Zellerrel, fűszeres, sajtos szószban sült tepsis krumpli: így biztosan nem szárad ki a sütőben
Kitűnő egytálétel vagy extra köret is lehet a sok sajttal feldobott, zelleres tepsis krumpli.

zelleres-tepsis-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez még jobb, mint a francia rakott krumpli, hisz finom és vitaminban gazdag zeller is kerül bele. Ha a zöldségeket félpuhára megfőzöd, gyorsabban megpuhulnak a sütőben. A rakott fogás a krémesen lágy, sajtos mártástól válik igazán ínyenccé. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sok réteg, mert akkor a zöldségek nehezen és lassan sülnek meg.

Zelleres tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 2 db zeller
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 db póréhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd vékony, fél centis szeletekre. A vajat olvaszd fel, és süsd meg rajta az apróra vágott póréhagymát. Amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejszínt, tedd hozzá a reszelt sajt felét, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd kevergetve főzd sűrűre. 

Egy tepsit kenj ki kevés vajjal, rétegezd bele a krumplit és a zellert. Öntsd le a fűszeres tejszínnel, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Félidőben szórd meg a maradék reszelt sajttal. Ha túl gyorsan pirul a teteje, rakj rá fóliát.
Franciásan a baconös, karfiolos gratin is ínycsiklandó és laktató. 

Ezt is szeretjük