Magas, vizes kakaós piskóta: önmagában vagy akár tortaalapnak
Ha eddig bajlódtál a piskótakészítéssel, ez a vizes, kakaós változat nem fog ki rajtad.

kakaos-piskota-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vizes piskóta kötelező alaprecept, amit sokszor és sokféleképpen használhatsz. Önmagában, lekvárral, öntetekkel is finom, tehetsz bele gyümölcsöt, sőt tortaalapnak is tökéletes. Bolondítsd meg a tésztát kakaóval is! Sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját. Akkor biztos, hogy szinte elkészült, ha szép magas, jó az illata, és elválik a tészta a sütőformától. 

Vizes kakaós piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 2 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat vedd ki előre a hűtőből, mert felhasználáskor szobahőmérsékletűnek kell lenniük. Óvatosan válaszd szét, majd a fehérjéket a csipet sóval és a cukorral verd kemény, fényes habbá. Egyesével, óvatosan dolgozd bele a tojássárgákat, majd kanalanként a vizet, és jól keverd össze. A sütőport vegyítsd az átszitált liszttel, a kakaóval, és forgasd a masszába.

Simítsd a tésztát egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült a piskóta. 
Lekváros piskótatekerccsel is mindig biztos a siker. Néhány trükkel nem fog összetörni a tészta.

Ezt is szeretjük