Süss te is tökéletes zserbót - Régi családi receptet mutatunk

A házias sütikkel karácsonykor is nagy sikert aratsz. Ez a zserbó az ünnep egyik sztárja lehet.

Süss te is tökéletes zserbót - Régi családi receptet mutatunk
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dió, a savanykás lekvár és a csoki keverékéből csak jó dolog születhet. Nem csoda, hogy a zserbó az egyik legnépszerűbb süteményünk, és sok családban a legnagyobb ünnepekhez is hozzátartozik. Jó hír, hogy minél tovább pihenteted, annál finomabb lesz. Így akár előre is elkészítheted.

Zserbó recept

Hozzávalók 32 szelethez

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kockacukor
  • csipet sütőpor

Töltelékhez

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • baracklekvár

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Keverd a lisztbe a sütőport, és morzsold bele a vajat. A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy kockacukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Azaz várj 10-15 percig, amíg szépen megemelkedik, a teteje pedig habos lesz. A tojást és a porcukrot keverd a liszthez, majd adagold a masszához a felfuttatott élesztőt és az olajat is.

A tésztát oszd három egyenlő részre, és lisztezett deszkán mindegyiket nyújtsd ki a tepsi méretére. Fektesd a tepsibe az első lapot, kend meg baracklekvárral, majd szórd rá a porcukorral elkevert darált dió felét. Rakd rá a második tésztalapot, villával néhány helyen szúrd meg, majd kend meg a maradék lekvárral és dióval. Végül fedd be az utolsó lappal, és pihentesd egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 30-40 perc alatt süsd meg a zserbót. A tortabevonót olvaszd fel gőz felett, és gyors mozdulatokkal kend meg vele a süti tetejét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük