Magas, vizes kakaós piskóta: önmagában vagy akár tortaalapnak
Ha eddig bajlódtál a piskótakészítéssel, ez a vizes, kakaós változat nem fog ki rajtad.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A vizes piskóta kötelező alaprecept, amit sokszor és sokféleképpen használhatsz. Önmagában, lekvárral, öntetekkel is finom, tehetsz bele gyümölcsöt, sőt tortaalapnak is tökéletes. Bolondítsd meg a tésztát kakaóval is! Sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját. Akkor biztos, hogy szinte elkészült, ha szép magas, jó az illata, és elválik a tészta a sütőformától.
Vizes kakaós piskóta
Hozzávalók
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 4 db tojás
- 4 evőkanál forró víz
- 2 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat vedd ki előre a hűtőből, mert felhasználáskor szobahőmérsékletűnek kell lenniük. Óvatosan válaszd szét, majd a fehérjéket a csipet sóval és a cukorral verd kemény, fényes habbá. Egyesével, óvatosan dolgozd bele a tojássárgákat, majd kanalanként a vizet, és jól keverd össze. A sütőport vegyítsd az átszitált liszttel, a kakaóval, és forgasd a masszába.
Simítsd a tésztát egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült a piskóta.
Lekváros piskótatekerccsel is mindig biztos a siker. Néhány trükkel nem fog összetörni a tészta.
Még több recept