Villámgyors vaníliás, szőlős süti leveles tésztából: finom és mutatós is

Ropogós és krémes: a vaníliás, szőlős süti leveles tésztából villámgyorsan elkészül.

Vaníliás, szőlős süti leveles tésztából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bolti leveles tészta sok terhet levesz a válladról, így pikk-pakk összedobhatod ezt a finom és dekoratív édességet. A vaníliás puding kiváló töltelék lehet, míg a süti tetejére feltétlenül rakj valamilyen idénygyümölcsöt. Most az édes szőlő remek választás. Tálaláskor szórd meg porcukorral, vagy nyomj tejszínhabot a süti tetejére. 

Vaníliás, szőlős süti leveles tésztából

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 fürt szőlő
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Vágj belőle 12 darab azonos méretű négyzetet vagy téglalapot, és béleld ki velük a muffinsütő mélyedéseit. Figyelj, hogy a tészta kicsit kilógjon. Ha vastagabb kosárkát szeretnél, két lapot is tehetsz a formába. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 15 perc alatt. 

Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd simára kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor felforr, öntsd hozzá a pudingot. Kevergetve főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről. Ha kihűl, töltsd meg vele a kosárkákat, és mindegyikre rakj megmosott, lecsepegtetett szőlőszemeket.  
A  leveles tésztából jobbnál jobb sós sütiket is készíthetsz. A sajtos-sonkás tekercs is kitűnő. 

Ezt is szeretjük