3 pofonegyszerű trükk, amivel 5 évet fiatalodhatsz

Szeretnél picit lecsípni a korodból? Ne gondolj elérhetetlen módszerekre, hiszen a legkézenfekvőbb praktikák is látványosan segíthetnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Minden életében eljön az a pont, amikor úgy érzi, behálózzák az évek, és bárhogy is próbál menekülni, a kora utoléri. 

Ám, hogy kinél mikor jelentkezik ez a pánik, meglehetősen változó, hiszen sok mindentől függ, hogy az öregedés mumusa mikor integet feléd a tükör másik oldaláról.

Egy bizonyos kor után azok is érezni kezdik, hogy ott liheg a nyomukban, akik egyébként jól tartják magukat, hiszen a biológiai öregedést nem lehet megállítani, csupán lassítható.

Egy esetében általában a harmincas éveire jósolható az a felismerés, hogy a fáradtság nyomai olykor plusz évekkel gyarapíthatják az összképet, mert ilyenkor már egy elhúzódó lelki bánat vagy stresszesebb időszak is könnyebben kizökkentheti az embert megszokott fiatalosságából.

Ám, hogy elkerüld a koravén, fáradt megjelenést, nem muszáj bonyolult módszerekhez folyamodnod. Ahhoz, hogy bármikor letagadhass öt évet a korodból, néhány egyszerű, kreatív trükk is elegendő.

Csábos frizura

A természetesség a legfiatalosabb stílus, ezért a megnyerő külső alapja a gondosan ápolt frizura.

Tehát, ha töredezett hajvégekkel vagy festéklenövéssel rendelkezel, mindenképp szabadulj meg tőlük. Amennyiben passzol az arcformádhoz, próbáld ki a frufrut, mely szelíden keretezi a szemeidet, és lágy kontrasztot képez a bőrtónusoddal. Ezzel a trükkel életre keltheted a tekinteted, és arra is jó, hogy elfedd a homlokodra írt gondredőket.

A fényes, hosszú haj elcsenhet pár évet a korodból, különösen, ha felturbózod hullámokkal. A szélfútta tincsek és a selymes fürtök finomítják az arcvonásokat. Alkalomadtán egy lófarokkal is pajkosabbá teheted a kinézeted, mert kislányos bájt sugároz. Ha nem tudod megnöveszteni a hajad, választhatsz egy pimasz, rövid frizurát is, ami nem annyira kurta, hogy fiús benyomást keltsen.

Megszabadulnál hosszú tincseidtől, esetleg a hajszíneden változtatnál, de félsz a végeredménytől? Ingyenes Frizurapróba szolgáltatásunkkal bármilyen hajkölteményt és árnyalatot kipróbálhatsz! Töltsd fel a fotódat, és próbálj fel több 100 frizurát és hajszínt!

Kócold tincsesre, és máris energikusabb lesz a vonzerőd. A bőröddel harmonizáló hajszín is sokat nyom a latban. Használd a hozzád passzoló árnyalatok világosabb tónusait, melyek nem sápasztják az arcodat. A barnák közül a világos gesztenye és a mézbarna, illetve a szőke festékek közül is a melegebb színek fiatalítanak.

Üde smink

A fáradt bőrt az erős smink csak még nyomasztóbbá teszi, így arra törekedj inkább, hogy leheletfinom színekkel élénkítsd fel az arcod. A fiatalító smink az alapozónál dől el, ezért ügyelj rá, hogy ne legyen sötétebb a bőröd színénél, de ne is legyen szembetűnően világosabb. Válassz krémes állagút, hogy ne szárítsa ki a bőröd, és kellemes fényt adjon az arcodnak. A porpúderrel csínján bánj, nehogy megüljön az apróbb szarkalábakban.

A szemeket érdemes világos tónusokkal deríteni, ami nem azt jelenti, hogy a paletta legfehérebb pontja felé kell nyúlnod, itt is a bőrszínedet vedd alapul.

Selyemfényű, natúr szemhéjporral tündöklőbbé teheted a tekinteted, az erős csillogást azonban kerüld. Derítő árnyalatként az élénk tónusok is szóba jöhetnek, melyek harmonizálnak a bőr- és szemszíneddel, illetve a ruhádhoz is jól passzolnak. Ám nappal a lazúrosabb változatuknál maradj. A natúr sminknél is fontos a pirosítás, ám ez esetben szinte látszania sem szabad. A lényeg, hogy természetes, üde hatást keltsen. Ha jól áll neked, a visszafogott árnyalatokat megdobhatod egy vörös rúzzsal is, mely szinte azonnal felélénkíti az arcvonásaidat.
 
Ha úgy érzed, van még mit tanulnod sminkelés terén, vagy egyszerűen csak új trükköket sajátítanál el, akkor nézd meg Sminkiskolánkat, hogy mindig tökéletes legyen a megjelenésed!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Színtelt öltözködés

Az öltözék ördögi trükkökre képes, és nemcsak a megfelelő fazonok tehetnek csodát, hanem a jól összeválogatott színek is. Különösképpen azokon a napokon, amikor nem érzed magad a legjobb formában, esetleg a fáradtságtól tónustalan a bőröd és tompa a tekinteted. Ezen a legegyszerűbben élénk árnyalatokkal változtathatsz, melyek energiái lelkileg is feltöltenek, valamint optikailag vérpezsdítőbbé teszik a megjelenésedet.

Gondolj csak a tavaszra, mely azért hat üdének, mert színekbe borítja a környezetet. Ugyanígy működnek az élénk ruhák is, melyek felerősítik a hajad, a szemed és a bőröd tónusait, amitől szinte ragyogni kezdenek.

Öltözködési szabályok

Ugyan a legtöbb szín vidámmá és fiatalossá varázsol, vannak bizonyos árnyalatok, amelyek öregítenek. Tudd meg, melyek ezek, és száműzd őket a ruhatáradból!

Amennyiben hamvas benyomásra törekszel, válogass pasztelles ruhadarabokat az öltözékedbe, hogy fényerejükkel frissebbé varázsolják az összképet.

Ezt is szeretjük