30 perces zabpelyhes-diós keksz, amiből egy tepsi soha nem elég
A rostokban gazdag zabpelyhes keksz őszi, diós változata ízre, állagra és illatra is mesés.

30 perces zabpelyhes-diós keksz, amiből egy tepsi soha nem elég
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ egyik legegyszerűbb keksze, ami feltölt energiával, és nincs benne sok kalória. A reggeli italod mellé jólesik elmajszolni egyet-kettőt. A zabpelyhes-diós kekszet könnyen még diétásabbá teheted, a fehér liszt helyett használj mandula- vagy zablisztet, a cukrot pedig helyettesítsd eritrittel. 

Zabpelyhes-diós keksz

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 4 bögre zabpehely
  • 1.5 bögre liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojásokat, majd tedd hozzá a vaníliás cukrot, a sütőporral vegyített, átszitált lisztet, végül forgasd bele az aprított zabpelyhet, a kis darabokra vágott diót és a mazsolát. Dolgozd össze a masszát, majd formázz a tésztából kisebb gombócokat.
 

Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és kicsit lapítsd el. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 10-12 perc alatt. Ha a keksz széle kezd pirulni, vedd ki a sütőből. Hagyd legalább öt-tíz percig pihenni, mert a sütik ekkor még puhák és törékenyek, utána szedd csak ki a tepsiből. 

Ezt is szeretjük