Zellerrel, fűszeres, sajtos szószban sült tepsis krumpli: így biztosan nem szárad ki a sütőben
Kitűnő egytálétel vagy extra köret is lehet a sok sajttal feldobott, zelleres tepsis krumpli.

zelleres-tepsis-krumpli
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez még jobb, mint a francia rakott krumpli, hisz finom és vitaminban gazdag zeller is kerül bele. Ha a zöldségeket félpuhára megfőzöd, gyorsabban megpuhulnak a sütőben. A rakott fogás a krémesen lágy, sajtos mártástól válik igazán ínyenccé. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sok réteg, mert akkor a zöldségek nehezen és lassan sülnek meg.

Zelleres tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 2 db zeller
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 db póréhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd vékony, fél centis szeletekre. A vajat olvaszd fel, és süsd meg rajta az apróra vágott póréhagymát. Amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a reszelt sajt felét, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd kevergetve főzd sűrűre. 

Egy tepsit kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a zellert. Öntsd le a fűszeres tejszínnel, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Félidőben szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.
Franciásan a baconös, karfiolos gratin is ínycsiklandó és laktató. 

Ezt is szeretjük