Fele annyi kalória a fűszeres, zabpelyhes fasírtban: sütőben készül
A fasírtot is készítheted diétásan, hisz nem feltétlenül kell hozzá zsemle vagy kenyér, könnyen helyettesítheted zabpehellyel.

Ha szereted a fasírtot, de a klasszikus változatot nem tudod beiktatni a diétádba, változtass egy kicsit a hozzávalókon. Sok kalóriát megspórolhatsz, ha nem használsz kenyeret. A darált sertéshús helyett pedig válassz csirkét vagy pulykát.
Zabpelyhes fasírt
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg zabpehely
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A darált húst rakd egy tálba, tedd hozzá a tojást, a darált zabpelyhet, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Jó dolgozd össze a masszát. Ha van időd, pihentesd 20-30 percig.
A masszából formázz pogácsákat, és kicsit lapítsd el mindegyiket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Közben a húspogácsákat fordítsd át, hogy minden oldaluk szép piros legyen.
A fasírtot olaszosan, paradicsommal, mozzarellával is készítheted, és muffinformában nagyon csábító.