Karcsúsító zöldségtócsni 250 kalória alatt: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Süsd a zöldségtócsnit sütőben, és nem fog úszni az olajban!
Ha krumpli nélkül, sütőben sütöd a tócsnit, bátran megeheted fogyókúra alatt is. Tele van vitamindús zöldségekkel, és a hagyományos krumplilepénynél jóval alacsonyabb a szénhidráttartalma. Kínáld a ropogós fogást fokhagymás-joghurtos vagy gombás öntettel!

Zöldségtócsni recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db cukkini kisebb
- 1 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 10 dkg sajt
- 10 dkg zabpehely
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
- 0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le egy tálba nagyobb lyukú reszelőn. Keverd össze az apróra vágott zabpehellyel, a sóval, a borssal, rakd hozzá a tojásokat, az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot. Jól dolgozd össze a masszát.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és spricceld meg kevés olajjal. Kanalazz bele a masszából kis kupacokat, egymástól nagyobb távolságra, és kicsit nyomkodd is meg, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt, félidőben forgasd át, hogy mindkét fele szépen piruljon. Öntettel tálald!
