12 arcpirító, nyár végi divatbaki
Hol hideg van, hol meleg, az ember könnyen összezavarodik a megfelelő öltözéket illetően.

Dia

 	Félreértett boyfriend nadrág 	A változékony nyárvégi napok a lezser maszkulin nadrágokat is gyakrabban előcsalogatják a szekrényből. Bár a stíluskeverést szorgalmazó trendek felhatalmaznak rá, hogy a boyfriend farmerodat nőies cipellőkkel viseld, azért nem árt odafigyelni a kivételekre. A mély ülepű trottyos nacik már kevésbé festenek megnyerően magas talpú gladiátorszandállal, illetve a klasszikus bokapántos szandálokat sem szerencsés beleerőszakolni egy sportos összeállításba. Ha a vagány-nőies stílusmix vonalán szeretnél elindulni, a színes körömcipellőket válaszd társadul az utadon.

Félreértett boyfriend nadrág

A változékony nyárvégi napok a lezser maszkulin nadrágokat is gyakrabban előcsalogatják a szekrényből. Bár a stíluskeverést szorgalmazó trendek felhatalmaznak rá, hogy a boyfriend farmerodat nőies cipellőkkel viseld, azért nem árt odafigyelni a kivételekre. A mély ülepű trottyos nacik már kevésbé festenek megnyerően magas talpú gladiátorszandállal, illetve a klasszikus bokapántos szandálokat sem szerencsés beleerőszakolni egy sportos összeállításba. Ha a vagány-nőies stílusmix vonalán szeretnél elindulni, a színes körömcipellőket válaszd társadul az utadon.

Dia

 	Dupla A-vonal 	Amennyiben csak a stílusösszhangra figyelsz, könnyen hibát véthetsz, mert azon túl, hogy a trendjegyek alapján tökéletesen klappolnak az öltözéked elemei, fontos a fazonok harmóniája is. A sátorfazonú nadrágodat sose párosítsd bő blézerrel vagy kabátkával, valamint a lenge hippi-szoknyádat se büntesd poncsószerű lebernyegekkel. Bár a retro trendek sok lazaságot megengednek a híveiknek, a fazonokat illetően a jól bevált szabályhoz ragaszkodnak: a bő vonalvezetésű cuccok egyenes vagy szűk szabású megoldásokat kívánnak maguk mellé, míg a szűk ruhaneműk lezserebb társakra áhítoznak.

Dupla A-vonal

Amennyiben csak a stílusösszhangra figyelsz, könnyen hibát véthetsz, mert azon túl, hogy a trendjegyek alapján tökéletesen klappolnak az öltözéked elemei, fontos a fazonok harmóniája is. A sátorfazonú nadrágodat sose párosítsd bő blézerrel vagy kabátkával, valamint a lenge hippi-szoknyádat se büntesd poncsószerű lebernyegekkel. Bár a retro trendek sok lazaságot megengednek a híveiknek, a fazonokat illetően a jól bevált szabályhoz ragaszkodnak: a bő vonalvezetésű cuccok egyenes vagy szűk szabású megoldásokat kívánnak maguk mellé, míg a szűk ruhaneműk lezserebb társakra áhítoznak.

Dia

 	Bőrdzsekis tévedések 	A vagány bőrdzseki ma már nem csak a szűk farmerral szimpatizál, hanem hosszas udvarlás után magához édesgette a nőies és romantikus ruhadarabokat is. Tény és való, hogy nehéz szöges ellentéteket összeboronálni, így megeshet, hogy a projekt kudarcba fullad. Ezért felesleges a legnagyobb kontrasztból erőszakkal harmóniát csiholnod. Bár a romantikus muszlinruhák többsége békésen összefér a maszkulin dzsekikkel, a lenge szoknyanadrágokra és a strandruhákra mindez már nem igaz.

Bőrdzsekis tévedések

A vagány bőrdzseki ma már nem csak a szűk farmerral szimpatizál, hanem hosszas udvarlás után magához édesgette a nőies és romantikus ruhadarabokat is. Tény és való, hogy nehéz szöges ellentéteket összeboronálni, így megeshet, hogy a projekt kudarcba fullad. Ezért felesleges a legnagyobb kontrasztból erőszakkal harmóniát csiholnod. Bár a romantikus muszlinruhák többsége békésen összefér a maszkulin dzsekikkel, a lenge szoknyanadrágokra és a strandruhákra mindez már nem igaz.

Dia

 	A color blocking és a maxiruhák 	A color blocking egy angol kifejezés a színkeverő trendre, mely a legharsányabb árnyalatokat elegyíti az öltözékekben. A vérpezsdítő tónusokat felvonultató színblokkoló irányzat lett a legpimaszabb bizonyítéka annak, hogy a régi divatszabályok igenis felrúghatóak, vagyis az összeférhetetlennek hitt domináns színek valójában tökéletesen együtt tudnak működni. Ám kivételek itt is akadnak: úgy tűnik, a maxiruha a color blocking legnagyobb vesztese, hiszen ekkora felületen elburjánzanak a féktelen árnyalatok és a végeredmény csupán egy őrült kavalkád lesz.

A color blocking és a maxiruhák

A color blocking egy angol kifejezés a színkeverő trendre, mely a legharsányabb árnyalatokat elegyíti az öltözékekben. A vérpezsdítő tónusokat felvonultató színblokkoló irányzat lett a legpimaszabb bizonyítéka annak, hogy a régi divatszabályok igenis felrúghatóak, vagyis az összeférhetetlennek hitt domináns színek valójában tökéletesen együtt tudnak működni. Ám kivételek itt is akadnak: úgy tűnik, a maxiruha a color blocking legnagyobb vesztese, hiszen ekkora felületen elburjánzanak a féktelen árnyalatok és a végeredmény csupán egy őrült kavalkád lesz.

Dia

 	Hófehér romantika 	A nyár múlékonysága sem lehet intő jel a romantika számára, hiszen ez a stílus kevésbé szezonfüggő. Most hasonló előnyöket élvez a fehér szín is, mely végre jogosultságot kapott a divattól arra, hogy kilépjen a megszokott zónájából, és szélesre tárja maga előtt az ősz kapuját. A fehér farmer így hosszabb életű lesz a trendek világában, mint eddig, viszont a romantikus jellegű hófehér ruhák szerződése a nyár végének közeledtével lejár. A fidres-fodros és csipkés kreációkat csak a kánikula élteti, vagyis amint vége a rekkenő hőségnek, jobb, ha vállfára akasztod őket, mert nem dizájnolhatók melegebb holmikkal.

Hófehér romantika

A nyár múlékonysága sem lehet intő jel a romantika számára, hiszen ez a stílus kevésbé szezonfüggő. Most hasonló előnyöket élvez a fehér szín is, mely végre jogosultságot kapott a divattól arra, hogy kilépjen a megszokott zónájából, és szélesre tárja maga előtt az ősz kapuját. A fehér farmer így hosszabb életű lesz a trendek világában, mint eddig, viszont a romantikus jellegű hófehér ruhák szerződése a nyár végének közeledtével lejár. A fidres-fodros és csipkés kreációkat csak a kánikula élteti, vagyis amint vége a rekkenő hőségnek, jobb, ha vállfára akasztod őket, mert nem dizájnolhatók melegebb holmikkal.

Dia

 	Aszimmetrikus ruha 	A fátyolesésű aszimmetrikus ruhák viselésére nem sok esélyt adott a szeszélyes nyár, hiszen ezek a darabok csak kánikulában érvényesülhetnek. Az idei trendek egyáltalán nem ellenzik a bohém rétegezést, így az sem számít divatsértő kihágásnak, ha a lenge muszlinruhádat a bőrdzsekiddel barátkoztatod össze. Ám vigyázz, nehogy beleszaladj a tévedések csapdájába, ugyanis az aszimmetrikus fazonok teljesen alkalmatlanok arra, hogy velük búcsúztasd a nyarat, kivéve persze akkor, amennyiben utoljára még hajlandóak jól befűteni a napsugarak. Felemás időben azonban sem kardigánnal, sem blézerrel, sem dzsekivel nem mutatnak jól.

Aszimmetrikus ruha

A fátyolesésű aszimmetrikus ruhák viselésére nem sok esélyt adott a szeszélyes nyár, hiszen ezek a darabok csak kánikulában érvényesülhetnek. Az idei trendek egyáltalán nem ellenzik a bohém rétegezést, így az sem számít divatsértő kihágásnak, ha a lenge muszlinruhádat a bőrdzsekiddel barátkoztatod össze. Ám vigyázz, nehogy beleszaladj a tévedések csapdájába, ugyanis az aszimmetrikus fazonok teljesen alkalmatlanok arra, hogy velük búcsúztasd a nyarat, kivéve persze akkor, amennyiben utoljára még hajlandóak jól befűteni a napsugarak. Felemás időben azonban sem kardigánnal, sem blézerrel, sem dzsekivel nem mutatnak jól.

Dia

 	Kimonófazonú blézer 	A kimonóblézert értelmetlenül keltette életre a divat, hiszen selymes, könnyed fedése a hűvösebb napokon mit sem számít, a meleg idő pedig feleslegessé teszi a jelenlétét. Megeshet, hogy csupán kiegészítő stíluselemnek szánták a tervezők, mert az nem vitás, hogy remekül illeszkedik a hetvenes éveket ízlelgető irányzatokba, ám a képeken látható romantikus szettekben valahogy idegen hatást kelt. Ha a nyár folyamán még alkalmad nyílik kihasználni a kimonófazonú blézert, semmiképp se ültesd rusztikus és puritán összeállításokba!

Kimonófazonú blézer

A kimonóblézert értelmetlenül keltette életre a divat, hiszen selymes, könnyed fedése a hűvösebb napokon mit sem számít, a meleg idő pedig feleslegessé teszi a jelenlétét. Megeshet, hogy csupán kiegészítő stíluselemnek szánták a tervezők, mert az nem vitás, hogy remekül illeszkedik a hetvenes éveket ízlelgető irányzatokba, ám a képeken látható romantikus szettekben valahogy idegen hatást kelt. Ha a nyár folyamán még alkalmad nyílik kihasználni a kimonófazonú blézert, semmiképp se ültesd rusztikus és puritán összeállításokba!

Dia

 	Leggings-bakik 	Amikor a napfény veszít erejéből, és borúsabb fellegek jelzik a nyár alkonyát, a leggings akkor kel életre, akár egy vámpírhistóriában. Ez a békés ruhadarab azonban ok nélkül nem válik divatgyilkos szörnyeteggé, csak ha bakiznak vele. A testnadrággal elkövetett stílusromboló vétségek között szerepel a szűk miniruhával megálmodott feszülős szett, illetve a rövid felsővel viselt macskanadrág, bármennyire is tökéletes hozzá az alakod.

Leggings-bakik

Amikor a napfény veszít erejéből, és borúsabb fellegek jelzik a nyár alkonyát, a leggings akkor kel életre, akár egy vámpírhistóriában. Ez a békés ruhadarab azonban ok nélkül nem válik divatgyilkos szörnyeteggé, csak ha bakiznak vele. A testnadrággal elkövetett stílusromboló vétségek között szerepel a szűk miniruhával megálmodott feszülős szett, illetve a rövid felsővel viselt macskanadrág, bármennyire is tökéletes hozzá az alakod.

Dia

 	Sátorfazonú overallok 	A trópusi mintás, színpompás kánikuladarabok kitűnően működnek nyaraláskor, ám mivel szezonális kreációkról van szó, lassan lejár a divatszavatosságuk, így ideje elfelejtened őket. A hetvenes éveket idéző, lenge társaik úgyszintén megtréfálhatnak, hiszen könnyen elhitethetik veled, hogy megspórolsz rajtuk egy blúz-nadrág szettet. Ezek a modellek azonban túlságosan zártak a meleg napokhoz, hűvösebb időben pedig bármivel párosítod őket, pizsamának tűnhetnek. Az óriásmintáik pedig senkinek sem előnyösek.

Sátorfazonú overallok

A trópusi mintás, színpompás kánikuladarabok kitűnően működnek nyaraláskor, ám mivel szezonális kreációkról van szó, lassan lejár a divatszavatosságuk, így ideje elfelejtened őket. A hetvenes éveket idéző, lenge társaik úgyszintén megtréfálhatnak, hiszen könnyen elhitethetik veled, hogy megspórolsz rajtuk egy blúz-nadrág szettet. Ezek a modellek azonban túlságosan zártak a meleg napokhoz, hűvösebb időben pedig bármivel párosítod őket, pizsamának tűnhetnek. Az óriásmintáik pedig senkinek sem előnyösek.

Dia

 	Stílusmix 	A trendek szabad kezet adnak számodra, hogy a saját fantáziád vezéreljen az öltözködésben, és mixeld a stílusokat, ám vigyázz, nehogy fának reptesd a szárnyaló képzeleted. A pizsamaszerű nadrág és a ballonkabát külön-külön divatos ugyan, de együtt meglehetősen furcsa összhatást keltenek. A retro baseballdzseki szintén nagyon kelendő manapság, és nem kétséges, hogy szerethető párost tud alkotni a romantikus körszoknyával, azonban mindezt nem ajánlatos még egy rockerpólóval is megfejelni.

Stílusmix

A trendek szabad kezet adnak számodra, hogy a saját fantáziád vezéreljen az öltözködésben, és mixeld a stílusokat, ám vigyázz, nehogy fának reptesd a szárnyaló képzeleted. A pizsamaszerű nadrág és a ballonkabát külön-külön divatos ugyan, de együtt meglehetősen furcsa összhatást keltenek. A retro baseballdzseki szintén nagyon kelendő manapság, és nem kétséges, hogy szerethető párost tud alkotni a romantikus körszoknyával, azonban mindezt nem ajánlatos még egy rockerpólóval is megfejelni.

Dia

 	Zokni, szoknya és félcipő 	Sokan talán már egy ilyen felsorolás láttán is összerezzenek, és nem értik, hogyan férhet össze ez a hármas. Pedig a zokni jó ideje próbál bejutni a szandálokba, és elfoglalni a félcipőket akkor is, ha azok egy szoknyás szettet hivatottak épp kiegészíteni. Bár külföldön sok esetben működőképes a dolog, nálunk ez a kép sehogy sem akar összeállni. Ettől függetlenül, ha merész hangulatodban vagy, kipróbálhatod a zoknit mint dizájnelemet, de nem árt óvatosan kipuhatolnod, hogy mivel mutat jól. Annyit segíthetünk, hogy a sötét zokni félcipővel és egyenes vonalú szoknyával összeválogatva egyáltalán nem nyerő.

Zokni, szoknya és félcipő

Sokan talán már egy ilyen felsorolás láttán is összerezzenek, és nem értik, hogyan férhet össze ez a hármas. Pedig a zokni jó ideje próbál bejutni a szandálokba, és elfoglalni a félcipőket akkor is, ha azok egy szoknyás szettet hivatottak épp kiegészíteni. Bár külföldön sok esetben működőképes a dolog, nálunk ez a kép sehogy sem akar összeállni. Ettől függetlenül, ha merész hangulatodban vagy, kipróbálhatod a zoknit mint dizájnelemet, de nem árt óvatosan kipuhatolnod, hogy mivel mutat jól. Annyit segíthetünk, hogy a sötét zokni félcipővel és egyenes vonalú szoknyával összeválogatva egyáltalán nem nyerő.

Dia


            	Trópusi ruha
            	A színes trópusi ruhát kifejezetten vízpartra tervezték, melyhez hozzátartozik a rekkenő hőség. Természetesen ettől még a városi utcaképben is elfért, de ideje téli álomra fektetned. Ne próbáld meg kardigánokkal és blézerekkel életben tartani, mert nem fog jó kisülni belőle, inkább hagyd, hogy méltósággal búcsúzzon a nyártól.

Trópusi ruha

A színes trópusi ruhát kifejezetten vízpartra tervezték, melyhez hozzátartozik a rekkenő hőség. Természetesen ettől még a városi utcaképben is elfért, de ideje téli álomra fektetned. Ne próbáld meg kardigánokkal és blézerekkel életben tartani, mert nem fog jó kisülni belőle, inkább hagyd, hogy méltósággal búcsúzzon a nyártól.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: