5 kilóval kevesebb, 10 centivel magasabb
Egyszerű karcsúsító trükkök
Csempéssz a magasságodhoz tíz centit, ezzel nyújtasz az egész alakon, majd vess be még pár trükköt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A plakátokról csupa nyurga lány mosolyog rád vissza, és ilyenkor úgy érzed, hogy eltörpülsz mellettük? Talán van benne némi igazság, de nem biztos, hogy a magasság minden szempontból áldás. Hidd el, erről a nyúlánk nők órákig tudnának neked mesélni!

A te előnyöd, hogy egy okosan megválasztott öltözékkel magasabbnak tűnhetsz, hiszen néhány aprócska trükkel optikailag bármelyik testrészedet megnyújthatod.

Ha szeretnél pár centivel hosszabbnak tűnni, illetve kiegyenlíteni tested arányait, nincs más dolgod, mint figyelembe venni néhány könnyen betartható szabályt, amikor ruhát vásárolsz magadnak!

Jótékony vonalak

Ahhoz, hogy az ember magasabbnak tűnjön, itt-ott muszáj slankítania a vonalakon. Az, hogy hová essen ez a pont, a testalkatodtól függ. Pontosabban ott szükséges a legjobban tompítani, ahol szélesebb vagy a kelleténél, és azokat a területeket kell hangsúlyoznod, ahol karcsúbb az alakod, illetve optimális idomokkal rendelkezel.

A titok a jótékony vonalakban rejlik, melyek alkalmazása rendkívül egyszerű! A függőleges vonalak ugyanis nemcsak karcsúsítanak, hanem nyújtanak is. Érdemes olyan ruhákat választanod, melyeknek akár a szabásvonala, akár a mintázata tartalmaz hosszúkás vonalvezetést.

Felsőknél, blúzoknál, topoknál ezt a szerepet betöltheti egy mély kivágás vagy a derékvonalat hangsúlyozó két függőleges szűkítővarrás, esetleg egy hosszú gombsor.

Tunikák esetében olyat kell választanod, ami nem túl sátorszerű, az esése valamennyire követi az alakot, és lehetőleg mellnél húzott legyen, hogy a leomló redők hosszanti vonalakba rendeződjenek, ezáltal nyújtsák az alakodat.

Ez a szabásvonal akkor is jól jöhet, ha a pocakoddal nem vagy elégedett. Azonban a tunikád sohase legyen túl hosszú, főleg, ha rövidek a lábaid, mert keresztben elvágja azokat, és megtöri az összhatást. Ruháknál is előnyös lehet a mell alatti szabás, ami hosszú lábakat varázsol.

Ha magasnak szeretnél tűnni, a csípőd helyett a derekadat kell középpontba állítani. Minden olyan ruha, mely a derékrészen vagy fölötte szabott, jótékony hatású! Éppen ezért csípőnadrág helyett derékszabásút vagy magasított derekút válassz! A nadrágon is jól mutatnak a hosszanti vonalak: ha például élére vasalt vagy hajszálcsíkos. A most olyan divatos mély ülepű, buggyos, illetve lábszárközépig vagy bokáig érő nadrágok nem neked valók. Ezek ugyanis rövidítik a lábakat, ezáltal csak még alacsonyabbnak tűnsz. A nadrágod érjen a lábfejedig, vagy legyen térdnadrág, esetleg kis sort.

A szoknyáknál szintén hasonló elvet kell követned, és ott is ügyelj a függőlegesen futó vonalakra. Nyújthat az alakodon egy elöl végig gombos szoknya, a derékban ráncolt szoknya, melynek függőleges redői karcsúsítanak, illetve ugyanez a helyzet a rakott szoknyákkal.

Kerülnöd kell a vízszintes vonalakat, sávokat, melyek kettészelik és megtörik az alakod egészét. Ha az övet a derekadra vagy picivel feljebb helyezed el, akkor nem baj, hogy keresztben helyezkedik el - mert a legkarcsúbb pontot hangsúlyozza -, viszont nem árt, ha ellensúlyozod egy hosszú nyaklánccal vagy mély dekoltázzsal.

Játék a színekkel, mintákkal

A színek tekintetében nagyon fontos, hogy az alsó- és felsőrész ne képezzen túl erős kontrasztot.

A legegyszerűbb módja annak, hogy magasabbnak tűnj, ha teljesen egyszínű anyagokat hordasz, de legalábbis korlátozd hasonló árnyalatokra a színösszeállítást, beleértve a kiegészítőket is. Ha mégsem szeretnéd ilyen szűk keretek közé szorítani az öltözködésedet, akkor arra ügyelj, hogy kerüld az egymástól nagyon eltérő, sötét-világos, élénk-tompa kombinációkat, mert azok találkozásuk pontján egy éles, vízszintes vonalat képeznek, ami kettévágja az alakodat. Az egybefolyó színek összetartanak, ezáltal magasabbnak és karcsúbbnak tűnhetsz.

Faragj le öt kilót!

A fogyókúrán kívül számos más fegyvert is bevethetsz a karcsú alakért. A hajviselet, a smink és az öltözködés is sokat segíthet.

Az egyszínű öltözéket könnyen megoldhatod egy overallal, de csak abban az esetben ajánlott, ha nem lábszárközépig, illetve nem bokáig ér a szára. Még jobb, ha derékvonalon szűkített vagy gumírozott, ezáltal hosszanti ráncokat eredményez. A ruhák is ugyanezt a célt szolgálják. Hosszú ruhát és szoknyát is bátran viselhetsz, de nem mindegy, milyen fazont. Ha a ruha felső és alsó része azonos színű, és nincs bennük éles kontraszt, akkor megengedett számodra. Még ennél is jobb a deréktáji vagy mell alatti szabás, esetleg a hosszanti irányban futó minta, melynek nem muszáj csíkosnak lennie, az a fontos, hogy függőleges irányba rendeződjön.

Óvakodj azonban a keresztben futó mintáktól, a fodroktól és a gyűrött hatású anyagoktól, mert azok szélesítenek, összenyomnak. Ha alul világosabb, felül élénkebb színt viselsz, még mindig helyreállíthatod az egyensúlyt, ha a derekadra a nadrágod vagy szoknyád árnyalatával megegyező övet teszel, azt sugallva, hogy nem szakadt meg a folytonosság!

A kötelező elem

A hab a tortán pedig a magas sarkú cipő, mely hosszítja a lábakat, nyújtja az alakot, és persze pár centivel megdobja a magasságod! Ezzel a csellel majdnem minden ruha-összeállítást tökéletessé tehetsz. Ha nem tartozol azon szerencsés nők közé, akik szenvedésmentesen képesek magassarkúban járni, akkor se csüggedj! Alkalmazd a fent említett trükköket, továbbá koronázd meg az öltözékedet egy vidám, nőies kis kalappal.

Ezt is szeretjük