A legjobb nadrágfazonok, ha karcsú derekat akarsz
Egy jó szabású nadrág pillanatok alatt vékony derekat és gömbölyű csípőt varázsol.

Dia

 	Bővülő szárak  	Az A-vonalú nadrágok fazonja egy háromszöget képez, melynek szárai a derék felé szűkülnek, így karcsúbbá teheted azt a részt. Ha fiús a csípőd, és inkább szögletes a derekad, mint ívelt, merész színeket is bevethetsz annak érdekében, hogy kihangsúlyozd az alsó fertályodat, ezáltal nőiesebbnek és tagoltabbnak fog tűnni a testalkatod.

Bővülő szárak

Az A-vonalú nadrágok fazonja egy háromszöget képez, melynek szárai a derék felé szűkülnek, így karcsúbbá teheted azt a részt. Ha fiús a csípőd, és inkább szögletes a derekad, mint ívelt, merész színeket is bevethetsz annak érdekében, hogy kihangsúlyozd az alsó fertályodat, ezáltal nőiesebbnek és tagoltabbnak fog tűnni a testalkatod.

Dia

 	Ha széles a csípőd  	A derékhangsúlyozással óvatosabban kell bánni, amennyiben telt, gömbölyded csípővel és popsival rendelkezel, mert a felsőtest karcsú vonalai jobban előtérbe helyezhetik a dúsabb idomokat alul. Mindezt elkerülheted, amennyiben fekete, lágy esésű A-vonalú nadrágot választasz, enyhén magasított derékkal.

Ha széles a csípőd

A derékhangsúlyozással óvatosabban kell bánni, amennyiben telt, gömbölyded csípővel és popsival rendelkezel, mert a felsőtest karcsú vonalai jobban előtérbe helyezhetik a dúsabb idomokat alul. Mindezt elkerülheted, amennyiben fekete, lágy esésű A-vonalú nadrágot választasz, enyhén magasított derékkal.

Dia

 	Egyenes szabás  	Az egyenes vonalú nadrágok kimondottan előnyösek pöttöm lányoknak. Azért, mert megnyújtják az alakot, de ennél többet is tudnak, ha jól választasz. A magasított derekú, szűkítő varrásokkal ráncolt fazonok karcsúbbá teszik a sziluettet.

Egyenes szabás

Az egyenes vonalú nadrágok kimondottan előnyösek pöttöm lányoknak. Azért, mert megnyújtják az alakot, de ennél többet is tudnak, ha jól választasz. A magasított derekú, szűkítő varrásokkal ráncolt fazonok karcsúbbá teszik a sziluettet.

Dia

 	Megkötős kreációk  	A lágy esésű, bővülő szárú nadrágok előnyös tulajdonságait tovább fokozza a megkötővel összehúzható derékpassz, mely ívelt vonalakat varázsol a csípőd felett. A sportos testalkatú, tégla típusoknak különösen ajánlottak az efféle fazonok.

Megkötős kreációk

A lágy esésű, bővülő szárú nadrágok előnyös tulajdonságait tovább fokozza a megkötővel összehúzható derékpassz, mely ívelt vonalakat varázsol a csípőd felett. A sportos testalkatú, tégla típusoknak különösen ajánlottak az efféle fazonok.

Dia

 	Csípőhangsúlyos fazonok  	Szintén a tégla típusoknak kedveznek a magasított, vastag derekú, csípőt kiemelő megoldások. Hosszú nadrágok közül a ráncolt répafazonokat keresd, vagy olyan rövidgatyót válassz, mely csípővonalon hangsúlyos zsebekkel rendelkezik. Ez a trükk gömbölyded formákat eredményezhet alul, amitől karcsúbbnak, íveltebbnek fog látszani a derekad.

Csípőhangsúlyos fazonok

Szintén a tégla típusoknak kedveznek a magasított, vastag derekú, csípőt kiemelő megoldások. Hosszú nadrágok közül a ráncolt répafazonokat keresd, vagy olyan rövidgatyót válassz, mely csípővonalon hangsúlyos zsebekkel rendelkezik. Ez a trükk gömbölyded formákat eredményezhet alul, amitől karcsúbbnak, íveltebbnek fog látszani a derekad.

Dia

 	Trapéznadrág  	A magas lányok nemcsak a csípőkerületüket keskenyíthetik a trapézfazonokkal, hanem a derékvonalukat is kihangsúlyozhatják. A szárak szélességével azonban vigyázni kell, mert ha túl terebélyesek, összenyomják az alakot.

Trapéznadrág

A magas lányok nemcsak a csípőkerületüket keskenyíthetik a trapézfazonokkal, hanem a derékvonalukat is kihangsúlyozhatják. A szárak szélességével azonban vigyázni kell, mert ha túl terebélyesek, összenyomják az alakot.

Dia

 	Magas derekú fazonok  	A magasított derekú nadrágok mesteri szinten űzik a derékkarcsúsítást. A legoptimálisabb, ha az övbújtatós rész arra a pontra esik a derékvonalon, ahol az a legkeskenyebb. Rövidnadrágok esetében érdemes ráncolt szoknyafazont választanod, így erőteljesebb lesz az optikai hatás.

Magas derekú fazonok

A magasított derekú nadrágok mesteri szinten űzik a derékkarcsúsítást. A legoptimálisabb, ha az övbújtatós rész arra a pontra esik a derékvonalon, ahol az a legkeskenyebb. Rövidnadrágok esetében érdemes ráncolt szoknyafazont választanod, így erőteljesebb lesz az optikai hatás.

Dia

 	Kantáros trükk  	Idén nagyon divatosak a Marlene Dietrich-fazonú kantáros nadrágok, melyekkel szintén beszűkítheted a derékvonaladat. Ezek a kreációk hasonló sziluettet képeznek, mint a csúcsuknál egymásba fordított háromszögek. Ugyanezt a hatást érheted el, ha egy szimpla A-vonalú darabra nadrágtartót helyezel úgy, hogy a derekadnál közelebb csatolod egymáshoz a szárait.

Kantáros trükk

Idén nagyon divatosak a Marlene Dietrich-fazonú kantáros nadrágok, melyekkel szintén beszűkítheted a derékvonaladat. Ezek a kreációk hasonló sziluettet képeznek, mint a csúcsuknál egymásba fordított háromszögek. Ugyanezt a hatást érheted el, ha egy szimpla A-vonalú darabra nadrágtartót helyezel úgy, hogy a derekadnál közelebb csatolod egymáshoz a szárait.

Dia

 	Karcsúsító részletek  	A nadrágválasztásnál érdemes az apróbb részletmegoldásokra is odafigyelned. A vastag passzrésszel rendelkező, oldalgombolós nadrágok éppen úgy kiemelik a derekadat, mint azok a fazonok, melyeken csípőcsúcsból induló, V-alakú díszvarrás található.

Karcsúsító részletek

A nadrágválasztásnál érdemes az apróbb részletmegoldásokra is odafigyelned. A vastag passzrésszel rendelkező, oldalgombolós nadrágok éppen úgy kiemelik a derekadat, mint azok a fazonok, melyeken csípőcsúcsból induló, V-alakú díszvarrás található.

Dia

 	Répafazon  	A buggyos típusok nem, de az enyhén szűkülő szárú nadrágok remekül kiemelik a derekat. A répafazon arra is jó, hogy felhívja a figyelmet a nőies formákra. Amennyiben rövid a lábad, kerüld a boka fölé érő megoldásokat, és válassz magas derekú verziót.

Répafazon

A buggyos típusok nem, de az enyhén szűkülő szárú nadrágok remekül kiemelik a derekat. A répafazon arra is jó, hogy felhívja a figyelmet a nőies formákra. Amennyiben rövid a lábad, kerüld a boka fölé érő megoldásokat, és válassz magas derekú verziót.

Ezt is szeretjük
Fotó: