Így tüntesd el a zavaró pihéket és bajuszt az arcról
Mi a legjobb módszer?
Mivel érdemes leszedni a száj körüli szőröket?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kis pihék nem zavaróak a női arcon, de a sötétebb, erősebb szőrzettel rendelkezőknél bizony látszódhat a száj felett az árnyék, avagy bajuszka.

Ráadásul nem biztos, hogy mindig is látványos volt, a kor előrehaladtával, illetve hormonváltozásoknak köszönhetően van, hogy az ember egyik napról a másikra fedezi fel a sötét szálakat. De hogy szabadulhatsz meg tőlük?

Így tüntesd el a bajusz és pihéket!

Lézeres szőrtelenítés

A tél tökéletesen alkalmas időszak arra, hogy végleges szőrtelenítésbe fogj, hiszen ilyenkor a napsugarak nem olyan erősek, és az érzékeny bőrt nem fogják bántani. Valóban hosszú távú megoldást jelent a lézeres kezelés, amely szolgáltatótól függően alkalmanként 5-15 ezer forintba kerül. Havonta-kéthavonta kell megismételni, amíg az éppen nyugvóban lévő szőrszálak el nem fogynak, ehhez négy-nyolc alkalom lehet szükséges. Mire beköszönt a meleg, túl lehetsz a procedúrán.

Csipesz

Ha csak egy két kósza szál tűnik fel a száj körül, akkor egy csipesszel is kitépheted, igaz, elég kellemetlen, és könnyen beszakadhat.

Gyantázás

A bajusz leszedésére a hideggyanta-csíkok a legegyszerűbbek, és felesleges kozmetikushoz menni vele. A gyanta ragadós felét szálirányban simítsd rá a bőrre, nyomogasd rá, majd egy mozdulattal rántsd le. Egyáltalán nem olyan fájdalmas, mint elsőre tűnik, és egy hónapra megoldódik a probléma. A maradék gyantát olajjal szedheted le. Végezd este, mert a bőr kipirulhat. Utána 24 órán át ne végezz hámlasztást.

A forró gyantát mi semmiképpen nem ajánljuk, sérülést okozhat, és eltakarni sem nagyon lehet a baleset helyét, ha megtörtént.

Amit kerülj el

Bár kapható a finom arcbőrhöz is borotva, mi mégsem javasoljuk, mert ugyan nem erősíti a szőrt, de az elvágott szál felülete miatt az sűrűbbnek tűnhet, mint valójában.

Mitől szép egy nő?

Egy fotós arra kereste a választ képein keresztül, hogy mit jelent a női szépség, elsősorban a nőnek magának.

Ezt is szeretjük