Villámgyors vaníliás, szőlős süti leveles tésztából: finom és mutatós is
Ropogós és krémes: a vaníliás, szőlős süti leveles tésztából villámgyorsan elkészül.

szolos-leveles-suti
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bolti leveles tészta sok terhet levesz a válladról, így pikk-pakk összedobhatod ezt a finom és dekoratív édességet. A vaníliás puding kiváló töltelék lehet, míg a süti tetejére feltétlenül rakj valamilyen idénygyümölcsöt. Most az édes szőlő remek választás. Tálaláskor szórd meg porcukorral, vagy nyomj tejszínhabot a süti tetejére. 

Vaníliás, szőlős süti leveles tésztából

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 fürt szőlő
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Vágj belőle 12 darab azonos méretű négyzetet vagy téglalapot, és béleld ki velük a muffinsütő mélyedéseit. Figyelj, hogy a tészta kicsit kilógjon. Ha vastagabb kosárkát szeretnél, két lapot is tehetsz a formába. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 15 perc alatt. 

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor felforr, öntsd hozzá a pudingot. Kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Ha kihűl, töltsd meg vele a kosárkákat, és mindegyikre rakj megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket.  
A  leveles tésztából jobbnál jobb sós sütiket is készíthetsz. A sajtos-sonkás tekercs is kitűnő. 

Ezt is szeretjük