Villámgyors vaníliás, szőlős süti leveles tésztából: finom és mutatós is
Ropogós és krémes: a vaníliás, szőlős süti leveles tésztából villámgyorsan elkészül.
A bolti leveles tészta sok terhet levesz a válladról, így pikk-pakk összedobhatod ezt a finom és dekoratív édességet. A vaníliás puding kiváló töltelék lehet, míg a süti tetejére feltétlenül rakj valamilyen idénygyümölcsöt. Most az édes szőlő remek választás. Tálaláskor szórd meg porcukorral, vagy nyomj tejszínhabot a süti tetejére.
Vaníliás, szőlős süti leveles tésztából
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag vaníliás puding
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 fürt szőlő
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Vágj belőle 12 darab azonos méretű négyzetet vagy téglalapot, és béleld ki velük a muffinsütő mélyedéseit. Figyelj, hogy a tészta kicsit kilógjon. Ha vastagabb kosárkát szeretnél, két lapot is tehetsz a formába. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 15 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor felforr, öntsd hozzá a pudingot. Kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Ha kihűl, töltsd meg vele a kosárkákat, és mindegyikre rakj megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket.
A leveles tésztából jobbnál jobb sós sütiket is készíthetsz. A sajtos-sonkás tekercs is kitűnő.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció