A klasszikus vargabéles receptje
Mennyei főétel is lehet
Az egyszerű és legendás vargabélesre könnyű rákapni. Főleg, ha ezt a receptet próbálod ki!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vékony, ropogós tésztába töltött túrós cérnametéltet az Erdély-szerte ismert Darvas vendéglőben készítették először. A népszerű sütit te is sikerre viheted, csak kövesd Kard Éva utasításait! Jelentősen megkönnyíted a dolgodat, ha mirelit leveles vagy rétestésztát használsz.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 40 dkg túró
  • 1 csomag réteslap
  • 15 dkg cérnametélt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tejföl
  • 1 citrom

Kenéshez

  • 1 kisebb tojás
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A cérnametéltet enyhén sós vízbe főzd puhára egy-két perc alatt. Szűrd le, még forrón keverd össze az olvasztott vajjal, majd hűtsd meg. A túrót tedd egy tálba, és villával kicsit törd össze. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojássárgáját, a mazsolát, és alaposan keverd össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és lassan, óvatosan forgasd a túrós masszához. Keverd hozzá a metéltet is.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezz bele egy réteslapot úgy, hogy az az oldalát is befedje. Kend le olajjal, rakj rá egy újabb lapot, azt is kend le. Mehet rá a harmadik lap, arra öntsd a tésztás-túrós masszát, és egyenletesen simítsd el rajta. A töltelék tetejét fedd be három réteslappal, az első kettőt kend le olajjal, a harmadikat pedig felvert tojással. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 35-40 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőből kivéve hagyd hűlni. Tálalás előtt a süteményt szórd meg porcukorral, és ízlés szerint szeleteld fel.

Ezt is szeretjük