Hűsítő vaníliás, tejszínes barackleves: ezt még főzni sem kell
A vaníliás, tejszínes barackleves desszerttel ér fel. Kánikulai napokon ki tudna neki ellenállni?


- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Főzés nélkül is készíthetsz selymes, krémes gyümölcslevest. A barack édességétől is függ, hogy mennyi cukor kell a levesbe. Amennyiben csak felnőttek fogyasztják, kevés rummal is megbolondíthatod. Tálaláskor tejszínhabbal és mentával vagy citromfűvel díszítheted, hogy még csábítóbb legyen.
Vaníliás, tejszínes barackleves
Hozzávalók:
- 1 kg őszibarack
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citormhéj
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A barackokat hámozd meg, vedd ketté, távolítsd el a magokat, és vágd négy részre. Rakd egy turmixgépbe, és öntsd hozzá a tejszínt. Add hozzá az ízesítőket, a citrom héját, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti cukrot.
Turmixold össze egy-két perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá ízesítőt. Amennyiben túl sűrű, tejjel lazíts rajta. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, vagy jégkockával kínáld.
A zamatos barackot akár meg is töltheted. Ropogós töltelékkel, fahéjjal nagyon vonzó.
Még több recept