Zellerrel, fűszeres, sajtos szószban sült tepsis krumpli: így biztosan nem szárad ki a sütőben
Kitűnő egytálétel vagy extra köret is lehet a sok sajttal feldobott, zelleres tepsis krumpli.


- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Ezért a hatóanyagért rajong most a szépségipar: a borostyánkősav fiatalítja a bőrt, és csökkenti a pattanások számát »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
Ez még jobb, mint a francia rakott krumpli, hisz finom és vitaminban gazdag zeller is kerül bele. Ha a zöldségeket félpuhára megfőzöd, gyorsabban megpuhulnak a sütőben. A rakott fogás a krémesen lágy, sajtos mártástól válik igazán ínyenccé. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sok réteg, mert akkor a zöldségek nehezen és lassan sülnek meg.
Zelleres tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg krumpli
- 20 dkg sajt
- 2 db zeller
- 2.5 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál vaj
- 1 db póréhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- kakukkfű
Elkészítés:
A krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd vékony, fél centis szeletekre. A vajat olvaszd fel, és süsd meg rajta az apróra vágott póréhagymát. Amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a reszelt sajt felét, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd kevergetve főzd sűrűre.
Egy tepsit kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a zellert. Öntsd le a fűszeres tejszínnel, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Félidőben szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.
Franciásan a baconös, karfiolos gratin is ínycsiklandó és laktató.
Még több recept