A 3 legjobb hajvasaló

Hajtípusra szabva

Nem mindegy, hogy a szögegyenes frizurát mivel állítod elő. Válaszd a megfelelőt, akár sok hajad van, akár fested.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A nők szinte biztos, hogy a reggeli készülődés során a hajszárítással és a formázással töltik az időt. Egy rossz frizura ugyanis az egész napra rányomhatja a bélyegét.

Van, amikor csak a szárításra van idő, ha azonban jobban osztod be, marad pár perc a profi formázásra is.

A szép egyenes haj elegáns, szexi, ráadásul a formázása nem is igényel nagy gyakorlatot, csupán egy jó hajvasalót. Amin viszont nem érdemes spórolni.

A haj vasalása ugyanis igencsak roncsoló hatású, kivonja a nedvességet a hajszálakból, így azok hamar töredezetté válhatnak, megfakulhatnak. Ennek oka, hogy a hajszálakban található fehérje - keratin - szerkezete fellazul.

Ezt egyrészt úgy akadályozhatod meg, ha nem túl forrón használod a hajvasaló készülékeket. A Braun megbízásából készült kutatás során arra jutottak, hogy a 180 fokon vasalt haj igen kis mértékben, ellenállóbb haj esetén egyáltalán nem károsodik. Az ennél magasabb hő azonban már roncsolja a hajszálakat.

Ha normál hajad van, akkor lehet, hogy elegendő ez a hőmérséklet, ha azonban dús vagy vastag szálú, lehet, hogy csak 200 fok körül hoz eredményt a vasalás. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen készülékkel találkoznak a hajszálaid. Az alábbiak megbízhatóak, és használatuk is nagyon egyszerű.

Jádekővel

A hajvasalók között olcsónak számító Bellissima IMETEC B25-ös számú készüléke jádekő-bevonatú kerámialapokkal simítja a hajat. 200 fokig melegedik fel, és a lehető legkevesebb kárt okozza a hajnak.

A lapok kíméletesek a hajhoz, és nem képződik rajtuk felületi sérülés, így hosszú ideig kitartanak. Kis kijelző mutatja, hogy milyen meleg éppen a vasaló. Gyorsan, 30 másodperc alatt felmelegszik, így a reggeli rohanásban is használható. Minden hajhosszhoz kényelmes. Ára 7000 forint körül alakul.

32 szexi frizura 16 szexi színésznőn

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hogyan csináld?

A hajvasalást végezd úgy, mintha fésülnéd a hajad, de ne húzd túl gyorsan végig a tincseken a vasalót, mert úgy a hő nem járja át eléggé, és nem lesz egyenes a haj. Ha ügyesen forgatod, és a végén befelé húzod, természetes lesz az eredmény.

Ha sok a hajad

A hosszú vagy vastag szálú haj kiegyenesítése időnként bonyolult és időigényes feladat. Ennek legtöbb esetben a sütőlap mérete az oka, mely túl keskeny a haj mennyiségéhez, és a kívánt eredmény eléréséhez gyakran többször meg kell ismételni a kiegyenesítést. Ezeket az extra széles hajegyenesítő lapokat azonban kifejezetten hosszú, illetve vastag szálú hajhoz tervezték.

A Philips SalonStraight Pro XL szélesebb lapja segítségével egyszerre nagyobb mennyiségű hajat tud kiegyenesíteni, és az eredmény is szebb lesz, mint a normál szélességű lapok esetében. A készülék 220 fokig melegszik fel, akár 30 másodperc alatt. Több helyen 9800 forintért láttuk.

14 módszer hajhullás ellen

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ápold is!

Ha rendszeresen vasalod a hajad, akkor hetente egyszer alkalmazz hajpakolást. Akár boltban kaphatót használsz, akár magad kevered, fontos a rendszeres ápolás. A sima, langyos, olívaolajos pakolás például csodákra képes.

Festett hajra

Manapság a legtöbb nő festi a haját, ami a vasalással együtt tönkreteheti azt. A Braun legújabb hajvasalóját kifejezetten festett hajra fejlesztették ki. A Satin Hair Colour hajvasaló készüléket úgy tervezték, hogy ne roncsolja, és még szebbé is tegye a hajat. Mindez a Braun által biztosított, különleges satin ionTM technológiával kiegészített Colour Saver technológiának köszönhető. Segítségével a haj megőrzi a fontos hajfesték-molekulákat - és így sokkal kevésbé fakul.

A hajvasaló beépített hőszabályzóját a hajtípusnak megfelelően vékony, normál vagy vastag szálú hajhoz állíthatod be. A kissé borsos ár - 18 990 forint - megéri, ha rendszeresen fested a hajad.

Ezt is szeretjük