Egyszerű, rostban gazdag zabpelyhes keksz
Fogyókúra alatt is megeheted
Kifogyóban a sütisdobozod? Töltsd meg zabpelyhes keksszel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy adag zabpelyhes keksz mindig jókor jön: teázáshoz, kávézáshoz, filmnézéshez, beszélgetéshez. Vagy akár a munkahelyedre is magaddal viheted tízóraira, uzsonnára. A mazsola helyett bármilyen aszalványt tehetsz bele. 

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat langyosítsd meg, és keverd ki a tojásokkal. Dolgozd hozzá fokozatosan a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, a diót, a mazsolát, a szódabikarbónát, a sót, majd lazítsd fel tejjel. Jól gyúrd össze. A masszából formázz diónyi golyókat.

Rakd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és mindegyiket lapítsd meg egy kicsit. Ne tedd őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben jól megnőnek. Helyezd a tepsit előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd a tallérokat jó ropogósra.

Ezt is szeretjük