Fenséges, vietnami tavaszi tekercs otthon: ropogós és fűszeres
Ha kóstoltad már étteremben a színes, édes és savanykás vietnami tavaszi tekercset, nem kell noszogatni, hogy otthon is elkészítsd.

Fenséges, vietnami tavaszi tekercs otthon: ropogós és fűszeres
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Míg a kínai tavaszi tekercs sült zöldségekkel készül, addig a vietnami nyersből, így sokkal több vitamin marad benne. Ennek a tésztája leheletvékony, amihez keleti boltokban könnyen hozzájuthatsz. A rizspapír tésztától sem kell tartani, pár másodpercig áztasd vízbe, és utána könnyen formálható. Mogyoróvajas mártogatóssal kínáld.

Vietnami tavaszi tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg saláta
  • 25 dkg garnéla
  • 16 db rizspapír tészta
  • 10 dkg üvegtészta
  • 2 db sárgarépa
  • 0.5 db kígyóuborka
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegtésztát kicsit törd össze, forrázd le, majd várj körülbelül 10 percig. Amikor megpuhul, és átlátszóvá válik, szűrd le. A garnélát alaposan mosd meg, és egy serpenyőben, kevés olajon süsd oldalanként két-két percig. A répákat pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, az uborkát vágd kisebb darabokra, a salátát pedig tépkedd össze.
 

Egy tálba önts meleg vizet, majd rakj bele egy kör alakú rizspapírt öt-tíz másodpercre, hogy megpuhuljon. Ezt követően tedd tiszta konyharuhára, itasd fel róla a vizet, különben könnyen szakad. Helyezd rá a hozzávalókat, a garnélát, a salátát, az uborkát, a répát és az üvegtésztát. Arra ügyelj, hogy mindenhol maradjon egy kis üres rész. A rizspapír két oldalát hajtsd be, és szorosan tekerd fel. Tedd egy tálra, és a többi lappal is hasonlóan járj el.

Ezt is szeretjük