Egyszerű, rostban gazdag zabpelyhes keksz
Kifogyóban a sütisdobozod? Töltsd meg zabpelyhes keksszel.
Egy adag zabpelyhes keksz mindig jókor jön: teázáshoz, kávézáshoz, filmnézéshez, beszélgetéshez. Vagy akár a munkahelyedre is magaddal viheted tízóraira, uzsonnára. A mazsola helyett bármilyen aszalványt tehetsz bele.
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók 24 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- 2 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
- csipet só
Elkészítés:
A vajat langyosítsd meg, és keverd ki a tojásokkal. Dolgozd hozzá fokozatosan a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, a diót, a mazsolát, a szódabikarbónát, a sót, majd lazítsd fel tejjel. Jól gyúrd össze. A masszából formázz diónyi golyókat.
Rakd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és mindegyiket lapítsd meg egy kicsit. Ne tedd őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben jól megnőnek. Helyezd a tepsit előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd a tallérokat jó ropogósra.
