Zserbógolyók egyszerűen, sütés nélkül: fényes és roppanós csokimáz vonja be
Ha nem szeretnél sokáig pepecselni idén a karácsonyi zserbóval, a sütés nélkül készülő zserbógolyó számodra a tökéletes választás.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
A sütés nélkül készülő zserbógolyóban minden benne van, ami hagyományos nagy testvérében: a darált dió, a sárgabaracklekvár és a roppanós csokimáz. Nagy előnye, hogy az egész napos munkát alig húsz perc alatt kiválthatod vele, utána pedig foglalkozhatsz a menü többi részével vagy a fa díszítésével.
Zserbógolyók sütés nélkül
Hozzávalók 15 darabhoz
- 20 dkg darált dió
- 10 szem aszalt sárgabarack
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg darált keksz
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
- 15 dkg étcsoki a bevonathoz
Elkészítés:
A darált kekszet, a darált diót, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, a porcukrot és a kakaóport tedd egy tálba. Adj hozzá fokozatosan, kanalanként annyi lekvárt, hogy jól gyúrható masszát kapj, végül keverd bele a rumot is. Formázz belőle golyókat.
A mázhoz a csokit gőz fölött olvaszd fel, és hempergesd meg benne a golyókat. Még egyszerűbb megoldás, ha rácsra állítod őket, és így csorgatod rájuk a csokit. Tedd a zserbógolyókat néhány órára hideg helyre, amíg a bevonat megszilárdul rajtuk.
Ha megpróbálkozol a hagyományos változattal is, ez a tökéletes recept.
Még több recept