3 öregedésgátló, ráncmegelőző módszer
Kérd a kozmetikusodtól!
Ha szeretnéd sokáig fiatalon tartani a bőrödet, akkor a napi ápolás mellett időnként látogass el kozmetikushoz is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az arcápoláson és a házi pakolásokon túl profi segítséget is érdemes időnként igénybe venni, ha szeretnéd megőrizni arcod fiatalságát. Az alábbi kezelések kifejezetten az öregedésgátlást szolgálják. 25 éves korod után érdemes legalább kéthavonta kozmetikushoz menned, hogy a bőröd olyan hatóanyagokat és olyan formában kapjon meg, ahogyan azt a bolti krémekből és pakolásokból nem.

Kezdésnek

A nyirokmasszázs olyan masszázskezelés, mellyel rendkívül jó eredmény érhető el. Célja, hogy újra mozgásba lendítse a lelassult nyirokáramlást. A nyirok - kötőszöveti folyadék - közvetlenül a sejtekhez juttatja a létfontosságú építőelemeket, a méreganyagokat pedig elszállítja onnan. A nyirokáramlás kizárólag az izomzat által hozható mozgásba.

Ha túl keveset mozogsz, a nyirokvezetékek eldugulnak, és a káros anyagok tovább bent maradnak a szervezetben, így a bőrben is. A nyirokmasszázsnak köszönhetően az ernyedt kötőszövetek regenerálódnak. A fáradt bőr ismét friss és rugalmas lesz.

A nyirokmasszázsnál nem gyúrnak, nem gyömöszölnek vagy kopogtatnak, és tulajdonképpen krém nélkül dolgoznak. A masszázst mindig a nyaknál kezdik.

A nyirok ugyanis a nyaknál folyik a vénákba, így a vérkeringésbe, ezért ezt a helyet kell először megnyitni. A masszázst általában más kezelések előtt alkalmazzák, hogy fokozzák a későbbiek hatását, és alaposan kitisztítsák a bőrt.

Mélyre a hatóanyagokat!

A modern technikai berendezések, melyek manapság már szinte minden szépségszalonban előfordulnak, tényleg sok mindent lehetővé tesznek, amire még a legügyesebb kozmetikus keze sem képes. Az iontoforézis kezelés során az elektromosan töltött részecskék a kozmetikai hatóanyagokat egyenáram segítségével a legfelső bőrrétegből a kötőszövetbe juttatják. A hatóanyagok így mélyebbre jutnak, mint az kézzel történő felkenésnél vagy masszírozásnál lehetséges volna.

Mivel az áramerősség csak egy elemnyi, a dolog nem veszélyes, és nem is fájdalmas, csak csiklandoz egy kicsit. Kellemetlenséget érezhetsz, ha tömött fogaid vannak, de ez sem akadály, ilyenkor csökkentik az áramerősséget.

Az áraminger serkenti a vérkeringést, ami még külön is elősegíti a hatóanyagok szállítását. A kozmetikus mindkét elektródát a kezében tartja, és ezeket vezeti végig az arcon. A hatóanyagok így mélyen a bőrbe jutnak.

Arctorna

Ennél a módszernél - leegyszerűsítve - egy elektromos készülékkel végzett izomtornáról van szó, mely által a bőr visszanyeri feszességét és simaságát. A miolift elmélete azon a tényen alapul, hogy az izmok az évek során elernyednek, vagy a mimika és a tartás miatt görcsössé válnak.

A lerövidült, illetve túlfeszített izomzat következménye a ráncosodás. Speciális izomedzéssel újra elérhető az érintett izmok egészséges feszessége. Ráadásul olyan izmokat is megmozgat a módszer, melyeket egyébként nem nagyon használsz a mimikához.

A készülék rezgésfrekvenciája speciális technikával kombinálva - a kozmetikus a henger alakú elektródákkal végigsimít az arcon - serkenti az izomtónust, és előnyösen hat az izmokra: a megrövidült izmok kinyúlnak, az elernyedtek pedig újra feszessé válnak. Ezáltal nemcsak a ráncok simulnak ki, de a lógó arcbőr is visszanyeri rugalmasságát. Lényegesen fiatalosabbá és frissebbé válik a külső. Kezelés közben érezni fogod az arcizomzat megfeszülését és elernyedését - anélkül, hogy fájna -, ami elég vicces érzés.

Cikkünk a Holló és Társa Kiadó Ráncok nélkül című könyvének segítségével készült.

Ezt is szeretjük