Vörösboros áfonyaszósz receptje: tökéletesen illik az ünnepi sültek mellé

A legegyszerűbb sültet is ünnepivé teszi ez a különleges, vörösborral bolondított vörösáfonya-szósz.

Vörösboros áfonyaszósz receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretsz gyümölcsös szószt tálalni húsok mellé, ezt az ünnepi változatot mindenképpen próbáld ki. Szárazabb húsokhoz különösen ajánlott. Vadételekhez vagy sült pulyka mellé a legfinomabb, de bármilyen sült húst feldobhatsz vele. A vörös áfonyát szupermarketekben fagyasztott vagy aszalt formában beszerezheted. 

Vörösboros áfonyaszósz

Hozzávalók

  • 35 dkg vörös áfonya
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 db csillagánizs
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 db narancs
  • 0.5 db citrom
  • 1 rúd fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot tedd a vörösborba, add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a csillagánizst, reszeld bele a citrom és a narancs héját, és facsard bele a levüket. Forrald össze, majd a darabos fűszereket halászd ki. Tedd a forró borba a vörös áfonyát, és főzd néhány perc alatt puhára. Ha darabosan szereted, krumplinyomóval kicsit törd össze. Ha selymesen ízlik jobban, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Amennyiben túl hígnak találod, kevés kukoricakeményítővel sűrítheted, ekkor még néhány percig forrald.
Desszertek mellé igazi különlegesség a pálinkás gyümölcsmártás, amit télen is elkészíthetsz mirelit gyümölcsökből.

Ezt is szeretjük