Egészséges reggeli, ami sokáig eltelít: zöldséges, rizses tojáslepény
A rizs még laktatóbbá, a feta és a fűszerek pedig finomabbá teszik az olaszok tojáslepényét, a frittatát.

rizses-tojaslepeny
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ráérős napokon a reggelinek is add meg a módját! A tojás bármilyen formában kitűnő napindító, a színes frittata pedig kifejezetten jó választás. Hagyományosan sok zöldséggel és sajttal készül. Számos változata közül talán a rizses a legkiadósabb. A tojáslepény maradékmentésre is tökéletes. 

Zöldséges, rizses tojáslepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 7 db tojás
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst sós vízben főzd puhára 15-18 perc alatt. A vöröshagymát pucold meg, majd a paprikával és a cukkinivel együtt vágd kisebb darabokra. Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, rakd bele a zöldségeket, és párold öt-hét percig. Keverd hozzá a megfőtt rizst és a kis darabokra vágott feta sajtot.
 

A tojást verd fel villával, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Rakd egy tűzálló tálba a rizses, zöldséges keveréket, majd borítsd rá a tojást. Süsd 180 fokon 20-25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tojáslepény teteje. Várj pár percig, és tálalhatod is. 
A frittatát muffinsütőben is megsütheted, és akár egyenként is ízesítheted a lepénykéket. 

Ezt is szeretjük