30 perces zabpelyhes-diós keksz, amiből egy tepsi soha nem elég
A rostokban gazdag zabpelyhes keksz őszi, diós változata ízre, állagra és illatra is mesés.

30 perces zabpelyhes-diós keksz, amiből egy tepsi soha nem elég
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A világ egyik legegyszerűbb keksze, ami feltölt energiával, és nincs benne sok kalória. A reggeli italod mellé jólesik elmajszolni egyet-kettőt. A zabpelyhes-diós kekszet könnyen még diétásabbá teheted, a fehér liszt helyett használj mandula- vagy zablisztet, a cukrot pedig helyettesítsd eritrittel. 

Zabpelyhes-diós keksz

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 4 bögre zabpehely
  • 1.5 bögre liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre dió
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojásokat, majd tedd hozzá a vaníliás cukrot, a sütőporral vegyített, átszitált lisztet, végül forgasd bele az aprított zabpelyhet, a kis darabokra vágott diót és a mazsolát. Dolgozd össze a masszát, majd formázz a tésztából kisebb gombócokat.
 

Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és kicsit lapítsd el. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 10-12 perc alatt. Ha a keksz széle kezd pirulni, vedd ki a sütőből. Hagyd legalább öt-tíz percig pihenni, mert a sütik ekkor még puhák és törékenyek, utána szedd csak ki a tepsiből. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük