krumplival a bőrkeményedés ellen

Talán emlékszel még rá, hogy élelmes kisiskolások annak idején krumpliba dugták az ujjukat éjszakára, és másnap reggel megpróbálták eltörni, hogy gipszet kapjanak, és ne kelljen írni sokáig. A módszer keveseknek válhatott be, hiszen a csontokat nem tudja meglágyítani a krumpli, viszont a bőrt igen. Ezt pedig felnőttkorban is nagyon jól lehet hasznosítani.

Kevesen ismerik a trükköt, pedig pofonegyszerű. Egy nagyobb krumplit reszelj le, elég a nagy lyukakon, majd simítsd el egy folpackdarabon, és óvatosan ezzel tekerd körbe a lábad. Figyelj, hogy oda kerüljön a krumpli, ahol bőrkeményedés van. Ezután húzz rá egy zoknit, és már ne nagyon járkálj.

Reggelre a bőr felpuhul, zuhanyzás közben először egy kefével dörzsöld át, majd nagyon óvatosan egy habkővel, reszelni ilyenkor tilos. De nem is kell, mert a felesleget nagyon könnyen el lehet így távolítani. Alaposan szárogasd meg a lábad, majd hidratáld.

Házi kenceficék

A konyhában és a kamrában rengeteg szer van, amit a legkülönbözőbb szépségproblémák ellen használhatsz. Hatékonyak és olcsók.

200 forintos szer, ami fiatalabbá teszi a bőrödet - Nem gondolnád, de így van

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük