Különleges brassói aprópecsenye zöldborsóval
Ilyen finom zöldborsós brassóit a vendéglőkben is csak ritkán eszel.
A brassói aprópecsenye jellegzetes ízét a szalonna és a sok fokhagyma adja meg. A krumplit külön vagy a hús mellett is megsütheted. Talán szűzpecsenyéből a legfinomabb, de combból is nagyon ízletes lesz.
Zöldborsós brassói
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg burgonya
- 50 dkg sertéscomb
- 25 dkg zöldborsó
- 10 dkg szalonna
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál bors
- 1 teáskanál majoránna
- só
Elkészítés:
A húst mosd meg, majd szárítsd meg, és vágd fel két-három centis kockákra. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A szalonnát is kockázd fel, majd pirítsd meg, ha már kisült némi zsír, tedd hozzá a hagymákat, és fonnyaszd meg. Dobd rá a húst, pirítsd át, fűszerezd meg, majd hagyd, hogy levet eresszen. Szükség esetén kevés vizet is adhatsz hozzá. Fedő alatt közepes lángon süsd körülbelül egy órán át.
Ha a hús már puha, öntsd hozzá a borsót. Párold körülbelül tíz percig, amíg a szemek puhák nem lesznek. A krumplit pucold meg, vágd fel kisebb kockákra, és enyhén sós vízben főzd félkeményre 10-15 perc alatt. Rakd egy tepsibe, locsold meg olajjal, és süsd meg ropogósra meg körülbelül 15-20 perc alatt. Tálalás előtt keverd össze a hússal, és úgy kínáld.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció