Pillekönnyű vaníliás-túrós kuglóf: csak 10 perc munka van vele
A vaníliás-túrós kuglóf az egyik leghálásabb sütemény, hiszen alig van vele munka, az ízéért pedig sok dicséretet kapsz.
Ha édességre vágysz, de nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, a kevert tésztájú kuglófot neked találták ki. Csak összekevered a hozzávalókat, a sütő pedig elvégzi a munka többi részét. A hagyományos alapreceptet ezúttal túró gazdagítja, a sütemény tésztája ettől lesz lágy, ráadásul nagyon sokáig puha marad.
Vaníliás-túrós kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat kicsit olvaszd meg, nem kell, hogy folyjon, keverd össze a kétféle cukorral és a túróval, majd üsd bele a tojásokat. Egy másik tálban vegyítsd össze a lisztet a sütőporral, majd add a túrós masszához, és keverd csomómentesre.
Vajazz ki egy kuglófformát, simítsd el benne a tésztát, és süsd 50 percig. Végezz tűpróbát, ha a kuglófba szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Pihentesd pár percig, majd borítsd ki egy tálra, és ízlés szerint szórd meg porcukorral.
A mákos-citromos kuglóf szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, puha finomság.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció