Hűsítő vaníliás, tejszínes barackleves: ezt még főzni sem kell
A vaníliás, tejszínes barackleves desszerttel ér fel. Kánikulai napokon ki tudna neki ellenállni?
Főzés nélkül is készíthetsz selymes, krémes gyümölcslevest. A barack édességétől is függ, hogy mennyi cukor kell a levesbe. Amennyiben csak felnőttek fogyasztják, kevés rummal is megbolondíthatod. Tálaláskor tejszínhabbal és mentával vagy citromfűvel díszítheted, hogy még csábítóbb legyen.
Vaníliás, tejszínes barackleves
Hozzávalók
- 1 kg őszibarack
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citormhéj
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A barackokat hámozd meg, vedd ketté, távolítsd el a magokat, és vágd négy részre. Rakd egy turmixgépbe, és öntsd hozzá a tejszínt. Add hozzá az ízesítőket, a citrom héját, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti cukrot.
Turmixold össze egy-két perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá ízesítőt. Amennyiben túl sűrű, tejjel lazíts rajta. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, vagy jégkockával kínáld.
A zamatos barackot akár meg is töltheted. Ropogós töltelékkel, fahéjjal nagyon vonzó.
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Még több recept