Magyar lány lett a világ egyik legkeresettebb szupermodellje: Vanessa nagyot tarolt idén
Axente Vanessa még csak 21 éves, de olyan világmárkák rajonganak érte, mint a Calvin Klein, a Chanel, a DKNY, Jean Paul Gaultier vagy a Prada.

axente vanessa cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mihalik Enikő és Palvin Barbi mellett Axente Vanessa is azon magyar lányok közé tartozik, akiket szépségükért, kitartásukért és tehetségükért az egész világ imád. Pedig a szépséges, szőke lány nem tudatosan választotta először ezt a pályát, inkább a modellvilág választotta ki őt.

Vanessa 1995-ben született Zalaegerszegen, és egy jó ideig nem is gondolt arra, hogy nővéréhez, Benedettához hasonlóan ő is meghódítja majd a magazinokat és a kifutókat. A lányt ugyanis testvére által fedezte fel Fehér Orsi, az Attractive Modellügynökség vezetője, amikor egy ügynökségi látogatáson jártak a szüleikkel. Az első találkozás után másfél év telt el, mire Vanessa belevágott a modellkedésbe, és 14 éves korában utazott első külföldi útjára Ázsiába.

Axente Vanessáért az egész világ rajong

2009-ben szerződött az Attractive Modellügynökséghez, és elkezdődött modellkarrierje. 2010 nyarát Tokióban töltötte, ahol a Chanel kifutóján vonult, majd 2011-ben Szingapúrban dolgozott, ahonnan a Harper’s Bazaar címlapjával tért haza. Ezt követően kötött szerződést a párizsi VIVA Model Managementtel, majd a New York-i DNA Models-szel. 2012 februárjában robbant be a show exkluzív modelljeként a Prada őszi-téli divatbemutatóján, amit ráadásul ő nyithatott meg.

axente vanessa 1

2013-ban újra a Prada exkluzív modellje és kampánysztárja lett, emellett először szerepelt a New York-i divathéten, aminek köszönhetően rögtön a Calvin Klein kampányaiban és az amerikai Vogue divatanyagában találta magát. 2014-ben öt Vogue-címlapot zsebelt be, köztük a legendás amerikai és olasz szeptemberi számot. Ebben az évben a Chanel sminktermékeinek kampányarcává is vált, valamint a Calvin Klein Endless Euphoria illatának nagykövete lett. Vanessa eddig összesen 12 Chanel- és 8 Calvin Klein-kampányt tudhat a magáénak. Innentől kezdve folyamatosan újabb és újabb felkéréseket kapott. Ezután rögtön Párizsban a Céline és a Valentino show nyitó modelljeként láthatta a közönség, később pedig többek között a Givenchy, a Dior és az Yves Saint Laurent márka is felkérte. 2012-ben a Vogue Italia címlapján kétszer láthattad, és a Prada kampányában is szerepelt a híres fotós, Steven Meisel exkluzív modelljeként. Azóta a német, a spanyol, az amerikai és a japán Vogue címlapján is pózolt.

A cikk az ajánló után folytatódik

2017-ben is hatalmas sikereket ért el

2015-ben összesen tíz divatanyaga jelent meg a világ legjelentősebb divatmagazinjában, az amerikai Vogue-ban, tavaly pedig 11. alkalommal szerepelt a Vogue címlapján, illetve ötödjére a Prada kampányaiban. A karrierje egyre inkább csak felfelé ível, hiszen idén is lenyűgöző sikereket ért el. Nézd meg képeken, hogyan tarolt Vanessa 2017-ben.

Ezt is szeretjük