Fele annyi kalória a fűszeres, zabpelyhes fasírtban: sütőben készül

A fasírtot is készítheted diétásan, hisz nem feltétlenül kell hozzá zsemle vagy kenyér, könnyen helyettesítheted zabpehellyel.

Fele annyi kalória a fűszeres, zabpelyhes fasírtban: sütőben készül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a fasírtot, de a klasszikus változatot nem tudod beiktatni a diétádba, változtass egy kicsit a hozzávalókon. Sok kalóriát megspórolhatsz, ha nem használsz kenyeret. A darált sertéshús helyett pedig válassz csirkét vagy pulykát. 

Zabpelyhes fasírt

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst rakd egy tálba, tedd hozzá a tojást, a darált zabpelyhet, majd fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával. Jó dolgozd össze a masszát. Ha van időd, pihentesd 20-30 percig.

A masszából formázz pogácsákat, és kicsit lapítsd el mindegyiket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Spricceld meg kevés olívaolajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Közben a húspogácsákat fordítsd át, hogy minden oldaluk szép piros legyen. 
A fasírtot olaszosan, paradicsommal, mozzarellával is készítheted, és muffinformában nagyon csábító. 

Ezt is szeretjük