8 öltözködési baki, amit a legtöbb nő elkövet
Még a legnagyobb odafigyelés mellett is becsúszhat egy-egy kínosabb divatbaki.

Dia

 	Villantós baki  	A világos, áttetsző blúzok eleganciáját szinte megszentségteleníti az átütő, fekete melltartó. Sokkal kifinomultabb hatást kelt az összkép, amennyiben a légies felsőd alatt fehér vagy krémszínű topot viselsz. A munkahelyen kívül testszínű melltartót is vehetsz alá, ha nem okoz gondot egy kis kacérkodás. Így azonban nem fog közönségesbe átlibbenni a villantás. Színes, mintás muszlinblúz esetén az alaptónusával egyező vagy leheletnyivel sötétebb top ajánlott.

Villantós baki

A világos, áttetsző blúzok eleganciáját szinte megszentségteleníti az átütő, fekete melltartó. Sokkal kifinomultabb hatást kelt az összkép, amennyiben a légies felsőd alatt fehér vagy krémszínű topot viselsz. A munkahelyen kívül testszínű melltartót is vehetsz alá, ha nem okoz gondot egy kis kacérkodás. Így azonban nem fog közönségesbe átlibbenni a villantás. Színes, mintás muszlinblúz esetén az alaptónusával egyező vagy leheletnyivel sötétebb top ajánlott.

Dia

 	Lábrövidítő tévedések  	A legtöbb nő azzal vét nagy hibát, hogy az öltözködésével kihangsúlyozza az aránytalanságait vagy éppen elrontja a tökéletes alakját. Sokan nem látják át a divatcsapdákat, így csupán tetszés alapján döntenek egy-egy fazon mellett. A visszaeső lábrövidítők nincsenek tudatában annak, hogy mit követnek el az alakjuk ellen, jobb esetben is csak sejtik, hogy valami nem stimmel. Ha a combod hosszú, de a lábszárad feltűnően kurta, semmiképp se erősíts rá egy olyan trapéznadrággal, melynek a cipő orra felett libeg a szára. Az alacsonyak számára a répafazonban szűkülő, mély ülepű gatyók szintén végzetes tévedésnek számítanak, különösképpen bokacsizmával megspékelve.

Lábrövidítő tévedések

A legtöbb nő azzal vét nagy hibát, hogy az öltözködésével kihangsúlyozza az aránytalanságait vagy éppen elrontja a tökéletes alakját. Sokan nem látják át a divatcsapdákat, így csupán tetszés alapján döntenek egy-egy fazon mellett. A visszaeső lábrövidítők nincsenek tudatában annak, hogy mit követnek el az alakjuk ellen, jobb esetben is csak sejtik, hogy valami nem stimmel. Ha a combod hosszú, de a lábszárad feltűnően kurta, semmiképp se erősíts rá egy olyan trapéznadrággal, melynek a cipő orra felett libeg a szára. Az alacsonyak számára a répafazonban szűkülő, mély ülepű gatyók szintén végzetes tévedésnek számítanak, különösképpen bokacsizmával megspékelve.

Dia

 	Szűk réteg a blúzra  	A munkahelyi eleganciában a nőknél gyakran bevált szokás, hogy a lezserebb blúzra ráerőszakolnak egy vékony, szűk felsőt, amitől azt várják elsősorban, hogy kiadja a derékvonalukat. Az elgondolás nem rossz, ám erre teljesen alkalmatlanok a műszálas, csónaknyakú pulóverek. Egyrészt, mert mozgáskor összetapadnak a blúzzal és magukkal gyűrik, ettől a vállrész felpúposodik és rendezetlen hatást kelt. Másrészt, mert a széles kivágás ellentétes irányba fut a blúz V-alakú nyakával, így széthúzza a vállakat. Sokkal nőiesebb benyomást kelthetsz, ha egy mélyen dekoltált pamutkardigánnal kombinálod a zárt inget.

Szűk réteg a blúzra

A munkahelyi eleganciában a nőknél gyakran bevált szokás, hogy a lezserebb blúzra ráerőszakolnak egy vékony, szűk felsőt, amitől azt várják elsősorban, hogy kiadja a derékvonalukat. Az elgondolás nem rossz, ám erre teljesen alkalmatlanok a műszálas, csónaknyakú pulóverek. Egyrészt, mert mozgáskor összetapadnak a blúzzal és magukkal gyűrik, ettől a vállrész felpúposodik és rendezetlen hatást kelt. Másrészt, mert a széles kivágás ellentétes irányba fut a blúz V-alakú nyakával, így széthúzza a vállakat. Sokkal nőiesebb benyomást kelthetsz, ha egy mélyen dekoltált pamutkardigánnal kombinálod a zárt inget.

Dia

 	Húsbavágó rémtettek  	Vannak, akik még maguknak sem merik bevallani a valós méretüket, ezért a múlt számain lovagolva kisebb ruhákat vásárolnak maguknak annak reményében, hogy a feszesebb darabok majd összefogják az alakjukat. Ám pont az ellenkezőjét érik el ezzel a manőverrel, hiszen a húsbavágó, úszógumikat felszorító textil ezerszer hangsúlyosabbá teszi mindazt, amit épp letagadni kívánnak. A megfelelő mérettel és fazonnal egyáltalán nem lenne ilyen vészes a látvány, hiszen nem az számít, hogy valakinek 44-es vagy 36-os a mérete, hanem az arányok helyrebillentésével elért optikai hatás.

Húsbavágó rémtettek

Vannak, akik még maguknak sem merik bevallani a valós méretüket, ezért a múlt számain lovagolva kisebb ruhákat vásárolnak maguknak annak reményében, hogy a feszesebb darabok majd összefogják az alakjukat. Ám pont az ellenkezőjét érik el ezzel a manőverrel, hiszen a húsbavágó, úszógumikat felszorító textil ezerszer hangsúlyosabbá teszi mindazt, amit épp letagadni kívánnak. A megfelelő mérettel és fazonnal egyáltalán nem lenne ilyen vészes a látvány, hiszen nem az számít, hogy valakinek 44-es vagy 36-os a mérete, hanem az arányok helyrebillentésével elért optikai hatás.

Dia

 	Garbós botlások  	A garbó praktikus ruhadarab, de nem mindenkinek előnyös. Mivel a rövid nyak eleve figyelemfelkeltőbbé teszi a vállakat, kis mellek esetén ez a hatás felerősödhet, a méretes keblek pedig jobban a középpontba kerülhetnek, amitől zömökebbnek tűnhet a felsőtest. Ha mégsem vagy hajlandó lemondani a kedvencedről, tartózkodj a váll-lapos, élénk verzióktól, és próbáld megnyújtani az alakodat bordás anyagú darabokkal, nadrágtartóval, esetleg hosszú, egyszerű nyaklánccal. Az is segíthet, ha nem viselsz együtt a pulóvereddel magas derekú nadrágokat.

Garbós botlások

A garbó praktikus ruhadarab, de nem mindenkinek előnyös. Mivel a rövid nyak eleve figyelemfelkeltőbbé teszi a vállakat, kis mellek esetén ez a hatás felerősödhet, a méretes keblek pedig jobban a középpontba kerülhetnek, amitől zömökebbnek tűnhet a felsőtest. Ha mégsem vagy hajlandó lemondani a kedvencedről, tartózkodj a váll-lapos, élénk verzióktól, és próbáld megnyújtani az alakodat bordás anyagú darabokkal, nadrágtartóval, esetleg hosszú, egyszerű nyaklánccal. Az is segíthet, ha nem viselsz együtt a pulóvereddel magas derekú nadrágokat.

Dia

 	Bő rétegek halmozása  	Az sem jó, ha bő cuccok halmozásával próbálod elfedni az alakodat, amivel elégedetlen vagy. Bár a hosszított fazonú tunika és az A-vonalú nadrág külön-külön áldásos lehet a gömbölyded idomokra, együttesen alkalmazva ormótlan hatást keltenek, és sokkal méretesebbnek tüntetnek fel. Csinosabb összképet nyerhetsz, ha a bő szárú nadrágot olyan blúzzal viseled, amit be tudsz tűrni. Ám annyi lazaságot engednie kell, hogy a derekadnál meg tudd buggyosítani, amivel elfedheted a pocakodat. A földig érő gatyókat magas sarkú cipővel párosítsd, ami nemcsak az alakodnak tesz jót, hanem így megakadályozhatod a nadrágalj elfeslését is.

Bő rétegek halmozása

Az sem jó, ha bő cuccok halmozásával próbálod elfedni az alakodat, amivel elégedetlen vagy. Bár a hosszított fazonú tunika és az A-vonalú nadrág külön-külön áldásos lehet a gömbölyded idomokra, együttesen alkalmazva ormótlan hatást keltenek, és sokkal méretesebbnek tüntetnek fel. Csinosabb összképet nyerhetsz, ha a bő szárú nadrágot olyan blúzzal viseled, amit be tudsz tűrni. Ám annyi lazaságot engednie kell, hogy a derekadnál meg tudd buggyosítani, amivel elfedheted a pocakodat. A földig érő gatyókat magas sarkú cipővel párosítsd, ami nemcsak az alakodnak tesz jót, hanem így megakadályozhatod a nadrágalj elfeslését is.

Dia

 	Kivillanó melltartópánt  	Nincs annál kínosabb látvány, amikor egy ruha alól felszínre tör a melltartó hátsó csatja vagy vállpántja. Még ha nem is agyonmosott, viseltes alsóneműről van szó, akkor sem testesíti meg a nőies finomság fogalmát. Amennyiben ragaszkodsz a vállat szabadon hagyó, mélyen kivágott holmikhoz, először a fehérneműs fiókodat frissítsd fel a külön erre a célra kifejlesztett multiway melltartókkal, melyeknek keresztbe-kasba alakítható a pántjuk, illetve le is csatolhatók. A szilikonpántokat felejtsd el, mert semmilyen jó célt nem szolgálnak.

Kivillanó melltartópánt

Nincs annál kínosabb látvány, amikor egy ruha alól felszínre tör a melltartó hátsó csatja vagy vállpántja. Még ha nem is agyonmosott, viseltes alsóneműről van szó, akkor sem testesíti meg a nőies finomság fogalmát. Amennyiben ragaszkodsz a vállat szabadon hagyó, mélyen kivágott holmikhoz, először a fehérneműs fiókodat frissítsd fel a külön erre a célra kifejlesztett multiway melltartókkal, melyeknek keresztbe-kasba alakítható a pántjuk, illetve le is csatolhatók. A szilikonpántokat felejtsd el, mert semmilyen jó célt nem szolgálnak.

Dia

 	Lábvastagító bűnök  	Alapvetően nem jelent gondot, ha valakinek nincsenek gazellalábai, ezen még nem rökönyödik meg senki. Ám amennyiben egy jó lehetőségekkel megáldott, esztétikus nő úgy öltözködik, mintha önmaga ellensége lenne, az már odavonzza a tekintetet, csak nem biztos, hogy jó értelemben. A vastag anyagú, mintás tubusszoknyák felerősítik a csípőkerületet, ezáltal összenyomják a lábakat, és törvényszerűen a vádli is vastagabbnak fog tűnni. Ezt a hibalavinát elkerülheted, ha az alkatodnak előnyös, A-vonalú szoknyára esik a választásod, mely megnyújtja a zömök lábakat.

Lábvastagító bűnök

Alapvetően nem jelent gondot, ha valakinek nincsenek gazellalábai, ezen még nem rökönyödik meg senki. Ám amennyiben egy jó lehetőségekkel megáldott, esztétikus nő úgy öltözködik, mintha önmaga ellensége lenne, az már odavonzza a tekintetet, csak nem biztos, hogy jó értelemben. A vastag anyagú, mintás tubusszoknyák felerősítik a csípőkerületet, ezáltal összenyomják a lábakat, és törvényszerűen a vádli is vastagabbnak fog tűnni. Ezt a hibalavinát elkerülheted, ha az alkatodnak előnyös, A-vonalú szoknyára esik a választásod, mely megnyújtja a zömök lábakat.

Ezt is szeretjük
Fotó: