Vörösboros áfonyaszósz receptje: tökéletesen illik az ünnepi sültek mellé
A legegyszerűbb sültet is ünnepivé teszi ez a különleges, vörösborral bolondított vörösáfonya-szósz.
Ha szeretsz gyümölcsös szószt tálalni húsok mellé, ezt az ünnepi változatot mindenképpen próbáld ki. Szárazabb húsokhoz különösen ajánlott. Vadételekhez vagy sült pulyka mellé a legfinomabb, de bármilyen sült húst feldobhatsz vele. A vörös áfonyát szupermarketekben fagyasztott vagy aszalt formában beszerezheted.
Vörösboros áfonyaszósz
Hozzávalók
- 35 dkg vörös áfonya
- 4 szem szegfűszeg
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 db csillagánizs
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1.5 dl vörösbor
- 1 db narancs
- 0.5 db citrom
- 1 rúd fahéj
Elkészítés:
A cukrot tedd a vörösborba, add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a csillagánizst, reszeld bele a citrom és a narancs héját, és facsard bele a levüket. Forrald össze, majd a darabos fűszereket halászd ki. Tedd a forró borba a vörös áfonyát, és főzd néhány perc alatt puhára. Ha darabosan szereted, krumplinyomóval kicsit törd össze. Ha selymesen ízlik jobban, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Amennyiben túl hígnak találod, kevés kukoricakeményítővel sűrítheted, ekkor még néhány percig forrald.
Desszertek mellé igazi különlegesség a pálinkás gyümölcsmártás, amit télen is elkészíthetsz mirelit gyümölcsökből.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció