Ragacsos csokis keksz zabpehellyel: maradék tojásfehérjéből is készítheted
A csokidarabokkal feldobott zabpelyhes keksz akkor a legfinomabb, ha ragacsos marad a belseje.

zabpelykes keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes zabpehellyel dúsítani néha a sütiket, mert jót tesz az emésztésnek, és kevésbé is egészségtelen, mint a csupa fehér liszttel készült változatok. Ez a finom zabkeksz pillanatok alatt összeállítható, és tökéletes választás reggelire vagy a tízórais dobozba csomagolva.

Zabpelyhes csokis keksz

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojásfehérje
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, a zabpehellyel, a sóval és a fahéjjal, majd morzsold el a vajjal. A csokit éles késsel vágd kisebb darabokba, és vegyítsd a tésztához. A tojásfehérjéből verj lágy habot, kanalazd hozzá a cukrot, keverd még egy rövid ideig, majd forgasd össze a zabpelyhes masszával, és letakarva tedd a hűtőbe fél órára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pihentetési idő letelt, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egymástól viszonylag távolabb teáskanállal halmozz rá a tésztából. Lapogasd el őket, de vigyázz, ne érjenek össze, mert sütés közben még nőni fognak. Told a sütőbe 15-18 percre, amíg a kekszek külseje megpirul, de a belsejük még enyhén lágy marad. Ha kivetted őket, ahogy hűlnek, még egy kicsit szilárdulni fognak, és finom ragacsos lesz a belsejük.
 

Zabpehelyből akár sütés nélküli golyócskákat is gyúrhatsz - ezek az almás energiagolyók rengeteg magot és gyümölcsöt tartalmaznak.

Ezt is szeretjük