Ínycsiklandó vaníliás krémes tejszínnel, dióval
Megéri a fáradtságot
Légy résen, ha te is szeretnél enni ebből a vaníliás krémesből, mert villámgyorsan elfogy a tálcáról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha horvátországi nyaralásod során kóstoltál vaníliás krémest, akkor ennek a sütinek az íze nagyon ismerős lesz számodra. Kard Éva dalmát kockája egyszerre puha és ropogós, tele van mindenféle földi jóval.

Vaníliás krémes

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 tojásfehérje
  • 1 nagy marék apróra vágott dió
  • 1 marék mazsola
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez

  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét egy csipet sóval verd habbá. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd verd tovább, amíg kemény nem lesz. A lisztet vegyítsd a sütőporral, szitáld a habhoz, és óvatosan forgasd hozzá a darált diót.

Egy 30x35 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd el benne a masszát, szórd meg az apróra vágott dióval és a mazsolával. Rakd az előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd 15-20 perc alatt szép világosra. A sütőből kivéve hagyd pár percig a tepsiben, majd helyezd rácsra, és hűtsd ki. Ezután óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és hosszában vágd a tésztát két egyforma részre.

A pudingport dolgozd simára a tejjel, a cukorral, és állandó keverés mellett főzd sűrűre. Ezután hűtsd ki teljesen, de ne hagyd abba a keverést. Így a puding szép sima marad, nem lesznek benne kisebb csomócskák. A tejszínt verd kemény habbá, majd két evőkanálnyit adj a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel keverd alaposan össze. Végül mehet hozzá a maradék felvert tejszín, és óvatosan dolgozd össze.

Ezt követően helyezd az egyik tésztalapot egy tálcára, egyenletesen kend rá a vaníliakrémet. Rakd rá a másik lapot is, és pár órára tedd a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, az ízek pedig jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteld fel, és úgy kínáld.

Ezt is szeretjük