Fele annyi kalória a fűszeres, zabpelyhes fasírtban: sütőben készül

A fasírtot is készítheted diétásan, hisz nem feltétlenül kell hozzá zsemle vagy kenyér, könnyen helyettesítheted zabpehellyel.

zabpelyhes-fasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a fasírtot, de a klasszikus változatot nem tudod beiktatni a diétádba, változtass egy kicsit a hozzávalókon. Sok kalóriát megspórolhatsz, ha nem használsz kenyeret. A darált sertéshús helyett pedig válassz csirkét vagy pulykát. 

Zabpelyhes fasírt

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, tedd hozzá a tojást, a darált zabpelyhet, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Jó dolgozd össze a masszát. Ha van időd, pihentesd 20-30 percig.

A masszából formázz pogácsákat, és kicsit lapítsd el mindegyiket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Közben a húspogácsákat fordítsd át, hogy minden oldaluk szép piros legyen. 
A fasírtot olaszosan, paradicsommal, mozzarellával is készítheted, és muffinformában nagyon csábító. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük