Karcsúsító zelleres sült krumpli sajttal a tetején - Nincs 300 kalória egy nagy adag

Karcsúsító zelleres sült krumpli sajttal a tetején - Nincs 300 kalória egy nagy adag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A manapság egyre népszerűbb zeller nemcsak egészséges és finom, de sokféleképpen variálható. Süsd meg krumpliréteg között, kellemesen fűszerezve.  Köretként leginkább sültekhez, vagdaltakhoz kínáld. Ha könnyű ebédnek vagy vacsorának szánod, salátával tálald.

Zelleres sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 1 zeller
  • 4 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, papírtörlővel törölgesd meg, majd szeleteld fel fél-egy centi vastag karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy réteg krumplit úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és szórj rá szerecsendiót. Utána egy réteg zeller következik, majd ismét krumpli. Ne felejtsd el rétegenként fűszerezni.

A tejszínt keverd össze zúzott fokhagymával, majd öntsd a krumplira. A tetejére szórj reszelt sajtot, és tedd rá a feldarabolt vajat. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Ha a zöldségek puhák, a rakottas teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük