16 kövérítő bűnös, amit felejts el az öltözködésben

A divat nem mindig jó tanácsadó. Akadnak olyan darabok is, amiket jobb, ha mindenki elfelejt.

Dia

	Szivárványos szoknya	A vízszintes pasztellsávok kihangsúlyozzák és széthúzzák a kerületed. A magas fényerejű szivárványcsíkok alakösszenyomó hatását még a jótékony A-vonalú szabás sem képes ellensúlyozni, a csillogó flitterekkel megbolondított szűk fazon pedig a keskeny csípőből is latinos domborulatot varázsol.

Szivárványos szoknya

A vízszintes pasztellsávok kihangsúlyozzák és széthúzzák a kerületed. A magas fényerejű szivárványcsíkok alakösszenyomó hatását még a jótékony A-vonalú szabás sem képes ellensúlyozni, a csillogó flitterekkel megbolondított szűk fazon pedig a keskeny csípőből is latinos domborulatot varázsol.

Dia

	Sárga túlkapások	A harsány sárga egyébként is kigömbölyíti az idomokat, ám ha merev, fényes anyaggal vagy tulipánfazonnal találkozik, biztos lehetsz benne, hogy eltorzítja az arányaidat. Tavasszal divatos lesz a lakkhatású esőkabát, de jobb megspórolni egy tükör előtt ácsorgós bosszankodást azzal, hogy nagy ívben kikerülöd ezt a darabot az üzletekben. Hasonló a helyzet a puffos csípőszabású tulipánruhával, ami a feneket is nagyítja.

Sárga túlkapások

A harsány sárga egyébként is kigömbölyíti az idomokat, ám ha merev, fényes anyaggal vagy tulipánfazonnal találkozik, biztos lehetsz benne, hogy eltorzítja az arányaidat. Tavasszal divatos lesz a lakkhatású esőkabát, de jobb megspórolni egy tükör előtt ácsorgós bosszankodást azzal, hogy nagy ívben kikerülöd ezt a darabot az üzletekben. Hasonló a helyzet a puffos csípőszabású tulipánruhával, ami a feneket is nagyítja.

Dia

 	Colour blocking csíkokkal 	A colour blocking trenddel eddig is óvatosan kellett bánni, most azonban még inkább veszélyt jelenthet a nők lelki világára és alakjára, hiszen kontrasztos, színes csíkokkal támad. Bárki dundibbnak tűnhet egy ilyen szerelésben.

Colour blocking csíkokkal

A colour blocking trenddel eddig is óvatosan kellett bánni, most azonban még inkább veszélyt jelenthet a nők lelki világára és alakjára, hiszen kontrasztos, színes csíkokkal támad. Bárki dundibbnak tűnhet egy ilyen szerelésben.

Dia

 	Eltúlzott színblokkok 	Az sem jobb, ha a colour blocking-őrület nagyobb teret enged a pasztelles és domináns tónusoknak, különösen testre tapadó csőruhával vagy sátorfazonnal kombinálva a kövérítő színsávokat. Az előbbi a pocakot, a feneket és a csípőt domboríthatja ki túlzó torzítással, az utóbbi pedig egy nagy színpacává mossa össze az alakot.

Eltúlzott színblokkok

Az sem jobb, ha a colour blocking-őrület nagyobb teret enged a pasztelles és domináns tónusoknak, különösen testre tapadó csőruhával vagy sátorfazonnal kombinálva a kövérítő színsávokat. Az előbbi a pocakot, a feneket és a csípőt domboríthatja ki túlzó torzítással, az utóbbi pedig egy nagy színpacává mossa össze az alakot.

Dia

 	Metálfényű nadrágok 	Nincs olyan szabás, mely enyhítené a metálfényű anyagok alakromboló hatását. A szélsőségek pedig látványosabban kiélezik undok tulajdonságukat: az ormótlanul bő és a szűk fazonok egyaránt vaskos alsó fertályt eredményeznek.

Metálfényű nadrágok

Nincs olyan szabás, mely enyhítené a metálfényű anyagok alakromboló hatását. A szélsőségek pedig látványosabban kiélezik undok tulajdonságukat: az ormótlanul bő és a szűk fazonok egyaránt vaskos alsó fertályt eredményeznek.

Dia

	Hosszú, mintás csőszoknyák	A térdig érő társaikkal akkor is ki lehet egyezni, ha az ember nem egy botsáskára hasonlít, ám a lábszárközépig érő csőszoknyák menthetetlenül megrövidítik a virgácsokat, a harsány színekkel és mintákkal pedig optikailag hozzácsalnak a csípődhöz néhány pluszkilót.

Hosszú, mintás csőszoknyák

A térdig érő társaikkal akkor is ki lehet egyezni, ha az ember nem egy botsáskára hasonlít, ám a lábszárközépig érő csőszoknyák menthetetlenül megrövidítik a virgácsokat, a harsány színekkel és mintákkal pedig optikailag hozzácsalnak a csípődhöz néhány pluszkilót.

Dia

 	Ezüst zsákruha 	A szűk ezüstruhák még pont kellően nőiesíthetik a vékonydongájúak alakját, ám a zsákfazonú darabokról mindez már nem mondható el. Szinte megsemmisítik a karcsú vonalakat, főleg egy divatos csíkos pulóverrel variálva. Ezt a kombinációt inkább felejtsd el!

Ezüst zsákruha

A szűk ezüstruhák még pont kellően nőiesíthetik a vékonydongájúak alakját, ám a zsákfazonú darabokról mindez már nem mondható el. Szinte megsemmisítik a karcsú vonalakat, főleg egy divatos csíkos pulóverrel variálva. Ezt a kombinációt inkább felejtsd el!

Dia

 	Latex testnadrág 	A korábbi testnadrágok összes rossz tulajdonságát sikerült teleportálni a kilencvenes évekből. Harsány színek, fényes-tapadós anyagok, márványminták - ezekből egy is elég lenne ahhoz, hogy a mutatós cicanaci kövérítő csapást mérjen a gyanútlan emberre, de megtriplázva már szinte ellensúlyozhatatlan aránytorzító erejük.

Latex testnadrág

A korábbi testnadrágok összes rossz tulajdonságát sikerült teleportálni a kilencvenes évekből. Harsány színek, fényes-tapadós anyagok, márványminták - ezekből egy is elég lenne ahhoz, hogy a mutatós cicanaci kövérítő csapást mérjen a gyanútlan emberre, de megtriplázva már szinte ellensúlyozhatatlan aránytorzító erejük.

Dia

 	Pop stílus, zagyva mintákkal 	Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy henger alakú hirdetőoszlop, kerüld el a neonszínekkel támadó posztermintákat. A szuper szűk és a trottyos fazonok itt is sokat csorbíthatnak az összképen.

Pop stílus, zagyva mintákkal

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy henger alakú hirdetőoszlop, kerüld el a neonszínekkel támadó posztermintákat. A szuper szűk és a trottyos fazonok itt is sokat csorbíthatnak az összképen.

Dia

	Előnytelen gatyók	A nyolcvanas évekkel együtt visszatérnek a pizsamaszerű nadrágok, melyek kényelmesek ugyan, de bizonyos tulajdonságokkal felruházva kövéríthetnek. A vastag, bolyhos répafazonok optikailag oszlopláb-jelenséget idéznek elő, az aranyszínű, bársonyanyagú társaik pedig a fenék- és csípőkerületre jelentenek nagy veszélyt.

Előnytelen gatyók

A nyolcvanas évekkel együtt visszatérnek a pizsamaszerű nadrágok, melyek kényelmesek ugyan, de bizonyos tulajdonságokkal felruházva kövéríthetnek. A vastag, bolyhos répafazonok optikailag oszlopláb-jelenséget idéznek elő, az aranyszínű, bársonyanyagú társaik pedig a fenék- és csípőkerületre jelentenek nagy veszélyt.

Dia


            	Pasztelles és élénk virágminták
            	A teltebbeknek nem jó hír, hogy a virágminta most sem megy szabadságra, sőt. A nagyléptékű, világos változatok és a nagyon kontrasztos variációk sem tesznek jót az alakodnak, különösen bokafazonú nadrággal kombinálva.

Pasztelles és élénk virágminták

A teltebbeknek nem jó hír, hogy a virágminta most sem megy szabadságra, sőt. A nagyléptékű, világos változatok és a nagyon kontrasztos variációk sem tesznek jót az alakodnak, különösen bokafazonú nadrággal kombinálva.

Dia

 	Őrült mintakavalkád 	Talán a 40 kilós modelleken nem érzékelhető annyira az a kövérítő hadjárat, amit az egymás mellé rendelt veszélyes minták indítanak a női idomok ellen. A virágokkal megspékelt csillogó felületet, illetve a lezser fazonokból összedobált csíkos-virágos szerelést tényleg csak akkor alkalmazd, ha magas és vékony vagy.

Őrült mintakavalkád

Talán a 40 kilós modelleken nem érzékelhető annyira az a kövérítő hadjárat, amit az egymás mellé rendelt veszélyes minták indítanak a női idomok ellen. A virágokkal megspékelt csillogó felületet, illetve a lezser fazonokból összedobált csíkos-virágos szerelést tényleg csak akkor alkalmazd, ha magas és vékony vagy.

Dia

	Geometrikus minták	A yoko pop trend sem kedvez túlzottan a teltebb, nőies domborulatoknak. A test vonalát követő sziluettek, a vastag és merev anyagok, valamint a geometrikus minták felnagyítják a méreteket.

Geometrikus minták

A yoko pop trend sem kedvez túlzottan a teltebb, nőies domborulatoknak. A test vonalát követő sziluettek, a vastag és merev anyagok, valamint a geometrikus minták felnagyítják a méreteket.

Dia

	Mintás-cirkás kötött ruhák	A kötött ruhákat úgyszintén megfertőzik a harsány minták és neonszínek, de a cirkás retro társaik sem távoznak a divat porondjáról. A képeken jól látszik, hogy még a törékeny, madárcsontú modellek derekát is képesek eltüntetni.

Mintás-cirkás kötött ruhák

A kötött ruhákat úgyszintén megfertőzik a harsány minták és neonszínek, de a cirkás retro társaik sem távoznak a divat porondjáról. A képeken jól látszik, hogy még a törékeny, madárcsontú modellek derekát is képesek eltüntetni.

Ezt is szeretjük
Fotó: