Ínyenc, almás zellerpüré: fantasztikus téli vitaminbomba
Húsokhoz, mártogatósnak is kiváló az ízletes és különleges, almás zellerpüré.

A zeller tökéletes méregtelenítő, alig van benne széhidrát, viszont magas a vitamintartalma, és rengeteg fontos tápanyag van benne. A levestől a köreten át sokféle finomságot készíthetsz belőle. Próbáld ki pürésítve! Ha nem fogyózol, a zeller és az alma mellé krumplit is rakhatsz.

Zellerpüré receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db alma
- 2 db zeller
- 2 db krumpli
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A zellergumót, a krumplit és az almát pucold meg, vágd kis darabokra, majd mosd meg jó alaposan. Rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.
Pürésítsd botmixerrel, lazíts rajta tejszínnel, és keverj hozzá vajat. Ha köretként kínálod, sűrűbbre készítsd. Ha több tejszínt keversz hozzá, öntetként is számításba jöhet. Sült húsokhoz, vadakhoz és halakhoz is kiváló.
Zellerből a krémleves is kitűnő, ráadásul kevés munkával tápláló, egészséges és meleg finomságot készíthetsz.