Hűsítő vaníliás, tejszínes barackleves: ezt még főzni sem kell
A vaníliás, tejszínes barackleves desszerttel ér fel. Kánikulai napokon ki tudna neki ellenállni?

hideg-barackleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Főzés nélkül is készíthetsz selymes, krémes gyümölcslevest. A barack édességétől is függ, hogy mennyi cukor kell a levesbe. Amennyiben csak felnőttek fogyasztják, kevés rummal is megbolondíthatod. Tálaláskor tejszínhabbal és mentával vagy citromfűvel díszítheted, hogy még csábítóbb legyen. 

Vaníliás, tejszínes barackleves

Hozzávalók:

  • 1 kg őszibarack
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citormhéj
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A barackokat hámozd meg, vedd ketté, távolítsd el a magokat, és vágd négy részre. Rakd egy turmixgépbe, és öntsd hozzá a tejszínt. Add hozzá az ízesítőket, a citrom héját, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti cukrot.
Turmixold össze egy-két perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá ízesítőt. Amennyiben túl sűrű, tejjel lazíts rajta. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, vagy jégkockával kínáld. 
A zamatos barackot akár meg is töltheted. Ropogós töltelékkel, fahéjjal nagyon vonzó. 

 

Ezt is szeretjük