Használd ezt hetente egyszer, és a ráncokat mintha lemosták volna a bőrről
A rendszeres hámlasztás hozzájárul a bőr szépségének megőrzéséhez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár viszonylag kevesen használják ki a hámlasztók nyújtotta lehetőségeket, mindenképpen érdemes a bőrápolási rutinod részévé tenni. Nemcsak számos probléma esetén jelentenek megoldást, de a bőröd fiatalságának megőrzésében is rendkívül fontos szerepet játszanak.

Viszont mielőtt alkalmaznád, nem árt, ha tudod, hogy számodra pontosan mely termékek ajánlottak.

A hámlasztók fajtái

AHA hámlasztók

Az AHA savak kémiai úton hámlasztják a bőr felszínét. A legismertebbek közé a citromsav és a glikolsav tartozik. Utóbbit 5-10%-os koncentrációban érdemes használni - otthoni hámlasztás során -, míg a termék pH-értéke 3-4 legyen.

Alkalmazása különösen ajánlott száraz, fakó bőr, pattanások, hegek, valamint pigmentfoltok esetén. Minimum 10%-os koncentrációban pedig a ráncok igen hatékony ellenszere, ugyanis elősegíti a kollagén termelését.

A választott terméket vidd fel a megtisztított bőrre, majd várj 15-30 percet, mielőtt a szokásos hidratáló krémedet használod. Ha ugyanis rögtön rákensz valamit, akkor megakadályozod, hogy a termék kifejtse áldásos hatását.

Használatának gyakorisága függ a bőrtípusodtól, valamint a választott termék erősségétől. Egy 5%-os AHA minden másnap használható, sőt, ha jól tolerálod, akár naponta is. 10%-os társa viszont kezdetben heti egyetlen alkalommal ajánlott, amennyiben nem okoz problémát, kétszer vagy többször.

Az AHA használata során tapasztalhatsz egy enyhe csípő érzést, ami teljesen természetes. Ha viszont nagyon kellemetlen, inkább ne erőltesd a termék használatát. Szintén fontos, hogy érzékennyé teszi a bőrt, ezért mellette ajánlott egy minimum 20-as fényvédő faktorú nappali krém.

BHA hámlasztók

A BHA, más néven szalicilsav számos tiniknek készült termékben megtalálható - nem véletlenül. A fiatalokat érintő bőrproblémák egyik leghatásosabb fegyvereként tartják számon. További pozitívumai közé tartozik, hogy remek gyulladáscsökkentő, és nagyon kíméletes.

Kapható folyadék, gél, valamint lotion formájában. Különösen ajánlott, ha pattanással, mitesszerrel küzdesz, vagy tág pórusokkal rendelkezel. Zsírosodásra való hajlam esetén segít helyreállítani a faggyútermelést, míg rozaceánál csökkenti a kipirosodás mértékét.

Érzékeny bőr esetén válassz 1%-osat, míg pattanások esetén mehet a 2%-os is. Érdemes odafigyelned rá, hogy az általad használt termék ne tartalmazzon alkoholt, ugyanis hosszabb távon csak rontja a bőr állapotát.

Az ilyen típusú termékek alkalmazása az AHA hámlasztókéhoz hasonló, azaz felkenése után érdemes várni egy kicsit, valamint erősen ajánlott fényvédőt használni. Amennyiben egyszerre több bőrproblémával is küzdesz, akár kombinálhatod is a kétféle kezelést.

Ezt is szeretjük