Pillekönnyű vaníliás-túrós kuglóf: csak 10 perc munka van vele

A vaníliás-túrós kuglóf az egyik leghálásabb sütemény, hiszen alig van vele munka, az ízéért pedig sok dicséretet kapsz.

Vaníliás-túrós kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha édességre vágysz, de nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, a kevert tésztájú kuglófot neked találták ki. Csak összekevered a hozzávalókat, a sütő pedig elvégzi a munka többi részét. A hagyományos alapreceptet ezúttal túró gazdagítja, a sütemény tésztája ettől lesz lágy, ráadásul nagyon sokáig puha marad.

Vaníliás-túrós kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat kicsit olvaszd meg, nem kell, hogy folyjon, keverd össze a kétféle cukorral és a túróval, majd üsd bele a tojásokat. Egy másik tálban vegyítsd össze a lisztet a sütőporral, majd add a túrós masszához, és keverd csomómentesre.

Vajazz ki egy kuglófformát, simítsd el benne a tésztát, és süsd 50 percig. Végezz tűpróbát, ha a kuglófba szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Pihentesd pár percig, majd borítsd ki egy tálra, és ízlés szerint szórd meg porcukorral. 
A mákos-citromos kuglóf szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, puha finomság.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük