Blézerek az optikailag karcsúbb derékért
Egy ruhadarab, ami nőies, praktikus, és elrejti azt, amit kell.

Dia

 	Lezser fazon  	Ha telt keblekkel és rövid derékvonallal rendelkezel, egy klasszikus egygombos blézerrel megnyújthatod a sziluetted. A karcsúsító hatását egy övvel is megduplázhatod. A gömbölyded alma típusoknak a lágy esésű sálgalléros fazonok ajánlottak, melyek ugyan nem csinálnak darázsderekat, de kitakarják az oldalra rakódott úszógumikat, valamint függőleges irányba terelik a tekintetet.

Lezser fazon

Ha telt keblekkel és rövid derékvonallal rendelkezel, egy klasszikus egygombos blézerrel megnyújthatod a sziluetted. A karcsúsító hatását egy övvel is megduplázhatod. A gömbölyded alma típusoknak a lágy esésű sálgalléros fazonok ajánlottak, melyek ugyan nem csinálnak darázsderekat, de kitakarják az oldalra rakódott úszógumikat, valamint függőleges irányba terelik a tekintetet.

Dia

 	Szűkített szabás  	A teltebb homokóra alkatúak is bátran bevállalhatják a karcsúsított blézereket, melyek szűkítő varrásokkal keskenyítik a vonalakat. Szálkás, fiús testalkatra szintén jó választás lehet ez a fazon, mert nőiesen íveltté varázsolja a derekat.

Szűkített szabás

A teltebb homokóra alkatúak is bátran bevállalhatják a karcsúsított blézereket, melyek szűkítő varrásokkal keskenyítik a vonalakat. Szálkás, fiús testalkatra szintén jó választás lehet ez a fazon, mert nőiesen íveltté varázsolja a derekat.

Dia

 	Lesd el a frakk stílusát!  	A csúcsos végű, frakkot utánzó szabásvonalak mindenki számára előnyösek. Úgy vezetik a tekintetet, mint egy karcsú derekat kirajzoló sablon, így az eredmény dundibb idomokon is látványos lesz. Válassz lezser gallérú fazont, mely nem feszül rá a melleidre.

Lesd el a frakk stílusát!

A csúcsos végű, frakkot utánzó szabásvonalak mindenki számára előnyösek. Úgy vezetik a tekintetet, mint egy karcsú derekat kirajzoló sablon, így az eredmény dundibb idomokon is látványos lesz. Válassz lezser gallérú fazont, mely nem feszül rá a melleidre.

Dia

 	Tengerészfazon  	A kétsoros gombolású tengerészstílusú blézerek remek illuzionisták, mivel összegombolva átlapolt fazont eredményeznek. Ezzel a trükkel megnyújtják az alakot, és a derékvonalra helyezik a hangsúlyt. Ám mindeközben ápolnak és eltakarnak, hiszen a széles csípőt is jól leplezik.

Tengerészfazon

A kétsoros gombolású tengerészstílusú blézerek remek illuzionisták, mivel összegombolva átlapolt fazont eredményeznek. Ezzel a trükkel megnyújtják az alakot, és a derékvonalra helyezik a hangsúlyt. Ám mindeközben ápolnak és eltakarnak, hiszen a széles csípőt is jól leplezik.

Dia

 	Válltöméses, nyújtott derekú kreációk  	Az efféle darabokban több fazonnak a jó tulajdonságai egyesülnek: összegyúrják mindazt, amit szeretni lehet a szűkített, a frakk stílusú és az átlapolt blézerekben. Mindezt egy látványos válltöméssel vagy húzott karöltővel is megtoldják, ami jó hír a csapott vállú körte alkatoknak. Ugyanis, ha a vállszélesség egyensúlyba kerül a csípőkerülettel, a derék még keskenyebbnek fog tűnni.

Válltöméses, nyújtott derekú kreációk

Az efféle darabokban több fazonnak a jó tulajdonságai egyesülnek: összegyúrják mindazt, amit szeretni lehet a szűkített, a frakk stílusú és az átlapolt blézerekben. Mindezt egy látványos válltöméssel vagy húzott karöltővel is megtoldják, ami jó hír a csapott vállú körte alkatoknak. Ugyanis, ha a vállszélesség egyensúlyba kerül a csípőkerülettel, a derék még keskenyebbnek fog tűnni.

Dia

 	Egyenes, egygombos fazon  	Az egyenes szabású blézerek inkább a takarás és az alaknyújtás mesterei. Jól leplezik a szélességedet, viszont valamennyire a derékvonalat is szűkítik a háromszög alakú dekoltázs révén. Ha nagy a pocakod, vagy ellensúlyozni szeretnéd a tarka mintás ruhák kövérítő hatását, ezek a megoldások segítségedre lehetnek az optikai trükközésben.

Egyenes, egygombos fazon

Az egyenes szabású blézerek inkább a takarás és az alaknyújtás mesterei. Jól leplezik a szélességedet, viszont valamennyire a derékvonalat is szűkítik a háromszög alakú dekoltázs révén. Ha nagy a pocakod, vagy ellensúlyozni szeretnéd a tarka mintás ruhák kövérítő hatását, ezek a megoldások segítségedre lehetnek az optikai trükközésben.

Dia

 	Egy jó tipp  	A divatos fémszálas és csipkés blézerek sem fognak az alakod ellen fordulni, ha megmaradsz a mélyen dekoltált vagy szűkített fazonoknál, és sötét, monokróm összeállításban viseled őket. Az egyenes vonalú kreációkat pedig összefoghatod egy övvel, hogy még inkább érvényesüljön a karcsúsító hatásuk.

Egy jó tipp

A divatos fémszálas és csipkés blézerek sem fognak az alakod ellen fordulni, ha megmaradsz a mélyen dekoltált vagy szűkített fazonoknál, és sötét, monokróm összeállításban viseled őket. Az egyenes vonalú kreációkat pedig összefoghatod egy övvel, hogy még inkább érvényesüljön a karcsúsító hatásuk.

Dia

 	Alaknyújtó vonalak  	A világos és a színes blézerek kövéríthetnek ugyan, de ha birtokában vannak néhány optikai trükknek, nem bántják az alakodat. Sőt, akár karcsúsító darabbá is avanzsálhatnak, amennyiben furfangos részletekkel függőleges irányba terelik a tekintetet. A világos modelleken nemcsak díszítő, hanem funkcionális szerepet tölthet be a fekete szegőszél, mely a szűkített fazonon elhelyezve segíti az alaknyújtó hatást. Ugyanezt a célt szolgálhatják a hosszanti díszítő vagy szűkítő varrások.

Alaknyújtó vonalak

A világos és a színes blézerek kövéríthetnek ugyan, de ha birtokában vannak néhány optikai trükknek, nem bántják az alakodat. Sőt, akár karcsúsító darabbá is avanzsálhatnak, amennyiben furfangos részletekkel függőleges irányba terelik a tekintetet. A világos modelleken nemcsak díszítő, hanem funkcionális szerepet tölthet be a fekete szegőszél, mely a szűkített fazonon elhelyezve segíti az alaknyújtó hatást. Ugyanezt a célt szolgálhatják a hosszanti díszítő vagy szűkítő varrások.

Dia

 	Csíkos, mégis karcsúsít  	Ismét divatba jöttek a csíkos tengerészzakók, ám nyilván senki sem szeretné vízszintes vonalakkal tömbösíteni az alakját, pedig ennek a mintázatnak sajnos ez az átka. Ám a megfelelő fazonú blézerekkel könnyedén ellensúlyozható a rettegett szélesítő hatás. A V-kivágás, az átlapolt gombolás és a rézsútos zsebek együttes erővel azon munkálkodnak, hogy kiemeljék a derekadat a csíkok tengeréből.

Csíkos, mégis karcsúsít

Ismét divatba jöttek a csíkos tengerészzakók, ám nyilván senki sem szeretné vízszintes vonalakkal tömbösíteni az alakját, pedig ennek a mintázatnak sajnos ez az átka. Ám a megfelelő fazonú blézerekkel könnyedén ellensúlyozható a rettegett szélesítő hatás. A V-kivágás, az átlapolt gombolás és a rézsútos zsebek együttes erővel azon munkálkodnak, hogy kiemeljék a derekadat a csíkok tengeréből.

Dia

 	Hosszított blézerek  	A hosszított fazonú, egygombos blézerek nagyszerű alaknyújtó hatását vétek lenne nem kihasználni. Ha jobban megnézed a szabásukat, láthatod, hogy két, csúcsainál egymásba fordított háromszöget rajzolnak ki. Ez a legideálisabb vonalvezetés a derékkarcsúsításhoz.

Hosszított blézerek

A hosszított fazonú, egygombos blézerek nagyszerű alaknyújtó hatását vétek lenne nem kihasználni. Ha jobban megnézed a szabásukat, láthatod, hogy két, csúcsainál egymásba fordított háromszöget rajzolnak ki. Ez a legideálisabb vonalvezetés a derékkarcsúsításhoz.

Ezt is szeretjük
Fotó: