Házi mézes süti vaníliakrémmel töltve
Az egyik legjobb babapiskótás édesség
A vaníliás mézes süti mutatós, kiadós, és nem tudod abbahagyni.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vaníliás mézes sütit babapiskótás krémesként is ismerheted. Már a látványa feldob, ha pedig beleharapsz, garantáltan jobb napod lesz. Kötelező recept minden sütiimádónak.

Vaníliás mézes süti

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál tej
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krémhez

  • 75 cl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 18 db babapiskóta
  • 15 dkg vaj
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál rum

Tetejére

  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Vízgőz felett melegítsd össze a mézet, a vajat, a cukrot, a szódabikarbónát, a kakaót és a tojásokat. Add hozzá a lisztet, és jól gyúrd össze. Ha keménynek érzed a masszát, tégy hozzá még egy-két kanál tejet. Oszd két részre, és nyújtsd ki. Majd rakd az egyik lapot a tepsi hátuljára, szurkáld meg néhány helyen, és 180 fokon süsd meg hat perc alatt. A következő lappal is ugyanígy járj el.

A pudingot készítsd el hagyományos módon. Tégy fel főni egy lábasba 6 deci tejet, a maradék 1,5 deci tejben dolgozd el a pudingport és a cukrot. Ha forrni kezd, öntsd bele a pudingporos elegyet, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Hűtsd ki teljesen, majd add hozzá a vajat is.

Az egyik mézes lapot kend meg a pudingos krém felével. Utána a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rakj rá egy réteg rumos kávéba mártott babapiskótát. Simítsd rá a krém másik felét is, és jöhet a teteje, azaz a második mézes lap. Kicsit nyomkodd rá a tésztát, és tégy rá egy nem túl nehéz tárgyat, például tányért. Pihentesd a sütit egy napig. Addig a mézes lapok megpuhulnak, és könnyen szeletelhetővé válnak. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük