Ropogós zöldséges tészta egybesütve: nyúlós sajt olvad a tetejére

Zöldségekkel egybesütve mennyei rakott tésztát készíthetsz. Használd hozzá a kedvenc finomságaidat!

Zöldséges tészta egybesütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egybesütött zöldséges rakott tészta egyszerűen elkészíthető, könnyű, mégis kiadós fogás. A kedvenc zöldségeidből készítheted: ebbe a változatba a cukkini és a paradicsom mellé gomba is kerül, de a variációk száma végtelen. Jól megy hozzá a kaliforniai paprika, a zöldborsó, a padlizsán és a kukorica is. Ha nevelgetsz otthon friss bazsalikomot, azt se sajnáld belőle!

Zöldséges tészta egybesütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg makaróni
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 cukkini
  • 1 dl tejszín
  • 1 marék friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben főzd ki nagyjából tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le.

 

A gombát és a cukkinit aprítsd fel, a koktélparadicsomokat vágd félbe. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Dobd rá a felvágott gombát, cukkinit és paradicsomot, szórd meg felaprított friss bazsalikommal, sózd, reszelj rá borsot, és nagyobb lángon pirítsd meg. A végén öntsd fel tejszínnel, és forralj rajta egyet.

 

A tésztát egyengesd el egy tepsiben. Forgasd össze a zöldséges raguval, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz perc alatt süsd a tésztát ropogósra.

Egylábasos tejszínes tészta spárgával: nincs utána mosogatnivaló

Ha szereted a tésztaételeket, a mosogatást viszont annál kevésbé, készítsd el egy edényben az egészet.

Elolvasom
Ezt is szeretjük