12 szexi szoknyafazon tavaszra

Dia

 	Térdig érő ceruzafazon 	A ceruzaszoknyának tavasszal jön el igazán az ideje, hiszen télen nehéz hozzáöltözni, a nyári melegben pedig nem a legkényelmesebb darab. Bár a hossza diszkrét, mégis szexisen kihangsúlyozza a nőies formákat. Arányos testalkaton mutat a legjobban, tehát nem feltétlenül kell cérnavékonynak lenned hozzá. Ám ha kiugróan nagyobb a csípőd, mint a vállszélességed, mondj le róla!

Térdig érő ceruzafazon

A ceruzaszoknyának tavasszal jön el igazán az ideje, hiszen télen nehéz hozzáöltözni, a nyári melegben pedig nem a legkényelmesebb darab. Bár a hossza diszkrét, mégis szexisen kihangsúlyozza a nőies formákat. Arányos testalkaton mutat a legjobban, tehát nem feltétlenül kell cérnavékonynak lenned hozzá. Ám ha kiugróan nagyobb a csípőd, mint a vállszélességed, mondj le róla!

Dia

 	A bővülő midi 	A retro divatnak köszönhetően újra visszatért ez a nőies fazon, mely akkor igazán szexi, ha kihangsúlyozza a derekadat. Lágy esésével, hosszanti redőivel és függőlegesen futó mintáival megnyújthatja az alakodat, valamint leplezheti a széles csípőt és a vastag combokat. A vádlit is karcsúsítja, de alacsony termeten ellenkező hatással bír, vagyis összenyomja és szélesíti a sziluettet.

A bővülő midi

A retro divatnak köszönhetően újra visszatért ez a nőies fazon, mely akkor igazán szexi, ha kihangsúlyozza a derekadat. Lágy esésével, hosszanti redőivel és függőlegesen futó mintáival megnyújthatja az alakodat, valamint leplezheti a széles csípőt és a vastag combokat. A vádlit is karcsúsítja, de alacsony termeten ellenkező hatással bír, vagyis összenyomja és szélesíti a sziluettet.

Dia

 	Körszoknya 	A körszabású szoknyáért egészen az ötvenes évekig nyúlt vissza a most divatos diáklánystílus, és milyen jól tette! Hiszen tündérien bájos, légiesen könnyed fazon, melynek minden redőjéből ábrándos, tavaszi romantika árad. A letisztultabb darabokat könnyedén nőiesebbé teheted, magas sarkú cipővel és rövid blézerrel. Széles csípőre a nagyon terebélyes változatok nem ajánlottak.

Körszoknya

A körszabású szoknyáért egészen az ötvenes évekig nyúlt vissza a most divatos diáklánystílus, és milyen jól tette! Hiszen tündérien bájos, légiesen könnyed fazon, melynek minden redőjéből ábrándos, tavaszi romantika árad. A letisztultabb darabokat könnyedén nőiesebbé teheted, magas sarkú cipővel és rövid blézerrel. Széles csípőre a nagyon terebélyes változatok nem ajánlottak.

Dia

 	Lámpabúra fazon 	Az ilyen típusú kartonszoknyák kissé merevek, ezért elálló, széles fazonjukkal inkább arra alkalmasak, hogy latinosabb csípővonalat varázsoljanak a filigrán lányoknak. A retro trendek nagyon kedvelik, különösen a pöttyös és élénk színű darabokat. Vidámságuk magával ragadó, mellyel a legegyszerűbb pólós szerelést is feldobhatod.

Lámpabúra fazon

Az ilyen típusú kartonszoknyák kissé merevek, ezért elálló, széles fazonjukkal inkább arra alkalmasak, hogy latinosabb csípővonalat varázsoljanak a filigrán lányoknak. A retro trendek nagyon kedvelik, különösen a pöttyös és élénk színű darabokat. Vidámságuk magával ragadó, mellyel a legegyszerűbb pólós szerelést is feldobhatod.

Dia

 	Az egyenes vonalú 	Ha az egyenes szabású szoknya kerül szóba, valószínűleg elsőként a szigorú irodastílus ugrik be neked. Idén azonban, egy másik oldalát is megmutatja ez a fazon, a pasztelles és vibrálóan dögös árnyalataival. Mivel a letisztultsága így is megmarad, bármilyen stílusba könnyedén beültetheted. A gombos változata a tengerészmódihoz is jól passzol.

Az egyenes vonalú

Ha az egyenes szabású szoknya kerül szóba, valószínűleg elsőként a szigorú irodastílus ugrik be neked. Idén azonban, egy másik oldalát is megmutatja ez a fazon, a pasztelles és vibrálóan dögös árnyalataival. Mivel a letisztultsága így is megmarad, bármilyen stílusba könnyedén beültetheted. A gombos változata a tengerészmódihoz is jól passzol.

Dia

 	Lapszoknya 	A lapszoknya az A-vonalúak családjába tartozik, csak jóval merevebb, egyszerűbb kialakítással bír, mint a redőzött rokonai. Leginkább átlapolt, gombos fazonban kapható, mely alaknyújtó hírében áll. Ám vigyázz, mert ha néhány kilónál több felesleg rakódott a csípődre, nem palástolja olyan jól, mint a ráncolt vagy rakott megoldások!

Lapszoknya

A lapszoknya az A-vonalúak családjába tartozik, csak jóval merevebb, egyszerűbb kialakítással bír, mint a redőzött rokonai. Leginkább átlapolt, gombos fazonban kapható, mely alaknyújtó hírében áll. Ám vigyázz, mert ha néhány kilónál több felesleg rakódott a csípődre, nem palástolja olyan jól, mint a ráncolt vagy rakott megoldások!

Dia

 	Pliszírozott 	Az iskolaünnepségek uniformisából szexivé avanzsált pliszírozott szoknya nagy ívet tett meg a divat történetében, míg elérkezett a mostani trendekig. Ezúttal bebizonyíthatja sokoldalúságát, hiszen kislányos báját és nőies finomságát egyszerre meg tudja mutatni, számtalan variációban. Ha széles a csípőd és vastag a lábad, ne hagyd ki ezt a fazont!

Pliszírozott

Az iskolaünnepségek uniformisából szexivé avanzsált pliszírozott szoknya nagy ívet tett meg a divat történetében, míg elérkezett a mostani trendekig. Ezúttal bebizonyíthatja sokoldalúságát, hiszen kislányos báját és nőies finomságát egyszerre meg tudja mutatni, számtalan variációban. Ha széles a csípőd és vastag a lábad, ne hagyd ki ezt a fazont!

Dia

 	Mikro-mini 	Ha nincs mit takargatnod az alakodon, már tavasszal előkaphatod a szekrényedből a mikro-mini fazont. Különösen a farmerszoknyák hódoltak be idén ennek a sikknek, de finomabb, nőiesebb megoldásokra is ráakadhatsz a kínálatban, melyek a hatvanas évek miniszoknya-őrületét idézik fel.

Mikro-mini

Ha nincs mit takargatnod az alakodon, már tavasszal előkaphatod a szekrényedből a mikro-mini fazont. Különösen a farmerszoknyák hódoltak be idén ennek a sikknek, de finomabb, nőiesebb megoldásokra is ráakadhatsz a kínálatban, melyek a hatvanas évek miniszoknya-őrületét idézik fel.

Dia

 	Extra szűk fazon 	Hasonló tulajdonságokkal bír, mint a ceruzaszoknya, csak valamivel rövidebb fazon. Pöttöm lányoknak kitűnő választás lehet, mert kevésbé vesz el a lábhosszúságukból. Nőies irodastílusban és rockabilly elképzelésben is viselheted.

Extra szűk fazon

Hasonló tulajdonságokkal bír, mint a ceruzaszoknya, csak valamivel rövidebb fazon. Pöttöm lányoknak kitűnő választás lehet, mert kevésbé vesz el a lábhosszúságukból. Nőies irodastílusban és rockabilly elképzelésben is viselheted.

Dia

 	Ráncolt A-vonalú fazon 	Ez a szoknyatípus méltán kiérdemelné a legjobban variálható, legkellemesebb viselet díját, ugyanakkor a nőiességben sem marad alul. Ha azonban valamiben tényleg az élen jár, az optikai trükközésben biztosan, hiszen minden testalkaton képes jól mutatni, de különösen a széles csípő jó barátja.

Ráncolt A-vonalú fazon

Ez a szoknyatípus méltán kiérdemelné a legjobban variálható, legkellemesebb viselet díját, ugyanakkor a nőiességben sem marad alul. Ha azonban valamiben tényleg az élen jár, az optikai trükközésben biztosan, hiszen minden testalkaton képes jól mutatni, de különösen a széles csípő jó barátja.

Dia

 	Rétegelt hatású 	Mintha csak a tavasz madárfüttyös romantikáját szabták volna bele ezekbe a szoknyákba! Elragadóan bájosak, de a fazonjuk miatt nem árt vigyázni velük. Ügyelj arra, hogy a fodros, tüllös, csipkés rétegek ne a combod legszélesebb pontjára essenek.

Rétegelt hatású

Mintha csak a tavasz madárfüttyös romantikáját szabták volna bele ezekbe a szoknyákba! Elragadóan bájosak, de a fazonjuk miatt nem árt vigyázni velük. Ügyelj arra, hogy a fodros, tüllös, csipkés rétegek ne a combod legszélesebb pontjára essenek.

Dia

 	Laza, oldalzsebes fazon 	Igazi szabadidőszoknya, már ha létezik ilyen. Lezser kialakításával, puha anyagával és esetenként megkötős derékmegoldásával nem igényel tip-top szerelést, akár lapos talpú félcipővel is viselheted. Egy ilyen kényelmes darabban még kutyasétáltatás közben is szexi lehetsz. A rá jellemző oldalzsebek miatt azonban a széles csípőjűek kerüljék ezt a fazont.

Laza, oldalzsebes fazon

Igazi szabadidőszoknya, már ha létezik ilyen. Lezser kialakításával, puha anyagával és esetenként megkötős derékmegoldásával nem igényel tip-top szerelést, akár lapos talpú félcipővel is viselheted. Egy ilyen kényelmes darabban még kutyasétáltatás közben is szexi lehetsz. A rá jellemző oldalzsebek miatt azonban a széles csípőjűek kerüljék ezt a fazont.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: