A 4 legszebb körömlakk
A nők nagy részének legalább háromféle körömlakk áll a fürdőszobapolcán, de mindenkinek van kedvence. Nekünk is vannak jól bevált darabjaink.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem is a lakkozás, de a körömfestés ősi művészet, gondoljunk csak Indiára vagy Egyiptomra. A fáraók körmét arannyal vonták be, hogy hatalmukat így is megmutassák.

Az ősi Kínában fekete, arany és ezüst festékeket használtak.
Az első igazi körömlakk 1920 körül jelent meg az amerikai előkelő hölgyek nagy örömére. Charles Revlon találta fel, és eleinte csak piros árnyalatban lehetett kapni. Így a hölgyek kiegészíthették piros rúzsukat.

Az akkori körömdivat most viccesnek hatna, ugyanis csak a köröm középső részét lakkozták, a hegyét és a fehér holdacskát kihagyták. A piros sokáig az egyetlen szín volt, az '50-es évekre azonban már sok színnel színezhették a körmöket, és már nemcsak drámai, de halvány árnyalatokból is választhattak.

A tökéletes köröm

Ha nem jársz manikűröshöz, és nincs műkörmöd, akkor is lehet tökéletes megjelenésű a körmöd. Hetente egyszer elég manikűrözni, de a lakkozást ne ekkorra időzítsd. A lakkozásnak ugyanis az a jó, ha kemény körmökre kerül, és nem akkor, amikor a köröm puha.

Ha kialakítottad a kívánt formát, akkor végy elő egy polírozót - nem reszelőt! -, és a köröm felületét dolgozd át. Így homogén felületű lesz, a lakk tartósabb és szebb lesz.

Ha políroztad, akkor töröld át, hogy a por teljesen eltűnjön róla. Ezután lakkozd át alapozó vagy erősítő lakkal. Így még egységesebb lesz a körömfelület. Ezután jöhet a lakkozás. A lakk minőségétől függően egy vagy két réteg lehet szükséges. Az egyes rétegek felvitele között mindig meg kell várni, hogy megszáradjon az adott réteg, különben felpattogzik, felhólyagosodik.

Pálma

A kezemen ritkán használok körömlakkot, a lábkörmeimet azonban szinte állandóan fedi valamilyen szín. Általában a piros árnyalatait részesítem előnyben – nyáron a tűzpiros a kedvencem, télen viszont a mélyebb, bordóba hajló árnyalatok. Mivel nem szeretek túl sokat pepecselni a különböző kozmetikumokkal, fontosnak tartom, hogy csak tartós termékeket vegyek. A L’Oréal Jet-Set körömlakkját éppen ezért nagyon szeretem. Elég egyetlen rétegben felvinni a körömre, gyorsan megszárad, ráadásul nem kopik, és ami a legfontosabb: gyönyörű színekben kapható.

Juli

Én kétféle lakkot használok. Egyrészt használom a Manhattan körömfehérítő folyadékát, ami nem tudom, hogy körömlakknak minősül-e. Körömlakként kell a körömre rakni, de nem annyira sűrű, és nem annyira tartós. Viszont! Nagyon szép az eredmény! Régen Maybelline-rajongó voltam, a long-lasting szériát vettem. Imádtam, hogy öt napig csodaszép volt a körmöm, mosogathattam, és hajat moshattam annyiszor, ahányszor csak kedvem támadt. Újabban viszont átszoktam az Opi-ra. Lehet, hogy csak az én fejemben, de úgy gondolom, talán minőségibb, és nem károsítja annyira a körmömet. Türelmesen nekiülök, a színes lakkot kétszer felviszem a körmömre, majd ha ez egy kicsit megszikkadt, akkor Opi fedőlakkal zárom a sort. Így garantáltan négy napig kitart a művem.

Noémi

A kedvencem egy piros színű, Margaret Astor Mikado márkájú lakk. Azért szeretem, mert feldobja az elegánsabb fekete, fehér vagy szürke öltözékeket, de ha lazább, sportosabb és színesebb szereléshez van kedvem, akkor sem kell lemosni, mert meglepően jól passzol például a lilához, rózsaszínhez, narancshoz vagy a barnához. Először mindig színtelen körömerősítővel lakkozom a körmeim, majd amikor már száraz, jöhet a kedvenc piros lakk. Azért szeretem, mert elég egy réteget felkenni, jól fed, és szépen szétterül, tehát nem hagy világosabb csíkokat maga után. A tartósságáról azonban nem tudok ódákat zengeni, legalábbis egy kisebb adag mosogatást még kibír, viszont három-négy nap után a köröm legfelső részénél elkezd lepattogni a festék.

Ági

A körömlakkozás nálam sajnos nem esztétikai okokból szükséges, ugyanis hajlamos vagyok a körmöm körül kapargatni a bőrt, ami nem valami szép látvány. Ha azonban lakkozva van, akkor vigyázok rá. Piros vagy mélyrózsaszín árnyalatokat használok. Két kedvencem van, az egyik az Astor Mikado körömlakkja. Kis kiszerelésű, nem drága, és nekem a tartósságával sem volt gondom. A másik egy valódi piros körömlakk, a dm sajátmárkás dekorkozmetikuma, a Sh-e. Olcsó, tartós, és nagyon szép színe van. És ami különösen tetszik benne, hogy egy rétegben felkenve is nagyon szép színe van, amit más lakkoknál nem mindig tapasztaltam.

OLVASD EL EZT IS!

piros lakk1
  • köröm
  • körömlakk

Fényes, erős körmök

Ezt is szeretjük