3 rendkívül hatásos ránctalanító eljárás
A modern kozmetika már-már az örök fiatalság ígéretét hordozza magában. Melyik kezelést érdemes igénybe venni, ha sima arcra vágysz?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A modern technikai berendezések ma már szinte minden kozmetikában megtalálhatóak, és sok mindent lehetővé tesznek, melyre még a legügyesebb kozmetikus keze sem képes. Bár ezek a kezelések nem a legolcsóbbak, és nem egy alkalom után lesz ránctalan az arc, a sorozatos kezelés után a bőröd évekkel látszódhat fiatalabbnak.

Iontoforézis

Az iontoforézises eljárásnál elektromosan töltött részecskék a kozmetikai hatóanyagokat egyenáram segítségével a legfelső bőrrétegből a kötőszövetbe juttatják. Az eljárás neve a görög phorein szóból ered, mely azt jelenti, juttat.

A hatóanyagok így mélyebbre jutnak, mint a kézzel történő felkenésnél vagy masszírozásnál lehetséges volna. Mivel az áramerősség csak egy elemnyi, a dolog nem veszélyes, és nem is fájdalmas, csiklandozó, bizsergető érzést vált ki.

Így hat

A kozmetikus egy elektródával, ami egy vastag vattával körülbélelt ceruzának néz ki, végigsimít az arcon, a nyakon és a dekoltázson. Az elektróda ellenpólusát a páciens karjára rögzítik.

Mialatt az elektromosság a kar és az arc között ide-oda áramlik, azokat a hatóanyagokat, melyek egyébként a bőr felső rétegében maradnának, mindig egy kicsit tovább húzza a bőrbe.

Az áraminger serkenti a vérkeringést, ami még külön is elősegíti a hatóanyagok szállítását. Az újabb készülékeknél a kozmetikus mindkét elektródát végigvezeti a bőrön.

Miolift

Ennél a módszernél egy elektromos készülékkel végzett izomtornáról van szó, ami által a bőr visszanyeri feszességét és simaságát.

A miolift hatékonyságának elve azon alapul, hogy az izmok az évek során vagy elernyednek, vagy a mimika és a tartás miatt görcsössé válnak. A lerövidült, illetve a túlfeszített izomzat következménye a ráncosodás.
Speciális izomedzéssel újra elérhető az érintett izmok feszessége.

Így hat

A készülék rezgésfrekvenciája speciális technikával kombinálva - a kozmetikus egy henger alakú elektródával végigsimít az arcon - serkenti az izomtónust, és előnyösen hat az izmokra: a megrövidült izmok kinyúlnak, az elernyedtek pedig újra feszessé válnak. Ezáltal nemcsak a ráncok simulnak ki, hanem a lógó arcbőr is visszanyeri rugalmasságát. Összességében lényegesen fiatalosabbá és frissebbé válik a külső. Kezelés közben érezhető az arcizomzat feszülése és elernyedése, anélkül, hogy fájna.
A bőr állapotától függően 8-15 kezelésre lehet szükség.

Lézer

A kozmetikában az úgynevezett lágy lézert használják. Az infravörös lágy lézer - IR-lézer vagy softlézer - lényegesen kevesebb energiával működik, mint az orvosi lézer.
A kozmetikai fénynyaláb sok helyen a ráncok és apró szarkalábak kivasalására szolgál: bizonyos anyagcsere-folyamatokat kell mozgásba hoznia. A lézersugár fényrészecskékből áll, melyek mindegyike pontosan egyfelé irányul.

Így hat

A felületek kezelésénél az arcot és a nyakat fentről lefelé milliméteres pontossággal egy fényvezető rúddal lézerezik. A ráncosodásra hajlamos helyek - mint a szemkörnyék, a száj, az orcák vagy a nyak - intenzívebb kezelést igényelnek. A felület lézerezése serkenti a vérkeringést, megújítja a bőrfelszínt, és gyorsabbá teszi az anyagcserét, így a salakanyagok is gyorsabban távoznak a bőrből.
A bőr előkészítése után - az akupunktúrához hasonlóan - az arcon bizonyos energiapontokat még egyszer célirányosan stimulálnak. A kozmetikai hatóanyagok így különösen mélyre tudnak hatolni, ezért utána általában még egy regeneráló ampullát is felkennek.

Cikkünk a Ráncok nélkül című könyv segítségével készült.

Tanácsadó könyv a fiatalság és a szépség megőrzésére a legjobb ötletekkel: hogyan kölcsönözhetsz arcodnak új frissességet, hogyan tüntetheted el a kisebb szépséghibákat, mint a pattanás vagy a kellemetlen pihék, és hogyan védekezhetsz a korai ráncok ellen. Bővebben megismerheted a kozmetikusok által alkalmazott modern fiatalító módszereket. Olvashatsz arctornáról, hatékony masszázsokról és shiatzu-technikáról, lépésről lépésre. Megismerheted a legújabb, kozmetikusok által alkalmazott fiatalító technikákat.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 1790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük