Omlós, csokis, csíkos zebrasüti
Ilyen finom márványos piskótát még nem ettél
A kétszínű zebrasütit a látszat ellenére egyszerűen elkészítheted.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A könnyű, laza szerkezetű zebrasüti ízével és küllemével is rengeteg hódolót szerez. Az olvasztott csoki helyett kakaót is rakhatsz a masszába. A kihűlt tésztára tehetsz cukor- vagy csokimázat, porcukrot, de önmagában is finom desszert.

Zebrasüti

Hozzávalók 16 személyre

  • 37 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg csoki
  • 5 tojás
  • 2,5 dl étolaj
  • 1,2 dl langyos víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól keverd ki. Add hozzá kanalanként a vizet és az olajat. Vegyítsd a sütőporral a lisztet, és szép lassan dolgozd bele. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan forgasd hozzá. A tésztát vedd két részre, és az egyik felébe öntsd a megolvasztott csokit.

Egy 26 centis tortaformát vajazz és lisztezz ki. A közepébe tegyél két evőkanál fehér tésztát, rá két kanál barnát, majd felváltva így folytasd, amíg mindkettő massza elfogy. Nem kell elkenni, és ne mellé rakd, hanem a tetejére. A  következő réteg súlya ellapítja a tésztát, és így lesz csíkos. Told 160 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Szúrj a sütibe egy hústűt, ha azt üresen húzod ki, a tészta elkészült.

Ezt is szeretjük