A legszebb őszi divatszínek

Dia

 	Meleg tónusú avarszínek 	A Marc by Marc Jacobs őszi kollekciója a bronzos és rozsdás avarszíneket kombinálja. Élénk, de harmonikus hangulatot adhatsz az öltözékednek, ha az aranyló barnákat, a telt, meleg sárgákat és a tompa homokárnyalatokat együtt alkalmazod. Ám valamivel izgágább összhatást érhetsz el, amennyiben smaragdzöldet vagy narancsvöröset csempészel a kompozícióba.

Meleg tónusú avarszínek

A Marc by Marc Jacobs őszi kollekciója a bronzos és rozsdás avarszíneket kombinálja. Élénk, de harmonikus hangulatot adhatsz az öltözékednek, ha az aranyló barnákat, a telt, meleg sárgákat és a tompa homokárnyalatokat együtt alkalmazod. Ám valamivel izgágább összhatást érhetsz el, amennyiben smaragdzöldet vagy narancsvöröset csempészel a kompozícióba.

Dia

 	Variációk türkizzel 	A Gucci divatház idén a türkizt helyezte előtérbe, melyet olajzölddel és indigókékkel álmodott kifutóra. A rideg színhatásokat okkersárga kiegészítőkkel igyekezett feloldani, vagy éppen világos szürkével és kobaltkékkel fokozta a vízárnyalatok hűvös vibrálását. Ha alapvetően meleg színblokkokat használsz mustárbarnával, illetve sárgás, narancsos tónusokkal, a türkiz sokkal szelídebbé és vidámabbá válik, amennyiben csak a kiegészítőkben kap szerepet egy táska, esetleg kendősál formájában.

Variációk türkizzel

A Gucci divatház idén a türkizt helyezte előtérbe, melyet olajzölddel és indigókékkel álmodott kifutóra. A rideg színhatásokat okkersárga kiegészítőkkel igyekezett feloldani, vagy éppen világos szürkével és kobaltkékkel fokozta a vízárnyalatok hűvös vibrálását. Ha alapvetően meleg színblokkokat használsz mustárbarnával, illetve sárgás, narancsos tónusokkal, a türkiz sokkal szelídebbé és vidámabbá válik, amennyiben csak a kiegészítőkben kap szerepet egy táska, esetleg kendősál formájában.

Dia

 	Színharmóniák élénk kékekkel 	Phillip Lim őszi kreációi között ismétlődő színfoltként szerepel az indigókék és a királykék. Mindkét árnyalatot merész színkompozíciókban képzelte el úgy, hogy mégis friss, letisztult összképet eredményeznek. Az indigókék ruhadarabokat olajzöld, keki és mustárbarna rétegekkel variálta, a királykéket pedig fehérrel és narancsos barnával boronálta össze.

Színharmóniák élénk kékekkel

Phillip Lim őszi kreációi között ismétlődő színfoltként szerepel az indigókék és a királykék. Mindkét árnyalatot merész színkompozíciókban képzelte el úgy, hogy mégis friss, letisztult összképet eredményeznek. Az indigókék ruhadarabokat olajzöld, keki és mustárbarna rétegekkel variálta, a királykéket pedig fehérrel és narancsos barnával boronálta össze.

Dia

 	A barna is lehet izgalmas 	A Fendi divatház ötlettárában a barna valahogy új életre kel, és elveszíti öregítő tulajdonságát. Ha ezt a koncepciót szeretnéd követni, ültess egymás mellé különböző telítettségű barnákat - tompát, élénket, világosat és sötétet -, majd dobd fel az egyenrangú alapokat napsárga vagy narancsos kiegészítőkkel, esetleg rendelj melléjük nyugodt kéket.

A barna is lehet izgalmas

A Fendi divatház ötlettárában a barna valahogy új életre kel, és elveszíti öregítő tulajdonságát. Ha ezt a koncepciót szeretnéd követni, ültess egymás mellé különböző telítettségű barnákat - tompát, élénket, világosat és sötétet -, majd dobd fel az egyenrangú alapokat napsárga vagy narancsos kiegészítőkkel, esetleg rendelj melléjük nyugodt kéket.

Dia

 	Narancssárga, minimál stílusban 	A Burberry Prorsum kollekciója visszafogott, nőies stílusban tálalja a narancsszín feltűnőségét. Amennyiben a legkevésbé sem kívánod, hogy ez a derűs árnyalat közönséges irányba vigye az eleganciádat, tompítsd az erejét feketével és fehérrel. Próbáld úgy összeválogatni az öltözéked darabjait, hogy a legdominánsabb, nagy területet elfoglaló tónus csak egyszer köszönjön vissza valamelyik kiegészítődben, a fekete pedig többször is felbukkanhat, ám apró részletekben. Az is egy megoldás, ha a narancs rozsdás változatát jelölöd ki vezető színnek.

Narancssárga, minimál stílusban

A Burberry Prorsum kollekciója visszafogott, nőies stílusban tálalja a narancsszín feltűnőségét. Amennyiben a legkevésbé sem kívánod, hogy ez a derűs árnyalat közönséges irányba vigye az eleganciádat, tompítsd az erejét feketével és fehérrel. Próbáld úgy összeválogatni az öltözéked darabjait, hogy a legdominánsabb, nagy területet elfoglaló tónus csak egyszer köszönjön vissza valamelyik kiegészítődben, a fekete pedig többször is felbukkanhat, ám apró részletekben. Az is egy megoldás, ha a narancs rozsdás változatát jelölöd ki vezető színnek.

Dia

 	Variációk halvány krémszínnel 	A Blumarine a bézst, a krémszínt és a törtfehér változatait variálta lendületes, illetve letisztult stílusban. Ennek alapján esős őszi napokon sem kell visszariadnod a világos árnyalatoktól, különösképpen, ha a piszkosfehér öltözékedet fekete csizmával emeled elegánsabb szintre. Ám élénk lilával is elűzheted a komor fellegeket, viszont nem árt megszelídítened a vadságát egy bézs ruhadarabbal.

Variációk halvány krémszínnel

A Blumarine a bézst, a krémszínt és a törtfehér változatait variálta lendületes, illetve letisztult stílusban. Ennek alapján esős őszi napokon sem kell visszariadnod a világos árnyalatoktól, különösképpen, ha a piszkosfehér öltözékedet fekete csizmával emeled elegánsabb szintre. Ám élénk lilával is elűzheted a komor fellegeket, viszont nem árt megszelídítened a vadságát egy bézs ruhadarabbal.

Dia

 	Halmozd a vöröset! 	Sonia Rykiel sosem félt a merész színektől, és ez a bohém divatfelfogás hatja át az idei kollekcióját is. Az őszi-téli felhozatalban az élénkvörös általában a feketével jár kézen fogva, minimalista, letisztult stílust alkotva. Sonia azonban a vidámságra esküszik, így a tűzpiros lobbanékonyságát mustáros tónusokkal hozza egyensúlyba, illetve világos narancsvörössel tüzeli fel, hogy még izgatóbb legyen.

Halmozd a vöröset!

Sonia Rykiel sosem félt a merész színektől, és ez a bohém divatfelfogás hatja át az idei kollekcióját is. Az őszi-téli felhozatalban az élénkvörös általában a feketével jár kézen fogva, minimalista, letisztult stílust alkotva. Sonia azonban a vidámságra esküszik, így a tűzpiros lobbanékonyságát mustáros tónusokkal hozza egyensúlyba, illetve világos narancsvörössel tüzeli fel, hogy még izgatóbb legyen.

Dia

 	Narancsvörös és okkersárga 	A Miu Miu csapata szintén beemelte a narancsvöröset a vintage stílusú kollekciójába. Furcsa, de ez az árnyalat a fehér színfoltokat is elbírja, azonban csak elvétve szabad rátukmálni. Az okkersárgával már annál inkább képes összebarátkozni, hiszen rokonságban állnak egymással. Fekete, barna és aranyló kiegészítőkkel egyaránt hatásos lehet egy ilyen szett.

Narancsvörös és okkersárga

A Miu Miu csapata szintén beemelte a narancsvöröset a vintage stílusú kollekciójába. Furcsa, de ez az árnyalat a fehér színfoltokat is elbírja, azonban csak elvétve szabad rátukmálni. Az okkersárgával már annál inkább képes összebarátkozni, hiszen rokonságban állnak egymással. Fekete, barna és aranyló kiegészítőkkel egyaránt hatásos lehet egy ilyen szett.

Dia

 	A megunhatatlan szürke 	A legújabb Dolce & Gabbana kreációk a nyolcvanas évek előtt tisztelegnek. A maszkulin jellegű összeállításokban gyakran felbukkan a szürke szín, ám cseppet sem unalmas formában. Az őszi komorságba a pasztellkék éppúgy belefér, mint a kiegészítőkben felbukkanó sárga, ráadásul ezek az árnyalatok egészen más hangulati síkra terelik a szürkét. A grafittónust viszont feszesebb kompozícióba is beültetheted, fehérrel derítve.

A megunhatatlan szürke

A legújabb Dolce & Gabbana kreációk a nyolcvanas évek előtt tisztelegnek. A maszkulin jellegű összeállításokban gyakran felbukkan a szürke szín, ám cseppet sem unalmas formában. Az őszi komorságba a pasztellkék éppúgy belefér, mint a kiegészítőkben felbukkanó sárga, ráadásul ezek az árnyalatok egészen más hangulati síkra terelik a szürkét. A grafittónust viszont feszesebb kompozícióba is beültetheted, fehérrel derítve.

Dia

 	Minimalista összeállítások 	A Max Mara kéttónusú és monokróm elképzeléseket valósított meg semleges, de elegáns árnyalatokkal. Idén az ősz sem mellőzi a fehér színt, és most arra is felhatalmaz a divat, hogy krémárnyalatokkal kombináld. Emellett a fekete ugyanúgy megtartja domináns szerepét az őszi szezonban: monokróm összeállításban csak akkor viseld, ha eltérő textúrájú anyagokat tudsz rétegezni, melyek nem olvadnak egybe.

Minimalista összeállítások

A Max Mara kéttónusú és monokróm elképzeléseket valósított meg semleges, de elegáns árnyalatokkal. Idén az ősz sem mellőzi a fehér színt, és most arra is felhatalmaz a divat, hogy krémárnyalatokkal kombináld. Emellett a fekete ugyanúgy megtartja domináns szerepét az őszi szezonban: monokróm összeállításban csak akkor viseld, ha eltérő textúrájú anyagokat tudsz rétegezni, melyek nem olvadnak egybe.

Dia

 	Bronzos és homokszínű együttesek 	Michael Kors a légiesen könnyed, kecses nőiesség híve. Most sem hazudtolja meg magát, ám úgy tűnik, kis csavart vitt a tőle megszokott eleganciába. A monokróm öltözéket az anyagok játékával tette különlegessé, így nem a színek, hanem a különböző fényhatások és textilvastagságok teremtenek izgalmas kontrasztot. A homokárnyalatú selyemnadrágot nehézkes kötött pulóverrel képzelte el, valamint szőrmetáskával. A kollekciójában pedig nagy szerepet kaptak a bronzbarna tónusok is.

Bronzos és homokszínű együttesek

Michael Kors a légiesen könnyed, kecses nőiesség híve. Most sem hazudtolja meg magát, ám úgy tűnik, kis csavart vitt a tőle megszokott eleganciába. A monokróm öltözéket az anyagok játékával tette különlegessé, így nem a színek, hanem a különböző fényhatások és textilvastagságok teremtenek izgalmas kontrasztot. A homokárnyalatú selyemnadrágot nehézkes kötött pulóverrel képzelte el, valamint szőrmetáskával. A kollekciójában pedig nagy szerepet kaptak a bronzbarna tónusok is.

Dia

 	Color Blocking kétféleképpen 	A Chloé tervezőasztalán általában letisztult összeállítások születnek. Az őszi repertoárjában is helyet kaptak a finoman összehangolt, légiesen könnyed árnyalatok, ám egy vadabb blokk követte a mogyorószínű ruhakölteményeket. A zöld monokróm összeállítást csak a táskában felbukkanó barna és okkersárga pimaszsága töri meg, illetve a cipő fekete árnyalata, mely a szoknya mintájában köszön vissza. A másik színblokkoló elképzelést a sárga, piros, farmerkék és fekete tónusokra alapozta. Az egymástól teljesen eltérő színeket a fekete részletek fogják össze komplett egésszé.

Color Blocking kétféleképpen

A Chloé tervezőasztalán általában letisztult összeállítások születnek. Az őszi repertoárjában is helyet kaptak a finoman összehangolt, légiesen könnyed árnyalatok, ám egy vadabb blokk követte a mogyorószínű ruhakölteményeket. A zöld monokróm összeállítást csak a táskában felbukkanó barna és okkersárga pimaszsága töri meg, illetve a cipő fekete árnyalata, mely a szoknya mintájában köszön vissza. A másik színblokkoló elképzelést a sárga, piros, farmerkék és fekete tónusokra alapozta. Az egymástól teljesen eltérő színeket a fekete részletek fogják össze komplett egésszé.

Blog.hu ajánló
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: