Zserbógolyók egyszerűen, sütés nélkül: fényes és roppanós csokimáz vonja be
Ha nem szeretnél sokáig pepecselni idén a karácsonyi zserbóval, a sütés nélkül készülő zserbógolyó számodra a tökéletes választás.

zserbogolyo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütés nélkül készülő zserbógolyóban minden benne van, ami hagyományos nagy testvérében: a darált dió, a sárgabaracklekvár és a roppanós csokimáz. Nagy előnye, hogy az egész napos munkát alig húsz perc alatt kiválthatod vele, utána pedig foglalkozhatsz a menü többi részével vagy a fa díszítésével.

Zserbógolyók sütés nélkül

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 20 dkg darált dió
  • 10 szem aszalt sárgabarack
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg darált keksz
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rum
  • 15 dkg étcsoki a bevonathoz
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet, a darált diót, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, a porcukrot és a kakaóport tedd egy tálba. Adj hozzá fokozatosan, kanalanként annyi lekvárt, hogy jól gyúrható masszát kapj, végül keverd bele a rumot is. Formázz belőle golyókat.

A mázhoz a csokit gőz fölött olvaszd fel, és hempergesd meg benne a golyókat. Még egyszerűbb megoldás, ha rácsra állítod őket, és így csorgatod rájuk a csokit. Tedd a zserbógolyókat néhány órára hideg helyre, amíg a bevonat megszilárdul rajtuk.

Ha megpróbálkozol a hagyományos változattal is, ez a tökéletes recept.

Ezt is szeretjük