30 perces zabpelyhes-diós keksz, amiből egy tepsi soha nem elég
A rostokban gazdag zabpelyhes keksz őszi, diós változata ízre, állagra és illatra is mesés.

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)
Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)
Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »
A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »
Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A világ egyik legegyszerűbb keksze, ami feltölt energiával, és nincs benne sok kalória. A reggeli italod mellé jólesik elmajszolni egyet-kettőt. A zabpelyhes-diós kekszet könnyen még diétásabbá teheted, a fehér liszt helyett használj mandula- vagy zablisztet, a cukrot pedig helyettesítsd eritrittel.
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 4 bögre zabpehely
- 1.5 bögre liszt
- 12.5 dkg vaj
- 1 bögre cukor
- 1 bögre dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola
Elkészítés:
A puha vajat keverd habosra a cukorral. Egyesével add hozzá a tojásokat, majd tedd hozzá a vaníliás cukrot, a sütőporral vegyített, átszitált lisztet, végül forgasd bele az aprított zabpelyhet, a kis darabokra vágott diót és a mazsolát. Dolgozd össze a masszát, majd formázz a tésztából kisebb gombócokat.
Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és kicsit lapítsd el. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 10-12 perc alatt. Ha a keksz széle kezd pirulni, vedd ki a sütőből. Hagyd legalább öt-tíz percig pihenni, mert a sütik ekkor még puhák és törékenyek, utána szedd csak ki a tepsiből.

Még több recept