30 perc, 400 kalória, egy fogás: isteni zöldséges, rizses pulykamell, ha fogyizol
A zöldséges pulykamell receptje jól jön a fürdőruhaszezon előtt.
A zöldséges pulykamell igazán színes tavaszi fogás. Arról nem beszélve, hogy egészséges és kalóriaszegény, mégis kifejezetten finom. Ezt az étvágygerjesztő ételt bő fél órán belül az asztalra teheted. Kard Éva receptje jó, ha kéznél lesz a következő hetekben.
Zöldséges pulykamell
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg pulykamell
- 30 dkg brokkoli
- 2 sárgarépa
- 2 csomag rizs
- 1 dl fehérbor
- 1 főzőhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál ételízesítő
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A brokkolit szedd rózsáira. A sárgarépát pucold meg, és vékonyan karikázd fel. A hagymát is hámozd meg, majd vágd félbe, és szeleteld vastagabb csíkokra. Egy wokban vagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a pulykamellet, és süsd fehéredésig. Dobd hozzá a brokkolit és a sárgarépát, majd ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg ételízesítővel, öntsd fel borral vagy vízzel. Forgasd alaposan össze, fedd le az edényt, és párolj mindent félpuhára.
Utána mehet hozzá a hagyma, és párold tovább. Amikor a zöldségek roppanósak, vedd le a fedőt, és hagyd, hogy a lé pár perc alatt szinte teljesen elpárologjon. Közben főzd meg a rizst, majd ízlés szerint sózd meg. Tálaláskor a zöldséges pulykamellet kanalazd a rizs tetejére.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció