Karcsúsító zöldségtócsni 250 kalória alatt: ezt edd, ha fogyni szeretnél

Süsd a zöldségtócsnit sütőben, és nem fog úszni az olajban!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha krumpli nélkül, sütőben sütöd a tócsnit, bátran megeheted fogyókúra alatt is. Tele van vitamindús zöldségekkel, és a hagyományos krumplilepénynél jóval alacsonyabb a szénhidráttartalma. Kínáld a ropogós fogást fokhagymás-joghurtos vagy gombás öntettel!

zoldsegtocsni-receptje

Zöldségtócsni recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db cukkini kisebb
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le egy tálba nagyobb lyukú reszelőn. Keverd össze az apróra vágott zabpehellyel, a sóval, a  borssal, rakd hozzá a tojásokat, az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot. Jól dolgozd össze a masszát. 
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és spricceld meg kevés olajjal. Kanalazz bele a masszából kis kupacokat, egymástól nagyobb távolságra, és kicsit nyomkodd is meg, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt, félidőben forgasd át, hogy mindkét fele szépen piruljon. Öntettel tálald!

zoldsegtocsni-receptje

Olvastad már?

Ezt is szeretjük